Snabb uppdatering bara

Fem intensiva jobbkvällar ligger framför mig nu. Därför får jag ägna mig åt förmiddagsträning resten av veckan. Idag började jag dagen med en powerwalk och utan att överdriva kan jag säga att det var "friskt" ute. Men det hade en positiv effekt för jag gick mycket fortare än vad jag brukar.

Nu till lunch blir det triceps och spinning. Sedan ska jag hem och slänga i mig lite lunch, på med uniformen och iväg till jobbet. Jag känner på mig att det kommer att bli en mycket trevlig arbetsdag.

Önskar er alla en härlig onsdag!

Min dag i bilder

Jag är övertygad om att det hade gått alldeles utmärkt att blogga via Ajfåunen idag om det inte hade varit för att jag har abonnemang hos 3. Min lur har varit död hela eftermiddagen på grund av driftstörningar (jag är glad att jag inte har jourtjänstgöring för jobbet skulle aldrig ha kunnat nå mig). Jag längtar till min bindningstid går ut så jag kan byta operatör.

Min dag i bilder ser ut så här:


Jag grundade med en stor lunch. Man ska aldrig shoppa på tom mage. Då tenderar man att göra dåliga affärer.


Sedan köpte jag massor med presenter till söta lilla ettåriga Amie och jag hittade exakt det jag ville ge henne (och lite till). Bilder på det lägger jag upp på bloggen efter kalaset (ifall att hon tjuvkikar).
Till mig hittade jag dock gudomligt söta koppar med cupcakes på (från Guldfynd). Först hade jag tänkt att köpa ett par koppar som jag hittade på Gallerix med toffsar på men jag tog ett moget beslut och lät dem vara (hur många prydnadskoppar behöver jag egentligen?).


Det är oktober snart och jag försöker alltid dra mitt strå till stacken för att stödja Rosa Bandet-kampanjen. I år köpte jag ett armband.


När jag sedan åkte vidare för att handla mat såg jag en buss och en personbil som hade krockat. Hoppas att ingen kom till skada.

Nu ska jag vidare till gymmet. Axlar och spinning står på agendan.


På strålande humör!

Ännu en ledig dag. Inledde den med en härlig morgonpromenad i ett höstväder som gjorde mig på strålande bra humör.

Strax ska jag iväg och leta efter födelsedagspresenter till världens sötaste lilla tjej som fyller ett år. Jag är bjuden på kalas på söndag.

Ska testa att blogga från Ajfåunen när jag är ute på min jakt. Laddade ner nya appen precis så jag ska prova den i eftermiddag (om jag kommer ihåg).

Önskar er alla en härlig dag!

Mer höstpiffning i hemmet

I min favoritaffär i Luleå - Mique - köpte jag i fredags päronsirap. Såg den när jag var där veckan innan och tänkte att det kunde vara ett trevligt inslag nu när jag snart ska ställa mig och baka en massa julgodis. Älskar allting med päronsmak.


Tjejerna i butiken är så gulliga och paketerar in mina varor så ordentligt i wellpapp och bubbelplast så att ingenting ska gå sönder eftersom de vet att jag flyger.


Den söta rosa godiskorgen köpte jag på H&M Home i somras. Den fyllde jag med smågodis i helgen (också köpt i Luleå).

Det börjar bli höstbonat här hemma nu. Riktigt mysigt.

Ödet förde mig samman med Maria Montazami

Igår kväll tänkte jag beställa Maria Montazamis bok på nätet. Eftersom jag var överdrivet trött igår lät jag bli (jag har en regel att aldrig göra affärer när jag inte är vid mina sinnens fulla bruk) och sköt därför upp det till ett senare tillfälle.

I morse fick jag för mig att ta handväskan med toffsar när jag skulle in till frissan.

Två till synes obetydande handlingar. Men jag tror ödet ville mig något. För när jag kom in till Stockholm i morse möttes jag av en skylt på Åhléns city:

"Maria Montazami signerar sin bok i dag mellan 16:30-18:00".

