Varje dag
Vid poolen idag

På den här semestern har jag redan skaffat mig två nya favoritförfattare. Idag blir det ännu en ny bekantskap: Mo Hayder
Uppmuntran till läsning på semestern

Älskar det här! En bokhylla där man ställer sina lästa böcker så andra semesterfirare kan få glädje av dem. Allting som uppmuntrar till läsning uppskattas.

Jag har med mig cirka tio pocket. Så jag har en del recensioner att göra när jag kommer hem. 
Återhämtning

Del två av min semester handlar om återhämtning. Jag ska vid tillfälle lägga upp bilder från min vecka i Chicago men just nu befinner jag mig i Ao Nang. Här läser jag böcker, ligger vid poolen, går på massage och äter gott. 

Här laddar jag batterierna inför våren (har bland annat bokat en tid med en PT när jag kommer hem).Och nu är jag i Thailand
Semester!

Just nu befinner jag mig i Chicago. Jag har tre veckors semester framför mig, var av sex dagar här.
Höjdrädda tjejen fick rum på 38:e våningen.

Hallon och vit choklad gifter sig bra

Det bakades också bullar här hemma igår. Just bakningen är någonting som inte prioriterades under 2014 (till kollegornas stora sorg). Men även där börjar glädjen komma tillbaka.
 
Igår blev det kardemummabullar med hallon och vit choklad. Inspiration från tidningen Hembakat.
 
Och jo. Jag smakade en.
Det här med att träna regelbundet året om

Årets andra dag igår och jag önskade redan att mitt dygn hade fler timmar. Jag körde mitt andra spinningpass på en vecka. Det har blivit ett uppehåll från cykelsalen en längre tid mest beroende på att jag inte tyckte det var roligt längre. Istället har jag kört min konditionsträning på andra sätt på gymmet.
 
Men glädjen för spinning har börjat komma tillbaka. Så jag ska planera in två-tre klasser varje vecka under våren.
 
Jag var faktiskt en av de få människor som gick och tränade på nyårsdagen. Gymmet var helt folktomt. "Nyårslöftena" brukar inte komma igång med sin träning förrän dagen efter.
Det är en av anledningarna till att jag väljer att lägga min semester i januari. Lagom till jag kommer hem har de flesta redan brutit sina löften och det är inte så hysteriskt mycket folk som slåss om utrymmena.
 
Jag begriper inte grejen. Mitt råd är att träna regelbundet året om. Det ger resultat och effekt!


Gymmet på nyårsdagen. Årets skönaste dag att träna.

Välkommen 2015!

Utan att överdriva så bjöd 2014 på fler utmaningar än jag kunde hantera. Året inleddes med ett smärtsamt uppbrott och havererade avtalsförhandlingar på jobbet.
Under året har jag tappat cirka 80% av mitt hår utan lyckan att hitta en läkare som är tillräckligt intresserad av att hitta orsaken till det. Jag blev också utsatt för en inte så trevlig förtalskampanj på min arbetsplats.
 
Hela året kändes som en lång jävla kamp i motvind. Jag kommer aldrig att blicka tillbaka på 2014. Jag ser istället fram emot ett alldeles strålande 2015.
 
Det här året kommer istället inledas med en lång semester om dryga två veckor. Tid bara för mig och för återhämtning. När jag sedan kommer hem ska jag börja träna med en PT. Jag ska se till att renoveringen av lägenheten äntligen blir av. Och jag ska bara ägna tid åt människor som ger mig positiv energi. Alla andra ska jag rensa bort.
 
Aldrig har ett år varit så efterlängtat som 2015. Min intuition säger att det här blir ett bra år. Jag behöver läka ihop.
RSS 2.0