Min fetisch för doftljus

Jag är den första att erkänna att jag har ett fetisch för doftljus samt dessa lyktor som man häller doftolja i. Dessa finns lite här och där på mina 62 kvadratmeter. De är lite överrepresenterade för att uttrycka det lindrigt.

Det är dock skillnad på doftljus och doftljus. Som så mycket annat i livet ska man här satsa på kvalitet.

Regenten av doftljus är utan tvekan Yankee Candle. Dessa kostar en slant men å andra sidan sprider de en fullkomligt ljuvlig doft och brinner verkligen den utlovande tiden.

Idag tyckte jag att jag förtjänade ett ljus från Yankee Candle och unnade mig därför ett. Så nu doftar mitt vardagsrum Clean Cotton. En mycket fräsch vårdoft.


Bild lånad från yankeecandle.se

Oväntad bonus: prinsessan Estelle!

Inte för att jag någonsin ser speciellt mycket av vår kung när jag är och uppvaktar på Yttre borggården (det gör man inte när man är tre äpplen hög och vägrar högklackat på grund av kullerstenarna i Gamla stan). Det är ändå en trevlig tillställning och ett ypperligt tillfälle för mig att visa kungen min uppskattning.

I år var det varmare än vanligt och dåligt organiserat runt Slottet. Istället för att få de nyfikna människorna som stod utanför Yttre borggården att faktiskt gå in så var det en vakt i fånig hatt som koncentrerade sig på att se till att hästkortegen skulle få plats att komma fram. Det hade varit så mycket bättre att dirigera folkmassan rätt.
Jag och mamma smet till sist in på Yttre borggården där det fanns plats för hur många människor till som helst. Jag tror många kände sig blåsta på konfekten.

Vi blev nämligen bjudna på en oväntad bonus på slutet: lilla prinsessan Estelle!

Det förgyllde den något ansträngande dagen och gjorde mödan värd (hettan och buffliga ryska turister i kombo tärde annars lite väl mycket på mitt humör).

Titta på alla fina bilder från dagen här:

(Kungahuset, Ex, Ex, Ex, AB)

Grattis Kungen!

Traditionsenligt åker jag in till Slottet på förmiddagen idag och uppvaktar kungen på hans födelsedag. Information om tider och dylikt hittar ni HÄR.GRATTIS KUNGEN!

Vatten på min kvarn

Vaknade jättetidigt i morse och satte mig vid datorn och läste igenom nyheterna på nätet. Jag fastnade speciellt för en artikel i DN som fick mig att le eftersom den gav mig vatten på min kvarn.

Den handlar om att människor som är homofobiska i sjävla verket egentligen är homosexuella (läs HÄR).

Det skulle förklara så mycket.

Men det är djupt tragiskt att människan ägnar så mycket energi till att hata. Tänk så mycket bättre homofoberna skulle må om de accepterade sin läggning och ägnade sig åt kärlek istället!


Salig efter ett besök på Fullerö Handel

Jag tog med mig mamma på en utflykt till Uppsala idag. Målet var Fullerö Handel i första hand. Det är ett ställe jag varmt rekommenderar. De har allt och lite till. Se bara till att ni har gott om tid när ni åker dit för det är mycket att se.


Det var nog ett tag sedan jag sist var där för jag kände knappt igen mig när jag kom dit. Det har blivit ännu större!


Den här fåtöljen var bland det första jag sprang på i butiken. Jag älskar den! Tyvärr hittade jag ingen prislapp på den men den finns på min önskelista till nästa födelsedag. Den är väldigt jag och vi skulle trivas så bra ihop.


Exempel på hur det ser ut på Fullerö.


Nu funderar jag över varför jag inte köpte de där rosa skålarna. De hade passat så bra hemma hos mig.
Med mig hem fick jag ett tårtfat (endast 89 kronor!) samt lite saker från La Maison-serien (har blivit så förtjust i den på grund av M:et och kronan).


Den här tavlan förälskade jag mig i direkt. Den ska hänga i vardagsrummet.

Funnen: Brickan med stort B

Jag är - tack och lov - ingen impulsshoppare. Jag kan istället leta mig fördärvad tills jag hittar den där saken som det "klickar" med.
Ett exempel är en tavla som jag har i mitt vardagsrum.