Det kunde jag ju bara inte missa när jag ändå var där!


Tofsväskan.


Åhléns city innan Marias entré.


Fina Maria anländer. Hon verkade så uppriktigt glad och rörd över att det var så många människor där som ville träffa henne.


Vilken härlig utstrålning kvinnan har! Och vad lång hon är. Jag kände mig kort och oglamourös i hennes närvaro. 


Marias signatur i min bok. Lycka!

Till frissan!

Jag var inte speciellt kaxig igår när jag kom hem från jobbet efter en nästan tolv timmar lång arbetsdag. En dag som dessutom började kvart över tre på morgonen. Utan att överdriva kan jag säga att jag somnade ganska ovaggad i går kväll.

Idag är jag ledig och ska bara ägna mig åt mig själv. Ett välbehövligt och efterlängtat frisörbesök står först agendan.

Fredagspanelen om hemligheter, smärta och utmaningar

Efter flera veckors upphåll är det äntligen dags för den uppskattade Fredagspanelen:

1. HAR DU MÅNGA HEMLIGHETER?

Jag har en teori om att de människor som försöker vara mest hemlighetsfulla (som till exempel skriver statusuppdateringar på Facebook som är dramatiska utan att innehålla orsak där andra går i fällan och kommenterar med "vad är det som har hänt?") är de människor som är minst intressanta. De är vansinnigt tråkiga och har ett innehållslöst liv och behöver därför skapa en mystik kring sin person för att fånga andras nyfikenhet. Oftast faller det ihop som ett korthus då omgivningen upptäcker att det inte fanns någonting intressant bakom den hemliga fasaden.
Jag minns att jag såg en intervju med Cher på 80-talet då hon fick frågan om hon inte var rädd för att hon delade med sig för mycket av sig själv och sitt liv. Hon svarade att ju mer man berättar för andra, ju mindre vet de egentligen. Ligger någonting i det.

2. HUR PRISMEDVETEN (LÄS: SNÅL) ÄR DU?

Jag har alltid varit en ganska generös person. Jag älskar att köpa presenter till andra (och mig själv). Men jag är väldigt ekonomisk och kvalitetsmedveten. Jag lägger ner mycket energi på att jämföra priser, göra fynd och bra affärer.

3. HUR SMÄRTTÅLIG ÄR DU?

Fysiskt tål jag mycket smärta. Mentalt är jag väldigt skör och går lätt sönder.

4. VAD HAR VARIT DEN STÖRSTA UTMANINGEN I DITT LIV?

Den livssituation jag nu befinner mig i. Det har varit en utmaning på så många plan men jag har växt enormt mycket som människa och har fått rejält med skinn på näsan. Jag har blivit en riktigt tuff person. Men ödmjuk inför livet.

5. ÄR DU BRA PÅ ATT BE OM FÖRLÅTELSE NÄR DU HAR FELAT?

Det har jag blivit bättre på med åren. Man inser ju äldre och mognare man blir att det är mänskligt att fela och att man har både självinsikt och inre styrka om man har modet att be om förlåtelse. Sedan finns det ju självklart människor som inte förtjänar en ursäkt.

Hemma på snabbvisit

Hemma efter två oerhört trevliga arbetsdagar med övernattning i Luleå. Möttes av strålande sol och värme när jag landade tidigt på eftermiddagen på Arlanda.
Visiten hemma blir dock kortvarig. Ska infinna mig på Arlanda redan tio i fem i morgon bitti igen. Tio i fem! Är inte det en okristlig tid att behöva börja sin arbetsdag en söndag?

Ännu en blåbärskaka

Testade en ny blåbärskaka idag efter träningen. Mycket enkel att göra och man kan ha vilka bär/frukter man vill - här är det bara fantasin som sätter gränser. Nästa sommar ska jag göra den med rabarber (visst längtar vi redan dit?).

