På middagstallriken: kycklinggryta med grönsaker och saffran
Mer GI än så här blir det inte, mina vänner. Vansinnigt lätt att göra dessutom.
INGREDIENSER:
500 gram kycklingfilé
1 stor gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
salt och peppar
1 dl vatten
2 dl vitt vin
1 burk krossade tomater
1 kycklingbuljongtärning
1 litet blomkålshuvud
1 grön paprika
1 paket saffran
blandade oliver (gröna och svarta) utan kärnor
GÖR SÅ HÄR:
Strimla kycklingfilén i önskvärd storlek. Stek den sedan i några droppar rapsolja i en gryta, salta och peppra. Häll i lök och vitlök och bryn tillsammans en stund.
Häll på vatten, vin, krossade tomater samt smula i buljongtärningen. Koka på medelhög värme i 30 minuter.
Tillsätt blomkål, paprika, saffran och oliver. Koka ytterligare 10 minuter.
Servera med fullkornsbulgur.
INGREDIENSER:
500 gram kycklingfilé
1 stor gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
salt och peppar
1 dl vatten
2 dl vitt vin
1 burk krossade tomater
1 kycklingbuljongtärning
1 litet blomkålshuvud
1 grön paprika
1 paket saffran
blandade oliver (gröna och svarta) utan kärnor
GÖR SÅ HÄR:
Strimla kycklingfilén i önskvärd storlek. Stek den sedan i några droppar rapsolja i en gryta, salta och peppra. Häll i lök och vitlök och bryn tillsammans en stund.
Häll på vatten, vin, krossade tomater samt smula i buljongtärningen. Koka på medelhög värme i 30 minuter.
Tillsätt blomkål, paprika, saffran och oliver. Koka ytterligare 10 minuter.
Servera med fullkornsbulgur.
Kommentarer
Trackback