En vägg i vardagsrummet krävde en speciell tavla. Och jag ville inte hänga upp någonting där förrän jag hittat den "rätta". Så väggen var tom ganska länge (ett eller två år).
Till sist fann jag Den tavlan. I Örnsköldsvik! Gigantiskt stor var den dessutom. Så pass stor att jag inte skulle få in den i cargoutrymmet på det lilla Dash-flygplan som jag då arbetade på.

Men tavlan skulle jag ha! Så jag betalade den och bad att butiken skulle förvara den åt mig tills jag kunde hitta en lösning att få hem den (norrlänningar är så vänliga så det gick bra).
För att göra en lång historia kort så fraktade en arbetskamrat till min mamma sedan ner den i sin bil.

Och den blev - naturligtvis - helt rätt på väggen.

Nåväl, ganska länge har jag nu letat efter en bricka att ha på mitt vardagsrumsbord (som jag hade tänkt mig att ha ljus och lite pynt på). Jag visste på ett ungefär vad jag ville ha.

Av en händelse såg jag en butik nära Livets Ord i Uppsala - Chilli. Efter ett par varv i rondellen (reflektion efter dagen: vi måste ha flest rondeller per capita i hela världen!) körde jag av och gick in för att se vad det var för butik. Och där fanns den! Brickan med stort B!
Inte nog med att den var allt och lite mer än vad jag hade drömt om: den kostade dessutom bara 139 kronor.

Dagen har präglats av fynd. Och jag är alldeles salig i hjärtat.


Så här ser den ut. Min Bricka! Är den inte alldeles, alldeles underbar?

Äsch, jag väntar ett tag till...


Dagens hälsotips

Jag inledde söndagmorgonen med en powerwalk på 70 minuter. Alldeles ensam eftersom båda mina träningskompisar svek mig.

Det är helt otroligt vilken energi en sådan runda ger! I synnerhet nu när solen visar sig på mornarna. Det gör gott både för kropp och själ. Och under för humöret!

Det blir dagens hälsotips till er, kära vänner: ge er ut på en lång promenad! Ni kommer både vara piggare och gladare efteråt. Trust me.


Lennon-poesi i köket


Dagens ros till Kicks, Sollentuna centrum

Åh, vad jag älskar service-minded människor! Det är faktiskt väldigt, väldigt sällsynt i det här landet (vilket jag har förståelse för - folk får ju lön ändå).

Idag var jag och Tress i Sollentuna centrum. Jag gick då in på Kicks för jag ville veta lite mer om bareMinerals Primer (översättning till mina manliga läsare: det är ett serum som man har under sitt sminklager). Jag frågade en av tjejerna i butiken om hon hade något prov på den (det är en svindyr liten flaska och eftersom min relation till bareMinerals just nu är lite infekterad vill jag inte slänga ut ännu mer pengar på någonting som jag sedan inte kommer att vara nöjd med - HÄR kan ni läsa om det).

Tjejen går då och hämtar en liten burk som hon fyller med produkten till mig så jag kan få testa den hemma. Det är service! Hennes ambition var att jag som kund skulle bli nöjd.

Kicks överlag har väldigt bra service i sina butiker men tjejerna i Sollentuna centrum är exeptionella! Åk dit, kära vänner, om ni ska handla någonting! Det är värt en omväg. Jag blir alltid nöjd och omhändertagen när jag åker dit.

Andra butiker (och vissa företag): Se och lär!
Morgonrunda och Slash

Precis hemkommen från min efterlängtade morgonrunda. Jösses, så härligt! Perfekt väder för ändamålet. Lagom varmt, nästan vindstilla och soligt.

Det bäddar för en bra dag. Snart blir det styrka och spinning på gymmet. Men först ska jag se intervjun med Slash Nyhetsmorgon.

Missa inte det för allt i världen!

Stylisternas hämnd på Almenäs?

Igår kväll tänkte jag för första gången se "Let´s dance" från början. Det var typ det jag hade energi kvar att göra efter träningen igår (brutalt hård spinning). Bara sitta i soffan och ta det lugnt.

