Julklappstips!

Det är nog fler än jag som lever i förnekelse men den bittra sanningen är att det är oktober i morgon och snarare än vi tror är det julafton igen.
Av en händelse råkade jag se en annons i en tidning om en nätbutik med inredningsartiklar. Jag gick in på sidan och insåg att jag kommer att bli storkund. Här fanns allt möjligt man tänka sig kan - annorlunda och roliga saker som är perfekta att ge bort i present (eller ge till sig själv).

HOUSE OF HEDDA heter nätbutiken. De har även ett "showroom" på Kaptensgatan 4 i Stockholm.

Små tillskott till hemmet

Jag hade en helt fantastisk förmiddag i Umeå igår. Började dagen med en härlig frukostbuffé och sedan gick jag en sväng med mina kollegor på stan i ett väder som inte kan beskrivas som annat än ljuvligt.
När jag var i Umeå förra veckan hittade jag en fruktkorg på en butik som heter "Önska" som jag blev väldigt förtjust i. Den blev min igår.


Egentligen hade jag velat ha en vit fruktkorg men efter att ha funderat i ett par dagar kom jag fram till att brunt faktiskt gör sig lika bra här hemma.


I Önska-butiken i Luleå hittade jag för ett par veckor sedan den mullvadsfärgade porslinsflaskan för diskmedel. Det är min absoluta favoritfärg just nu.
Den ljust gröna porslinsflaskan tänker jag ha i badrummet (det är ju så trist att ha sin flytande tvål i tråkiga originalflaskor).


Hm... Min regel är att bara köpa saker som jag verkligen behöver men jag har väldigt svårt att motstå bling-bling. Den här ringden hittade jag på Hallbergs Guld och den kommer att bli min nya jobbring.


View from the top. Ett litet exempel på hur utsikten kan se ut från min arbetsplats.

Jag ger yogan en chans

Jag ska på yoga ikväll. Det är flera år sedan jag testade det senast men jag tänkte att det kunde vara ett bra komplement till min andra träning som i huvudsak består av styrketräning och spinning. Om inte annat så för att stressa av lite.
Det har varit mycket den senaste tiden och oktober blir en väldigt intensiv och påfrestande jobbmånad den också. Min klädsel den närmsta tiden kommer att vara antingen uniform eller träningskläder. Inte heller kommer jag att hinna slita så mycket på mina egna lakan.


Gårdagens mest tacksamma fynd

Att bege sig ut och storhandla en lönelördag är att utmana ödet. Jag vet. Men efter en intensiv arbetsvecka så gapade både kyl och frys tomma så jag hade inget val. Dessutom var det lite annat smått och gott som jag också behövde och därför blev det även ett litet besök på Kicks.

Där hittade jag gårdagens mest tacksamma fynd. För är det en produkt som jag verkligen kan tala mig varm för så är det Biotherms Lait Corporel. Den började jag att använda när jag började att flyga för elva år sedan och ännu idag känns inte mitt badrum komplett om jag inte har den hemma.
Det visade sig att Kicks just nu har ett väldigt förmånligt erbjudande på den. 199 kronor. Det är bra mycket billigare än taxfreepriset på Arlanda, kan jag berätta.

Efter ett dubbelpass på gymmet i förmiddags (axlar, bröst, mage och ett avslutande spinningpass) gick jag hem och peelade kroppen och smorde in mig i denna väldoftande hudkräm. Mmmm....



Italians do it better!

Det är ingen hemlighet att mitt hjärta klappar lite extra för det italienska köket. I fredagens Aftonbladet hittade jag ett recept av Paolo Roberto (eller någon av hans fantastiska fastrar) som jag testade igår.
Det finns stunder när orden inte riktigt räcker till för att beskriva hur god mat kan vara. När jag åt spaghetti con gamberetti var ett sådant tillfälle.