INGREDIENSER:

100 gram smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
0,5 dl muscovadosocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

valfria bär, frukter
mandelspån

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form (jag tog en fyrkantig, 24 X 24 cm). Vispa ägg och strösocker poröst. Häll i resten av ingredienserna i blandningen och rör till en slät smet.
Häll smeten i ugnsformen, strö över bär/frukt och mandelspån. Grädda 30-35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna och skär sedan upp i rutor.
Eftermiddagssysslan

Äntligen kom "Änglamakerskan" idag. Nu hänger jag upp "Do not disturb"-skylten på dörren, kryper upp i soffan och ägnar mig åt den resten av eftermiddagen.
Har en blåbärskaka i ugnen också. Lägger upp receptet sedan om den blev bra.


Fler än jag reagerade på ordvalet

Jag var tvungen att fotografera Expressens löp idag. Att de refererar till den misstänkta mamman i Sigtuna som "städerskan" på löp och i artiklar stör mig.
Fler än jag reagerade på ordvalet och på sättet det används (AB).


Med tanke på kvinnans rötter kanske man ska vara lycklig över att Expressen inte var ännu mer politiskt inkorrekta. Men jag kan inte undgå att fundera över hur löpet hade sett ut om det var en av socitetskärringarna i Sigtuna som var den misstänkta?

Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Fördelen med att beställa böcker på nätet är att det är avsevärt mycket billigare än att köpa boken ute i handeln. Nackdelen är att det tar rysligt lång tid att få hem boken. I alla fall om man ska tjäna på det och beställer dem fraktfritt.

Jag har jourtjänstgöring idag. Min plan var att läsa "Änglamakerskan" under tiden. Verkligheten är att boken inte har kommit ännu (trots att den skickades från Adlibris i fredags).

ICA har dessutom specialpris på just den boken den här veckan. Det borde jag visserligen ha förstått. Har för mig att det var samma sak förra gången Läckberg släppte en bok.

För att krydda min irritation ännu mer så kommer jag själv få gå att hämta ut boken när den väl kommer eftersom brevbärarna i området tycker att en ynka liten bok är för tung för att dela ut.

Hur kan yrkesvalet vara relevant?

Under eftermiddagen började man på Expressen att referera till den kvinna som är misstänkt för mordet på sina egna två barn i Sigtuna som "städerskan" (se en av artiklarna HÄR).

Är hennes yrkesval över huvud taget relevant i sammanhanget?

Ingen trevlig statistik att ta del av

Av naturliga orsaker blev det mycket diskussioner och sorgbearbetning på Facebook av kommunens invånare efter barnmorden i idylliska Sigtuna igår. I synnerhet jobbigt är händelsen för dem som är föräldrar själva och aldrig skulle göra sina barn det minsta illa.

Jag som är ofrivilligt barnlös blir mest arg och frustrerad. Det går inte en dag då jag inte ifrågasätter hur Gud placerar barn. Det är så oerhört många människor som blivit välsignade med gåvan att få bli föräldrar som inte förvaltar den uppgiften.
Statistiken talar tyvärr sitt tydliga språk. I 90% av fallen då barn dödas är en förälder förövaren.

Våld mot barn är för de flesta av oss det vidrigaste av brott. Men även det sker i vår närhet och i de präktigaste områden.


Frisk luft!

Frisk luft fick inleda denna "morgon" (tog mig en oväntat lång sovmorgon). Efter att ha varit instängd i ett flygplan i ett par dagar längtade jag efter att få vara utomhus. Gårdagen regnade bort men i morse var vädret hyggligt. En promenad på 90 minuter blev det. Oerhört skönt.

Sigtuna kommun dominerar nyhetsflödet

Vår lilla kommun fortsätter att dominera nyhetsflödet. Inte med de mest smickrande nyheter dock. Igår var det skottlossning i ett av de mindre välbärgade områdena i kommunen. Idag är det barnamord i den "finare" delen, Sigtuna.

Ju vackrare fasad, desto ruttnare inre.