Ok, för att jag inte är ett dugg imponerad av Jessica Almenäs som programledare (hon förstörde Svenska Biggest Loser totalt för mig). Men jag är ändå inte i närheten av det hat som hennes stylist måste ha för henne.
Igår fick Almenäs mina uppriktiga sympatier för den klänning som lurats på henne. "Ge människan en push-up!" var min första tanke. Den andra: "Ge henne någonting som täcker muttan!".

Kontentan: Håll dig alltid på god fot med dem som väljer dina kläder.

Här drar Timell vårtgårds-skämtet. Foto: TV4
Bild lånad från aftonbladet.se

Nu kan även jag få säga "äntligen fredag"

Nu så! Från och med nu fram till onsdag förmiddag har jag ledig helg. Min första på åtta veckor. Åtta veckor! Den efterlängtade långhelgen inleds med ett spinningpass ikväll.

Jag har "jobbat hemifrån" idag vilket innebär att jag inte blev utkallad på jobb på min jourtjänstgöring. Kände att jag hade turen på min sida idag och har därför deltagit i flera trevliga tävlingar. Bland annat om VM-biljetter till nästa fredag. Hur trevligt vore inte det om jag vann?

Fredagspanelen utgår dock den här veckan eftersom det bara var gammal skåpmat. Det kanske blir en jättespännande nästa vecka istället, vem vet.


I helgen är det officiellt vår hemma

Jag har mina traditioner och rutiner. Julpyntet kan jag till exempel börja med riktigt tidigt. Redan i början av november kan det börja glittra och glimma här hemma. Däremot har jag väldigt bråttom med att sedan packa ner pyntet när julen väl är över. Gärna på nyårsdagen om jag inte är ute på jobb. Vid den tidpunkten är jag nämligen så pass less på vintern redan att jag mentalt har vår.

Julslingan på balkongen är dock en annan historia. Bara för att jag inom mig är redo för våren i början av januari så innebär det ju inte att vädret är det (i år kom ju dessutom vintern inte igång på allvar förrän då). Det är ju bedrövligt mörkt och tråkigt på kvällarna fram till nu typ. Och då lyser min ljusslinga upp tillvaron lite.
Därför får alltid min julslinga hänga kvar till Valborg.

Så den här helgen ska slingan tas ner och bäras ner i källaren. Det känns faktiskt lite vemodigt samtidigt som det innebär att jag nu kan börja göra i ordning balkongen inför sommaren.

När ljusslingan försvinner är det officiellt vår här hemma.


Någon mer som är missnöjd med bareMinerals borstar?

När man köper ett "Get started kit" från bareMinerals så medföljer en DVD-film om hur man använder produkterna samt skötselråd för borstarna. Köper man dessutom sitt kit på Kicks så får man råd och tips om skötselråd från de duktiga tjejerna i butiken (de är väldigt service-minded generellt där).

Man får med andra ord väldigt bra kunskap om hur dessa borstar - som kostar en förmögenhet (cirka 400 kronor styck) - ska skötas för att hålla sig fina och funktionella.

Trots att jag noga följt råden som finns på bareMinerals egna DVD samt från försäljarna så har jag inte varit ett dugg nöjd med mina borstar. Jag får alltid ett lager med strån från borstarna som ligger kvar på huden och kliar. För det priset borde inte ett enda strå lämna borsten.

Jag ifrågasatta detta på bareMinerals Facebook-sida och fick genast medhåll av en annan kund som hade samma problem. Men istället för att ta vår kritik på allvar hänvisade bareMinerals återigen till filmen och insinuerade att vi kanske inte skött våra redskap som vi skulle.
Lyckligtvis lackade den andra tjejen som var med i diskussionen ur innan jag hann att göra det och ifrågasatte deras attityd samt fräckhet att ifrågasätta vår kritik. Då blev tonen lite mildare och vi fick istället som svar att vi kunde vända sig till försäljningstället för att lämna in våra "måndagsexemplar" så att de i sin tur kunde kontakta bareMinerals.

En väldigt omständig lösning i mitt tycke som istället föreslog att jag kunde skicka mina defekta borstar direkt till bareMinerals istället för att blanda in mellanhänder.
Jag betvivlar dock att jag någonsin kommer att få nya borstar.