INGREDIENSER:

500 gram spaghetti
500-600 gram stora, tinade och skalade räkor
4 msk olivolja
2-3 vitlöksklyftor
2 små peperoncino
250 gram körsbärstomater
3 msk hackad färsk persilja
salt

GÖR SÅ HÄR:

Koka pastan i saltat vatten (kom ihåg att pastan ALLTID ska vara al dente). Spaghettin ska vara klar samtidigt som tomatsåsen.
Värm olivoljan i en stekpanna. Lägg i vitlöksklyftorna (jag krossade dem lite lätt med sidan av kniven) och peperoncino, fräs tills de får lite färg. Lägg i räkorna, strö över salt och stek i 3-4 minuter.
Ta ur räkorna ur pannan och lägg dem på en tallrik. Ta upp peperoncinon ur oljan och släng den.
Häll i körsbärstomater (jag delade dem på mitten) och persilja i olivoljan. Strö över lite salt och späd med räkspad. Låt puttra under lock i 5-8 minuter tills dess att tomaterna är genomkokta. Ta sedan upp vitlöksklyftorna och släng dem.
Häll sedan spaghettin över tomatsåsen och tillsätt räkorna och rör om.

Denna rätt går oerhört fort att göra, är inte alls svår att tillaga och smakar himmelskt gott.

Italians do it better!


Ledig!

En strejk bland flygledarna i Frankrike har ställt till det en del den här veckan men nu är jag efter många om och men och förseningar hit och dit äntligen ledig. Hela tre lediga dagar har jag framför mig att se fram emot.

Och jag kan inte annat än att känna tacksamhet för att jag har ett jobb igen så att den här euforiska känslan att kunna se fram emot lediga dagar kan infinna sig.
Det medför en inre ro som är svår att sätta ord på.

Dessutom fick jag min första riktiga lön idag. Inte ersättning från a-kassan utan lön.

Jag somnar tacksam i natt (även om det snart är morgon).

Hemmafixaren Martin om maskiner i hemmet

Jag är inne i en intensiv arbetsperiod nu. Men trots det så är jag väldigt duktig med att träna också. Ställde klockan imorse, tittade på hemmafixaren Martins goda råd om hushållsmaskiner och drog sedan iväg till gymmet och körde triceps och spinning.
Det enda som blir lite lidande är mitt bloggande.

Söndag är min nästa lediga dag. Då har jag skrivit upp på min "to do"-lista att jag ska dammsuga bakom kyl och frys. Because Martin told me so.
Jag har för mig att han har tagit upp det tidigare men det har ännu inte blivit gjort i det Larssonska hemmet. Undra om jag kan få Martin att komma över och hjälpa till att flytta på åbäken också?




Jag har inte glömt bort er!

Nej då, kära läsare. Jag har inte glömt bort er. Jag har bara jobbat. Förutom igår då jag låg i soffan större delen av dagen (på min lediga dag!) för min hals började krångla igen och på grund av det var krafterna lika med noll.
Men en dags vila kan ibland räcka för att vara på banan igen. Idag mår jag alldeles utmärkt och ska strax åka iväg till jobbet igen.

Vi hörs av i morgon (förhoppningsvis) istället!

Ett hedrande uppdrag

När jag loggade in på Facebook idag upptäckte jag att jag har blivit hedrad med ett oerhört fint uppdrag: jag har blivit utsedd till administratör för hemmafixaren Martin Jönssons fan club av killen som skapade sidan.

Och nu när jag har fått ett sådant fint förtroende måste jag ju se till att beundrarskaran växer! Alla som följer Martins tips och råd i SVT´s "Godmorgon Sverige" är nog alla överens om att han har alldeles för lite tid i rutan. En växande fan club på Facebook kanske kan ändra på den saken.

Sök helt enkelt på "Hemmafixaren Martin Jönssons fan club" på Facebook för att gå med!

För er som ännu inte har stiftat bekantskap med Martin och hans tips kommer här en favorit i repris där han kommer med råd om housestyling.


FREEDOM OF SPEECH IS AS GOOD AS SEX!