(Ex, AB, DN, Svd, märsta.nu)

Inget vidare flow just nu

I lördags lyckades jag riva sönder två par nylonstrumpbyxor innan den faktiska arbetsdagen började. Kostnad: 180 kronor.
Igår rev jag sönder ytterligare ett par när jag klev av bussen efter avslutad arbetsdag. Ett par sekunder senare - på övergångsstället - känner jag hur mitt armband bokstavligt talat glider av min handled.

Det blev med andra ord inte en billig helg. Ganska sura utgifter dessutom.

Men priset togs idag.

På min "att göra"-lista sedan maj månad har det stått att jag ska lämna in min tavla som råkade ramla ner i golvet och gå sönder. Idag fick jag äntligen tummen ur, lånade mammas bil och lämnade in tavlan på lagning (för övrigt kommer själva lagningen av den att kosta mer än vad jag betalade för den i helt skick en gång i tiden).
Jag passade på att uträtta lite andra ärenden och blev sen. Därför tog jag beslutet att ta bilen till gymmet på kvällen och ställde den på gatan mitt emot min port. Det är en övergiven tomt. Tidigare stod vår brandstation där men den revs till förmån för bostadshus som aldrig blev byggda.
Jag sprang upp och bytte om till träningskläder. Det kostade mig 700 kronor. Jag hade fått min första p-bot någonsin (en upplevelse jag kunde varit utan).

Mycket surt. Jag har inte flow just nu helt enkelt. 

I väntan på Läckberg

Det är "hålla-sig-i-köket-och-baka-väder" idag. Har två lediga dagar framför mig nu och dem tänker jag ägna åt träning, matlagning och läsning.

Väntar med spänning på paketet från Adlibris som innehåller Camilla Läckbergs nya "Änglamakerskan". Vill krypa upp i soffan, tända ljus och läsa den.
Hoppas kunna bjuda er på en recension av "Änglamakerskan" i slutet av veckan.

Varför inget "Modern family" i TV4 längre?

I natt tilldelades min favoritserie "Modern family" fem Emmys (AB). I Sverige visades hela säsong ett på TV4 men av säsong två fick vi bara se sex avsnitt (av 24) innan serien försvann ur tablån (första säsongen kan dock ses som repris på eftermiddagarna nu).

Jag skrev till TV4 och undrade vad orsaken till detta var men något svar fick jag aldrig.

Någon på TV4 som läser detta och kan förklara varför?

Märsta - där det händer

Det händer grejor i förorten. Bara ett par minuter från där jag bor blev en man skjuten tidigt på kvällen. Enligt bilden i Expressen (tagen av kompis Mattias) på en plats som jag går förbi på min morgonpromenad.

I artikeln står det dock att "bostadsområdet beskrivs som lugnt". Det kan jag som boende i Märsta förneka. Det är ett jävla ghetto.


Höstpiffning i köket

Vänner, jag blev utkallad på tre nätters övernattning i härliga Luleå i onsdags förmiddag. Har inte haft tid att uppdatera någonting alls för jag har haft alldeles för trevligt (samt jobbat givetvis).

Luleå är så himla mysigt att bara strosa omkring i och det är faktiskt en helt underbar shoppingstad.

Jag blev överlycklig när jag (med mina trevliga kollegor) var ute på en förmiddagsspaning i torsdags. I butiken Mique hittade jag min diskmedelspumpflaska (detta ord finns inte i SAOL!) i favoritfärgen mullvad från Cult Design. Har ju en innan som var med om en liten olycka vilket bidrog till att några flisor på den fattas.

Överlycklig blev jag över att ha hittat en ny!

Är det två färger som verkligen gifter sig med varandra så är det just mullvad och rosa. Så det blev en tvålpumpflaska i rosa och nya värmeljusstakar samt söta brickor att ha sakerna på. Fick så mycket inspiration att jag kommer ändra ganska mycket i köket. En ny höstlook, kan man säga.
Har förmånen att åka upp till Luleå på stopp på fredag också så då blir det förmodligen lite fler tillskott.
Dessa ska jag ha på köksbordet så fort som jag har hunnit röja upp där.