Men jag undrar: är jag den enda som upplevt detta problem? Att jag trots rekommenderad skötsel lik förbannat har hela ansiktet full med strån?

bareMinerals Get Started Kit
Bild lånad från kicks.se

Snart så...

Nu är jag bara timmar från min första lediga helg på åtta veckor (jag har först jourtjänstgöring fram till halv fyra). Långledigt blir det också. Fyra dagar i sträck. Just nu känns det som en mini-semester.

Om jag hade varit ledig idag så hade jag gett mig ut på en lång promenad nu på morgonen - det är redan soligt ute och ser jätteskönt ut. Förhoppningsvis håller vädret i sig. Jag behöver lite frisk luft i lungorna.

Kungligt firande på Valborg

För mig har det blivit tradition att åka in till Kungliga Slottet varje år och fira kungens födelsedag. Det brukar alltid vara en mycket trevlig tillställning.

HÄR finner ni tider och annan information om dagen.


Bild lånad från svenskdam.se

Vitlöksrostade pitabröd med auberginedipp

För mig var det lördagkväll igår. Därför gjorde jag i ordning lite snacks att ha framför tvn på kvällen, inspirerad av ett recept från Donal Skehan: Vitlöksrostade pitabröd med auberginedipp.

INGREDIENSER DIPPEN:

2 aubergine
2 vitlöksklyftor
saft från ½ citron
1 msk olivolja
havssalt och nymalen svartpeppar
2 msk naturell yogurt
2 msk hackad färsk koriander

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200 grader. Picka lite hål i auberginerna med en gaffel, lägg dem på en ugnsfast form och rosta i ugnen i 40 minuter tills de är mjuka.
Ta ur auberginerna ur ugnen och låt dem svalna (jag förberedde detta moment redan på förmiddagen).
Skrapa sedan ur köttet ur skalet och lägg det i en skål. Tillsätt pressad vitlök, citronsaft och olivolja. Mixa ihop med en mixerstav. Smaka av med salt och svartpeppar.
Rör slutligen ner yogurt och hackad koriander.

PITABRÖDEN:

6 fullkornspitabröd (grovt skivade)
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
torkad oregano efter smak
havssalt och nymalen svartpeppar

Skär upp brödet i bitar. Blanda alla ingredienser i en skål och pensla på oljeblandningen på brödet. Lägg det på en ugnsfast form. Strö på mer salt om så önskar. Rosta i ugnen på 200 grader i cirka 12 minuter.

Godare och nyttigare än chips med dipp!


Positiva besked inför VM

Det är bara tio dagar kvar till ishockey-VM. I år spelas delar av den på hemmaplan (finalen spelas i Helsingfors). Och igår fick vi äntligen lite positiva besked inför turneringen:

Zäta kommer!

Hockey-VM
: Det allra bästa vårtecknet av dem alla.

(Ex, Ex, AB, AB, AB)

Min lösning på "Trisskonflikten"

Det är inte för inte som "girighet" räknas till en av dödssynderna.

Den här "Trisskonflikten" som gått som en följetong i kvällstidningarna en tid är bara beviset för hur girighet förvrider huvudet på människor. I huvudrollen står en mor och en dotter som på fullt allvar har hamnat i Tingsrätten angående vem av dem som har rätt till en Trissvinst.

Det är en rätt hygglig summa de bråkar om. 10 000 kronor i månaden i 25 år.

Spontant känner jag att detta är slöseri med resurser att en sådan här sak ens går så långt som till Tingsrätten. Jag har en mycket enkel lösning på problemet:

DONERA HELA SUMMAN TILL BARNCANCERFONDEN!

Där kan pengarna komma till nytta. Mor och dotter förtjänar båda en smäll på käften av verkligheten istället. Skämmes!(Ex, Ex, AB, AB)

Ny bekantskap i köket - Donal Skehan

Jag är mycket förtjust i tidningen Elle Mat & Vin. Trots att det är den enda mattidningen jag numera prenumererar på så har de senaste fyra numren legat oöppnade på köksbordet. Jag har varken haft tid eller ro i kroppen att sätta mig ner och titta igenom dem.

Men igår tog jag ur tidningarna ur plasten (de kommer alltid fint inplastade) och bläddrade lite i dem. Jag föll omedelbart för recepten gjorda av en ung irlänsk kock - Donal Skehan. Han är en ny bekantskap för mig men kände genast att det var någonting speciellt med den här killen (förutom att han är söt som socker).