Det är en högtidlig dag idag, mina vänner. Valdagen. Att rösta är ingen rättighet utan en skyldighet.

Är man för lat för att ta sig till en vallokal ska man inte gnälla över resultatet sedan. Det finns inga ursäkter för att låta bli att rösta. Är man missnöjd med riksdagspartierna så röstar man blankt. Men man låter inte bli att rösta bara för att inget parti faller en i smaken.

Det är ett privilegium att vara född i en demokrati och få säga sin mening. Uppskatta denna möjlighet.

Drottningen av pop säger det bäst:

FREEDOM OF SPEECH IS AS GOOD AS SEX! VOTE!



Madonna har talat.

Hemma å vänder...

Det känns verkligen så efter att ha varit på resande fot i fyra dagar. Jag jobbar ikväll också men får i alla fall sova hemma i natt. Sedan har jag två efterlängtade lediga dagar.

Jag börjar visserligen inte jobba förrän i eftermiddag. Därför hinner jag med ett besök på gymmet innan. Och jag är lite stolt över att jag tar mig dit för jag är riktigt sliten och trött i kroppen.
Men man brukar alltid må så bra efteråt.

Några dagar i Norrland

I eftermiddag åker jag iväg till Norrland och är inte hemma förrän på fredag kväll. Fram tills dess blir det blogguppehåll. Datorn får inte följa med den här gången. De timmar av fritid som jag har däruppe kommer att bli egentid. Jag behöver det.

Önskar er alla en trevlig vecka!


Rekordtråkigt väder

Det är rekord i tråkigt väder idag. Det är så grått och trist ute att man nästan måste ha lamporna tända inomhus för att kunna se någonting.
Den enda nytta jag har tagit mig för idag (än så länge) var att åka ner till förrådet och hämta Den Stora Väskan. Åker iväg till Norrland imorgon och ska vara där i fyra dagar. Då behöver jag en rejäl väska.

Resten av den här dagen tänker jag tillbringa i soffan med att läsa. Ikväll ska jag köra bröst, triceps och spinning och då kan man med gott samvete bara ta det lugnt innan. Eller hur?

Cillit Bang - välkommen till mitt hem!

Det har varit en historisk dag: jag har varit och handlat på ÖoB. Orsaken till att jag hamnade där var Cillit Bang. Den är nämligen svindyr på ICA Maxi. Därför tog jag mig en sväng förbi ÖoB efter gymmet för att se om de hade detta fantasiska rengöringsmedel till ett bättre pris.
Och det hade dem naturligtvis.

Så nu har jag skrubbat mina kyl- och frysdörrar så de är alldeles skinande vita (tror faktiskt att de aldrig varit så rena som de är nu). Ångrar att jag inte tog för- och efterbilder för att visa er den markanta skillnaden.

Cillit Bang - ett måste i varje städfanatikers hem (ett litet minus är doften - hela mitt hem luktar som en kommunal simbassäng).

Ska också tillägga att jag nog har underskattat ÖoB en hel del.


Dagens Jubelidiot

I dagens Expressen kan man läsa om en man i Linköping som köpte 110 (!) samlarmynt av kronprinsessparet i "förhoppning om att kunna använda dem i butikerna".

Vad gör man inte för att få ett par rader i pressen?

Skaffa ett VISA-kort!

Den Stora Höststädningen

Efter att ha varit en smula seg överlag igår, vaknade jag imorse med överskottsenergi istället. När jag får sådana anfall brukar jag ta till vara på dem.
Idag öppnade jag alla fönster, balkongdörren på vid gavel och började med Den Stora Höststädningen. Det dammsugs, skuras och putsas överallt här hemma. Det doftar som en bomb med rengöringsmedel har detonerat i lägenheten.

Jag vet att jag kommer att vara så nöjd över min insats ikväll när projektet är klart.