Bokvinster

Min läslust har de två senaste månaderna varit obefintlig. Jag har känt mig okoncentrerad och har därför inte lyckats intressera mig för någon bok.
Förhoppningsvis ändras det nu till hösten. Det är ju faktiskt den mest tacksamma årstiden att läsa på.

För en månad sedan ungefär vann jag en tävling på boktipset.se och igår kom böckerna som jag hade vunnit.


Biografin "Bobby och Jackie" började jag att titta i redan i går kväll. Den ser jag verkligen fram emot att läsa. Boken till höger vet jag egentligen ingenting om.

Nästa vecka kommer dessutom Camilla Läckbergs nya "Änglamakerskan".

Det kan nog bli en bra bokhöst det här.


För 20 år sedan idag...

...hade "Terminator 2" premiär på svenska biografer (på den tiden fick man vänta i flera månader på att filmerna skulle komma till Sverige).
Dagen till ära har jag tränat som om jag vore Sarah Connor. Inledde morgonen med en powerwalk, på förmiddagen körde jag bröst och Core och avslutade kvällen med triceps och spinning.


Om jag hade orkat ikväll så hade jag tittat på själva filmen. Special edition, director´s cut.

En obehaglig söndag

Min största förhoppning inför tioårsdagen av terrordåden den 11 september var att världen skulle hålla sig lugn och kärleksfull så att vi som ville fick sörja, minnas och hedra ifred.

Själv gick jag i mässan för första gången på säkert ett och ett halvt år. Igår handlade predikan om förlåtelse. Kanske den allra största utmaningen vi människor ställs inför.

Att sedan försöka se minneshögstiden från New York på en statlig tv-kanal var så obehagligt på så många olika plan att jag inte ens orkar rada upp dem.
På kvällen fick jag dessutom uppleva mer obehag när polisen gav sig ut på en wild goose chase här i förorten. Inte alls den dagen då man vill ha helikoptrar cirkulerandes ett par meter ovanför hustaket (den 11 september är traumatisk i sig själv).
Det kändes onödigt farligt att flyga så nära bebyggelse.

Jag är tacksam över att varken jag eller mina grannar kom till skada.

Bonus lönar sig?

Visst, nu kanske jag har fler bonuskort än vad som anses sunt men ett av dem jag verkligen använder än det hos Kicks (man behöver ju inte fysiskt ha ett bonuskort med sig till butikerna längre - bara ett legitimation men ni förstår vad jag menar). Och det har lönat sig tydligen.
Igår fick jag nämligen månadstidningen där rabattkuponger och bonuscheckar medföljer. Där meddelades jag att jag från och med nu avancerat till Gold Member. Vilket innebär att jag det senaste året har handlat för så mycket att de uppgraderat mig.

Vidare läste jag i Kicks månadsmagasin att ögonskuggan i höst ska vara khakigrön. Det gläder mig. Ingen annan färg framhäver mina ögon som den.

Annars gick gårdagen i ett rasande tempo. Inledde med en powerwalk, sedan iväg i panik och fotograferade mig (mitt körkort går ut om ett par veckor och måste förnyas), fika med kompis Mattias på eftermiddagen, vidare till gymmet där jag körde axlar och spinning (instruktören igår hade med två låtar av Guns´n´Roses - det gjorde mig enormt lycklig), dunade in ganska tidigt igår kväll och vaknade av mig själv kvart över fyra i morse.

Lite trött i ögonen nu men snart är det dags för ett besök på gymmet (biceps och spinning) innan jag ska iväg på fika med två kompisar och jaga efter lite nya träningskläder (det är inte så varmt ute längre på mornarna).

Önskar er alla en förträfflig lördag!

Styrkepass på förmiddagen

Min SMHI-app hänger löst. Mycket löst. Enligt den skulle det vara växlande molnighet idag. Det är det inte. Det öser ner regn oavbrutet.