Hans första kokbok på svenska - Kitchen Hero - har precis släpps på svenska. Han bloggar själv om mat och där kan man lustigt nog läsa att även han är väldigt förtjust i Leilas saffransskorpor.

Donal blir dagens inspiration i köket!

Kitchen Hero
Bild lånad från adlibris.com

Kondisbuffé på jobbet idag

Större delen av gårdagen tillbringade jag i köket. Det är så harmoniskt. Först gjorde jag saffransbiscotti. Sedan ytterligare en laddning med chocolate chip cookie whoopies (hade rejält med fyllning kvar).

Detta bjöd jag kollegorna på idag. Tyckte att de förtjänade det som började jobba kvart över fem en söndagmorgon.


Saffransbiscotti är inte bara himmelskt goda utan också oerhört vackra att titta på.


Fredagspanelen om Facebook och frukost

Veckans Fredagspanel kommer här:

1. VAR ÄR DU LYCKLIGAST?

I New York, faktiskt. Älskar den staden. Stockholmarna har mycket att lära av New York-borna om hur man uppför sig.

2. VILKEN ÄR DIN MEST ÄLSKADE PRYL?

Självklart min Kitchen Aid, Aidan (ja, han är mig så kär att han till och med har fått ett namn). Min bästa investering någonsin.

3. HUR PRIVAT ÄR DU PÅ FACEBOOK?

Jag gillar Facebook som forum. Suveränt för oss som har oregelbundna arbetstider - jag använder FB istället för sms. Däremot har jag svårt för när människor outar sitt privatliv för mycket i sina uppdateringar. I synnerhet statusar i stil med: "Åh, gud, vad jag mår dåligt idag!". Alltid är det någon jubelidiot som frågar varför.
Skriv direkt varför du mår dåligt i så fall istället för att söka uppmärksamhet.

4. VAD ÄTER DU TILL FRUKOST?

Jag gillar ägg i någon form till frukost. Kokt med kaviar, äggröra eller omelett med grönsaker. Om jag har bråttom så skakar jag ihop en proteindrink.
Är faktiskt inte direkt någon frukostmänniska - har väldigt svårt att äta det första jag gör på morgonen. Helst tar jag gärna en powerwalk först innan jag äter. Men börjar man jobba 05:30 på morgonen så är inte det ett alternativ.

5. VAD ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA KÄND?

Jag kan faktiskt inte se några som helst fördelar med att vara känd. Det verkar inte heller vara många som kan hantera sitt kändisskap.


Vackrast någonsin!


Test i ugnen: Milda Guld

Mer och mer har jag den senaste tiden bara använt riktigt smör när jag har bakat. Det är oslagbart. I synnerhet i småkakor och biscotti. Men smakar det så kostar det.
Häromdagen köpte jag hem Milda Guld som är ett smör med rapsolja i (en annan favorit). Låter som en bra kombination, tycker jag, och kilopriset är billigare än äkta smör.

I ugnen just nu har jag saffransbiscotti med apelsin och pistagenötter där jag testar nyheten.

Utlåtande kommer senare.


Bild lånad från milda.se

Godmorgon, vänner!

Torsdagens träningspass förvandlades till en övernattning i Luleå. Sedan blev det en intensiv arbetsdag hela dagen igår, hem för byta om och direkt i väg till gymmet för att träna.

Jag somnade tidigt i går kväll. Redan innan "Modern family" (som jag istället kan se fram emot att se idag).


Mycket nöjd med gårdagens träning

Jag är ruskigt nöjd med gårdagens träningsinsats även om det inte fanns en enda del på min kropp som inte ömmade när jag gick och lade mig (man sover dock väldigt bra om man tränar regelbundet har jag upptäckt).

Morgon:
Powerwalk 6,3 km

Förmiddag:
Styrka (biceps) 25 minuter
Spinning 45 minuter

Kväll:
Spinning 55 minuter

Idag blir det inte lika intensivt träningsmässigt men hoppas hinna med både styrka och spinning ikväll.
Morgonrundan avklarad

Det blir en härlig träningsdag idag. Har precis kommit hem från morgonpromenaden på 6,3 km i sällskap av vän och hennes hund.
Nu håller jag på att ladda om med havregrynsgröt, blåbär och ägg. Ska passa på att köra ett spinningpass på lunchen. Älskar förmiddagsträning!