Höstens viktigaste inköp gjort

Ett måste i mitt hem är badkaret. Jag kan inte bo någonstans där det inte finns badkar. Det kanske inte används så flitigt under sommarens få månader men desto mer de resterande nio månaderna av året. Då badar jag så ofta jag kan.
Jag häller i väldoftande badsalt och babyolja i vattnet, tänder ljus på badkarskanten och lägger mig en bra stund i det heta vattnet med en bok.

Och nu, äntligen, efter alla dessa år av intensivt badande har jag blivit med badkudde. Jag har sett den tidigare på Lagerhaus men aldrig kommit till skott att köpa den. Men igår blev det av. Så nu kan jag njuta av mina bad ännu mer.

Som sig bör var den naturligtvis rosa.


Obeskrivlig lycka!

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg om Martin, så hade jag en lång arbetsdag i går. Den femte i rad. Inte de bästa förutsättningarna för att få en rolig dag.
Men redan tidigt visade det sig att det faktiskt skulle bli det. Första tecknet på det var att jag fick jobba tillsammans med en av mina favoritkollegor någonsin, Robban (vi har jobbat tillsammans på ett bolag tidigare).

När arbetsdagen sedan börjar lida mot sitt slut visar det sig att vi ska landa på terminal 5 på Arlanda. Det gör vi i stort sett aldrig annars.
Och terminal 5 innebär... STARBUCKS!

Jag ignorerade mina svullna fötter och trippade dit med Robban i släptåg och köpte mig en Vanilla Latte och en påse nymalet och väldoftande kaffe för hemmabruk.

Vilken perfekt avslutning på en lång "arbetsvecka"! Lyckan jag kände när jag fick stå och smutta på min Latte är obeskrivlig.


Hemmafixaren Martin ger goda råd till samlare

Med handen på hjärtat så började nästan min underläpp att darra lite igår när jobbet ringde för att meddela mig att jag hade ytterligare en arbetsdag på elva timmar att se fram emot idag. En liten del på grund av ren utmattning (att stiga upp mitt i natten fem dagar på rad och jobba sammanlagt femtio timmar på lika lång tid är ganska uttröttande). Men mest på grund av att jag då skulle missa hemmafixaren Martin som skulle vara med i SVT´s "Godmorgon Sverige" i morse (återigen: tack gode gud för internet).

Att se det inslaget var det första jag gjorde när jag äntligen kom hem.

Egentligen var det ju meningen att han i dag skulle ta upp tittarfrågor. Nu vet jag inte varför det inte blev så - istället pratar han om samlande men det kan ha varit någon tittare som föreslagit det som ämne.
Som vanligt kommer Martin med bra och konkreta idéer som varken kostar en förmögenhet eller tar allt för mycket tid i anspråk.

Särskilt förtjust blev jag i glasburken där han förvarade stenar från resor han gjort.

Nu är jag alldeles full av inspiration att piffa lite här hemma de närmsta fem dagarna då jag är ledig.

Ta en titt på Martin och sno lite idéer ni med!


Jet-laggad?

Efter ett par intensiva arbetsdagar med uppstigning mitt i nätterna så slutade mitt arbetspass redan tio idag. Jag hade då storslagna planer eftersom förutsättningarna att göra någonting av den här dagen var enorma.
Mina förslag på aktiviteter var bland annat att ta en lång promenad i det underbara vädret, fika på balkongen och läsa en bok i det ljuvliga solskenet, kanske ett styrkepass lite senare på gymmet eller varför inte en lunchdejt med någon hungrig bekant på någon av kommunens uteserveringar.

Det blev ingenting av detta. När jag klev innanför hemmets dörrar kände jag att jag behövde ett par minuters sömn om jag överhuvudtaget skulle kunna orka med någonting.
Min siesta blev fyra timmar och trettio minuter!

Jag tar det som ett tecken på att jag var ganska trött.


På väg till Norrland

Jag ställde precis mitt väckningsalarm. På 03:00! Det är perverst tidigt att gå upp.

Imorgon ska jag iväg på övernattning i Luleå. Därför blir det ett blogguppehåll till tidigast måndag kväll. Glöm inte att svenska "Biggest loser" börjar då på TV4, 20:00.