Därför fick jag ändra mina planer lite idag. En powerwalk på morgonen blev utbytt mot ett styrkepass på gymmet. Upptäckte till min glädje att styrkan i min svagaste muskelgrupp - bröst - har ökat. Orkade till och med göra 2X12 armhävningar.

Träningsmotivationen, orken och energin på topp! Ikväll blir det ett spinningpass.

Frukost: Indras proteinshake med kaffe

Igår dammade jag (bokstavligt talat) av några gamla böcker som jag tar fram då och då för att få inspiration till min träning. Med jämna mellanrum behöver man få lite ny inspiration till "nya" övningar samt ny motivation.Bland annat bläddrade jag igenom Linda Ekwalls "Fitness för henne" (Linda var en framgångsrik fitnessprofil och mest känd som Indra i "Gladiatorerna" men omkom tragiskt i en bilolycka 2002).
I den fick jag inte bara ny härlig motivation och idéer till min träning utan hittade också ett tips på hur man kan göra sin proteindrink lite godare och lyxigare.


INDRAS PROTEINDRINK MED KAFFE:

2 dl minimjölk
1 dl kallt kaffe
1 skopa proteinpulver med vaniljsmak
lite kanel

Mixa ingredienserna och häll upp i ett stort glas.

Riktigt god!

Ännu en sorgedag i september

Mitt hjärta som rymmer så innerligt mycket kärlek för ishockey och flyg blöder idag.

Redan för tio år sedan blev jag övertygad om att det vilar en förbannelse över september månad. Sorg, bedrövelser, förtvivlan och katastrofer kantar alltid den här månaden.

Vila i frid, Stefan Liv. På söndag tänder jag ett ljus för dig i mässan.


På middagstallriken: kycklinggryta med grönsaker och saffran

Mer GI än så här blir det inte, mina vänner. Vansinnigt lätt att göra dessutom.

INGREDIENSER:

500 gram kycklingfilé
1 stor gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
salt och peppar
1 dl vatten
2 dl vitt vin
1 burk krossade tomater
1 kycklingbuljongtärning
1 litet blomkålshuvud
1 grön paprika
1 paket saffran
blandade oliver (gröna och svarta) utan kärnor

GÖR SÅ HÄR:

Strimla kycklingfilén i önskvärd storlek. Stek den sedan i några droppar rapsolja i en gryta, salta och peppra. Häll i lök och vitlök och bryn tillsammans en stund.
Häll på vatten, vin, krossade tomater samt smula i buljongtärningen. Koka på medelhög värme i 30 minuter.
Tillsätt blomkål, paprika, saffran och oliver. Koka ytterligare 10 minuter.
Servera med fullkornsbulgur.


Foppa på hallgolvet

Min jourtjänstgöring började halv fyra i morse. Jag slapp bli väckt av jobbet utan vaknade av mig själv vid halv sju. Det verkar inte bli något jobb idag - min "arbetsdag" slutar om en halvtimme.

Istället drog jag på mig min mysdress för första gången på flera månader eftersom det är riktigt ruggigt höstväder här i förorten idag. Sedan ställde jag mig vid spisen och gjorde ordning ett par matlådor och en äppelpaj att lägga i frysen.

Och nyss kom posten. Man kan inte annat än att bli glad - vädret till trots - när omslag som det här dimper ner i brevlådan.
Kanske någon bloggläsare kan stilla min nyfikenhet?

Lars Lindström Expressen sammanfattar Ola Lindholm-cirkusen bäst. Själv orkar jag inte. Jag är fortfarande bara obeskrivligt nyfiken på hur man får i sig rester av kokain i kroppen omedvetet.

Jag menar: Bör jag vara orolig att detta kan hända mig också?

Lindholm kunde ha stillat min nyfikenhet men valde att låta bli. Kanske någon bloggläsare kan upplysa mig om hur jag undgår att gå samma öde till mötes? Den otäcka upplevelsen vill jag nämligen slippa.