Nytt från Kérastase och dokumentär om Vidal Sassoon

Det blev lite hår-tema på gårdagen. Först var jag ju själv hos frissan där jag fick testa ett nytt schampoo och balsam från Kérastase: Cristalliste.
Det kommer att bli en favorit! Som gjord för mig faktiskt som har långt hår. Produkterna hade en ljuvlig doft och att serien dessutom går i "min färg" försämrar inte saken:Senare på kvällen såg jag en dokumentär om Vidal Sassoon Kunskapskanalen. Oerhört intressant. Vilken charmerande man! 81 år gammal och brinner fortfarande för sitt yrke.


Trevlig tisdag

Vilken trevlig dag det här blev! Blev lite bortskämd hos min frissa Anki (jag fullkomligt ÄLSKAR när någon håller på med mitt hår - om jag någon gång blir snuskigt rik så ska jag anställa någon som fönar mitt hår varje morgon). Strosade runt lite på Åhléns och hittade en söt cafégrupp med bord och stolar till balkongen (nej, jag köpte det inte men dessvärre måste jag nog investera i nya balkongmöbler i år om jag vill kunna sitta där ute).

Sedan hem, byta om och iväg på ett energigivande spinningpass med underbara Sussie. Nu är jag mätt i magen, nyduschad och redo att välkomna John Blund.


Det är alltid skönt efteråt

Det tog ett tag i morse innan jag kom ut på min promenadrunda. Kände ingen motivation efter att ha tittat ut genom fönstret. Grått och trist.
Men det varken regnade eller blåste nämnvärt så då hade jag inga ursäkter att låta bli.

Jag är väldigt glad att jag tvingade ut mig själv. Det är så vansinnigt skönt efteråt. Och trots att jag inte alls var taggad innan så blev resultatet mycket bättre idag än i förrgår när jag var ut (enligt Runkeeper gick jag snabbare i alla fall).

Härligt med lite frisk luft i lungorna!

Slappna av pannan, Kristin!

De enda gångerna jag kan se Nyhetsmorgon i TV4 är när Kristin Kaspersen och Anders Kraft leder programmet. Är väldigt förtjust i dem båda.

De leder - till min stora glädje - programmet idag. Men det enda jag fokuserar på är Kristins panna som ständigt ligger i krampaktiga veck. Människan måste konstant gå omkring med spänningshuvudvärk. Det kan inte vara behagligt alls.


Snälla Kristin, slappna av pannan! Jag vill inte att du försvinner från rutan på grund av migränattacker.

Morgonsurr

Min arbetsdag igår blev väldigt lång. Och började väldigt tidigt. Så jag var inte upplagd för mer än en kväll i soffan (vilket kanske passade bra eftersom det var "fredagkväll" för mig). Såg dubbelavsnitt av "The big bang theory", vred mig sedan av obehag i soffan över lyteskomiken när två Ullared-antsällda reste till Marrakech och avslutade med tredje avsnittet av "Alcatraz".

Det blev nog också det sista avsnittet av serien för mig.

Idag är jag ledig och har bland annat ett efterlängtat frisörbesök att se fram emot i eftermiddag och ett spinningpass ikväll.

Just nu försöker jag motivera mig själv att ta en powerwalk i ett högst oinspirerande väder.

Koll på stegen

Jag laddade ner Runkeeper till Ajfåunen idag så jag bättre kan ha koll på mina resultat och förbättringar. Idag var jag ut på en powerwalk alldeles själv. Behövde det. Ibland vill jag vara ensam med mina tankar och bara njuta av tystnaden. Egentid är enormt underskattat.

6,21 km blev min runda idag på en katastroftid. Jag går skrämmande långsamt på grund av min hälsena. Men det är ändå skönt att vara ute i friska luften och jag tror att hälen behöver lite utmaningar (annars kommer den ju aldrig att bli bra).

Och nu kan jag dokumentera tider och distanser bättre än tidigare. Tvingade kompis Andreas att ladda ner appen också. Han är hårt hållen, stackaren.