Jag vill också påminna er om att ni kan ställa frågor till SVT´s hemmafixare Martin Jönsson inför onsdagens sändning då han tar upp tittarnas frågor.
Ställ era frågor i kommentarsfältet nedan så ser jag till att han får dem.

Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Laddat med spänning

Nu har jag bunkrat upp med lite spänning i höstkylan (ja, alltså just nu är det väldigt skönt ute - hade alldeles för mycket kläder på mig på min lilla promenad till biblioteket). Tre böcker lånade jag idag:

1. "Stormvarning" av Michael Katz Krefeld.
En dansk författare som nyligen kommit ut med sin andra bok på svenska, "Peter Pans hemlighet". Den lät väldigt intressant så därför måste jag läsa den första innan (jag måste läsa böcker av samma författare i kronologisk ordning - i alla fall när huvudpersonerna är demsamma).

2. "Lilla stjärna" av John Ajvide Lindqvist.
Jag har ännu inte läst någonting av honom trots att hans "Människohamn" legat i en av mina "pocket som ska läsas"-högar hur länge som helst. Misstänker att det är en författare som jag bara vågar läsa dagtid.

3. "Tjockare än vatten" av Mark Billingham.
Det är flera år sedan jag läste någonting av honom men jag minns att jag då tyckte hans böcker var mycket bra. Därför har jag höga förhoppningar även om denna.


Mot bibblan!

Under september har jag många övernattningar i Norrland. Inte så överdrivet mycket fritid på plats tyvärr men förhoppningsvis tillräckligt ändå för att njuta lite av omgivningen.
Sova på hotell kommer jag i alla fall att göra och en förutsättning för att tillbringa tid på ett hotellrum är att jag har böcker med mig.
Så idag blir det en sväng till biblioteket för att låna lite. Strålande höstväder är det ute också. Friskt i luften, soligt och klarblå himmel.

Ny plånbok!

Det blev lite shopping igår. Främst på grund av att min promenad i går morse till gymmet blev onödigt rask eftersom det var väldigt mycket friskare ute än vad jag hade klätt mig för.
Så jag begav mig till Kista Galleria för att köpa lite varmare träningskläder för utomhusbruk samt tjockare strumpbyxor att ha på jobbet (på söndag måste jag gå hemifrån 04.10 på morgonen - då är det inte ljummet i luften kan jag lova).

Och jag gjorde riktiga fynd igår! Inte nog med att jag hittade bra träningskläder. Jag sprang även på en ny plånbok. Min förra höll nämligen på att göra mig vansinning eftersom mynten hela tiden ramlade ut (den hade sån där "portmonnäknäppning" som inte håller igen öppningen ordentligt).
Inte alls så dyr (149 kronor tror jag den kostade), hade plats för massor av kort (jag har bonuskort överallt - en böjelse jag har) och den var framför allt ROSA.


Nagellacket på bilden är Isadoras "Muddy water" nummer 611 som är min absoluta favorit just nu.


Kärt återseende på gymmet

Gymmet som jag återigen tränar på efter tio år på ett annat, är ju min gamla arbetsplats (det har dock gått elva år sedan jag sadlade om och började flyga istället). Och igår hade jag en liten reunion med två av mina före detta instruktörskollegor.

Faktum är att jag hade en intensiv träningsdag igår. På förmiddagen körde jag ett styrkepass, rygg och biceps. Och sedan på kvällen blev det ett spinningpass på 45 minuter och ett core-pass på 30. Båda klasserna var oerhört roliga och jobbiga (mina tjejer är tuffa instruktörer) men jag märkte att jag inte alls är van att träna vid den tidpunkten på dygnet. I vanliga fall brukar jag förlägga min träning endast på förmiddagen.

Dels tar jag lång tid på mig att varva ner. Dels dricker jag mycket när jag tränar (i alla fall när jag spinnar) vilket resulterade i att det blev ett rejält rännande på toaletten innan jag kunde somna in.