Jag strulade till det lite...

Jag är rädd att jag strulade till det lite igår för er, mina bloggläsare (i alla fall för er som läser mina recept). Tänkte att jag skulle ändra namnet på katetorin "MAT" till "MAT/DRYCK". Det gick inte och därför fick jag först ta bort den första kategorin. Så alla mina gamla recept hamnade under "ALLMÄNT" (något tekniskt geni är jag ju inte).

Några inlägg orkade jag byta namn på men långt ifrån alla. Så letar ni efter något specifikt recept så får ni göra det i sökrutan till vänster.

Årets glögg - med kaffe!

Jag förutspår redan nu en fantastisk jul. Årets glögg från Blossa är smaksatt med kaffe. Härlig kombo, tycker jag. Två favoriter i ett.

Längtar faktiskt tills julpyntningen här hemma nu. Till julstöket. Till min lilla tomteverkstad. Det är visserligen sensommar i luften fortfarande men väldigt mörkt på kvällarna. En ljusslinga på balkongen skulle liva upp stämningen lite!

Från och med vecka 39 kan jag i alla fall få njuta av glögg med kaffesmak.

Ola Lindholm har min fulla uppmärksamhet i kväll

Ola Lindholm ska tydligen vara med i någon pratshow på Public Service ikväll. Jag kommer att sitta som klistrad framför tvn.

För jag är så obeskrivligt nyfiken över vad man möjligtvis kan säga i tv som man vägrar att prata om i en rättegång för att rentvå sitt namn.

Lindholm har min fulla uppmärksamhet. Jag är idel öra.

(AB, AB)

Dagens trevligaste nyhet

Det finns alltid parmesanost i mitt kylskåp. Jag köper en stor bit som jag river över de mesta jag äter. Det är få maträtter som parmesan inte passar till.

Utan att överdriva kan jag säga att parmesan är en av mina laster. Och då är det ju extra trevligt att läsa att det faktiskt är bra att äta det också (Ex).
Det är ju så sällan laster har positiva effekter.

Hemma och vänder

Jag har sovit hemma i helgen. Det är i stort sett det jag har gjort förutom att jobba. Det har varit en intensiv - men mycket trevlig - arbetshelg.

Desto lugnare blir det idag. Sover i Luleå i natt, kommer hem och slutar för dagen vid nio i morgon bitti. Älskar sådana dagar.

Jobb i natt

För en liten stund sedan kom jag hem från gymmet. Idag blev det "bara" ett spinningpass (jag skriver "bara" för igår slog jag på stora trumman och hann med både en lång morgonpromenad, spinning på förmiddagen och styrketräning på kvällen. Total träningstid: 3 timmar och 30 minuter).

Faktum är att jag var tvungen att gå och träna idag eftersom man alltid blir piggare efteråt. Jag ska nämligen jobba ikväll - slutar klockan tre i natt. Jag förstår inte hur jag ska orka det.
Då är jag förmodligen hemma vid fyra, somnar säkert vid fem eftersom det tar en stund för mig att varva ner efter ett jobbpass.
Jag som är van att vakna vid halv sex på morgonen...


Snabb fredagsuppdatering

När hösten är som den var idag så är den helt ljuvlig! Jag inledde dagen med en powerwalk i friska luften, gick hem och åt frukost, sedan iväg och körde ett spinningpass vid lunchtid.

Jag fick verkligen en mjukstart efter semestern. En dag med jourtjänstgöring, en dag med flygningar (som var oerhört trevliga), sedan två dagar ledigt. Mina lediga dagar går dock väldigt fort. Tycker inte att jag har hunnit med så mycket.

Nu på eftermiddagen har jag lagat en Boeuf Bourguignon som sprider en härlig hemtrevlig doft i hela lägenheten. Den ska jag smaka efter att jag har kört ett styrkepass ikväll. Bröst och triceps står på agendan.


RSS 2.0