Lite mör i kroppen är jag idag men på ett behagligt sätt. Mitt jobbschema gör det möjligt för mig att köra samma upplägg nästa torsdag - det ser jag fram emot!

Tack för en härlig genomkörare, brudar!


Dagens ros till en snäll kille på 3

Åh, jag är helt lyrisk och varm i hjärtat!

Så här: Jag är den första att erkänna att jag inte besitter några som helst tekniska talanger (vilket egentligen är lite märkligt eftersom pappa är flygtekniker och är riktigt duktig på allt som har med tekniska saker att göra - en hundradels talang kunde i alla fall fått gå i arv, tycker jag).
Nu var det så att det var vissa...saker på min nya iPhone som inte fungerade som jag tyckte att de borde göra. Därför tog jag med min iPhone, alla papper som hade med den och göra och Elinda som moraliskt stöd och åkte till 3 i Kista Galleria för att få problemen lösta.

Och där i butiken jobbade en ovanligt serviceminded ung kille som tog sig tid att förklara alla oklarheter för mig. Sådant gör mig så vansinnigt glad för överlag är vi inte bra på service i Sverige (i synnerhet inte i Stor-Stockholmsområdet). Men han var helt fantastisk och jag gick därifrån med mer kunskap och med en större förhoppning om dagens ungdomar än vad jag hade innan.

Dessutom skickade han mig en Spotify-invite eftersom han blev allvarligt bekymrad när han fick veta att jag inte hade det redan. Så sött!

Du får dagens ros av mig, du namnlöse och hjälpsamme unge man! Välsigne dig!


Omtumlande förmiddag

Jag körde mitt första träningspass på lunchen idag efter förra veckans livshotande förkylning (ja ja, jag var bara lite täppt i näsan och hade ont i halsen men jag har tydligen väldigt höga halter av testosteron i kroppen för jag blir lika gnällig som en man när jag är lite sjuk). Mjukstartade med ett spinningpass på 45 minuter. Det räckte.

Före det var jag hos tandhygienisten för uppfräschning och hos tandläkaren för lagning av en tand vars plomb jag "råkade" tappa för ett par veckor sedan (en självförvållad olyckshändelse).
Trots att jag var förberedd på att det kalaset skulle kosta skjortan så fick jag ändå lite tryck för bröstet när jag skulle betala.

Det är inte billigt att ha schyssta gaddar, ska ni veta. Men å andra sidan är det väl investerade pengar.

Hemmafixaren Martin svarar på tittarfrågor

Nästa onsdag (den 8 september) är det som julafton för oss fans till SVT´s hemmafixare Martin. Då ska han nämligen svara på tittarnas frågor.

Om ni har några frågor till Martin som rör hemmafix eller inredning och dylikt så kan ni antingen ställa er fråga här på min blogg i kommentarsfältet (han är en trogen läsare och skulle han mot förmodan slarva med att läsa kommentarerna så ser jag till att han får era frågor ändå) eller på Martins fan club-sidaFacebook som helt enkelt heter "Hemmafixaren Martin Jönssons fanclub".

Så var inte blyga utan utnyttja tillfället att ställa era frågor!


Hade inte hösten lite väl bråttom i år?

Man hinner inte alltid med i svängarna. Det senaste väderomslaget kom som en liten ovälkommen överraskning och jag inser jag att snarast måste ner och leta i förrådet efter passande klädsel för att klara av rådande väderlek.
I förrgår hade jag även fått ett mail från jobbet där det stod att jag var välkommen att hämta en vinterkappa vid tillfälle (att hämta en vinterkappa i augusti som det då var är deprimerande).

Så ett besök i förrådet blir eftermiddagens aktivitet. Innan dess ska jag hinna med ett besök hos tandhygienisten och tandläkaren (ska äntligen laga den tand vars lagning jag lyckades sumpa i mitten av juli) samt ett hårt pass på gymmet.

Välkommen september!


RSS 2.0