Frysen fylld med godsaker

Tre förmiddagar i rad har jag haft jourtjänstgöring som jag har fått tillbringa i hemmet. Man är ju lite begränsad i vilka aktiviteter man kan ägna sig åt under själva jouren men jag är glad över att jag har kommit iväg och tränat varje dag när den har tagit slut.

Frysen är i alla fall fylld med godsaker nu som jag kan ta med mig till kollegorna vid tillfälle. Igår gjorde jag Leilas Chocolate chip cookie whoopies.
Ingenting att baka för den som saknar tålamod i köket men för oss andra som älskar att baka är dem väl värda mödan. De blir himmelskt goda!

Receptet på fyllningen räcker egentligen till två laddningar med kakor, så jag har sparat det som blev över i frysen så behöver jag bara baka själva kakorna nästa gång.


Märkligt nog är det få som jublar idag

Igår när det öste ner snö och vädret orsakade "kaos" i länet så handlade majoriteten av statusuppdateringarna på Facebook om vädret. Alla kommenterade. Det lades upp bilder. Det vädjades till "vädergudarna".

Idag är vädret fullkomligt ljuvligt, himlen är blå och solen skiner. En eller två har uppmärksammat detta. Ingen har dock ännu tackat "vädergudarna" för att gårdagens vädjan blivit verklighet.

Avspeglar denna fördelning av kommentarer den svenska folksjälen? Har vi lättare att ta till oss det negativa i tillvaron än det positiva?

Orkeslös träning idag

Min jourtjänstgöring var över klockan två i eftermiddags. Då tog jag på mig varmaste jackan och drog iväg till gymmet. Tänkte att det var en bra tid att träna på. Halv tre en lördageftermiddag. Då borde man nästan vara ensam där.

Det var jag inte. Det var oerhört mycket människor som var där och tränade. Vilket naturligtvis är jätteroligt. Bra att människor månar om sin hälsa.

Nåväl, jag var faktiskt inte så taggad som jag trodde när jag väl kom dit. Körde axlar och kände mig både seg och orkeslös. Förmodligen hade jag ätit för dåligt innan passet. Men jag brukar tänka som så att jag behöver de här "dåliga" träningsdagarna också för då uppskattar jag de bra mycket mer.

I morgon är det (förhoppningsvis) nya tag. Jour till två i morgon igen.

Sometimes it snows in April

Ja, det är verkligen skitväder i Stor-Stockholm idag och ja, det snöar. Men är det verkligen så pass ovanligt att det snöar i april att det förtjänar denna extrema uppmärksamhet?
Förra året snöade det här den 3 maj (förvisso inte i dessa mängder men ändå).

Större under än detta har inträffat, vänner

Att det kan snöa i april konstaterade Prince redan 1986. Det är ingen stor grej. Shit happens.


Elvis hade älskat dem!

Cupcakes med choklad, banan, jordnötssmör...
Inga kalorifattiga killar!


Min nya underhållning

Pottery Barn lägger upp små filmer med idéer om allt möjligt som rör hemmet på sin Facebook-sida. Jag är helt såld. Kan sitta hur länge som helst och drömma mig bort och få inspiration.

Titta bara på filmen nedan! Varför har ingen kommit på idéen att importera dessa härliga drink dispensers till Sverige? Ska jag behöva öppna ett Pottery Barn själv här hemma? Kanske inte är en så dålig idé, trots allt.


Efterlyses: biscotti-expert!

Jag håller nämligen på att bryta ihop. Flera gånger har jag nämligen testat att baka saffransbiscotti (efter Leilas recept som ni finner HÄR) och de smular alltid sönder när jag ska skära upp dem. De smakar ljuvligt men inte en enda biscotti är hel.
Vad gör jag för fel?

Jag har testat att skära upp dem när de är varma, när de har svalnat, jag har testat att ha i mer smör. Ändå går de söner när jag skär upp dem.

Har jag någon biscott-expert som läsare som kan förklara problemet för mig?

Fredagspanelen om Bob Geldof och lycka

Var så goda, vänner! Här är veckans Fredagspanel:

1. VEM ÄR DIN FAVORITFÖRFATTARE?

Det där går i vågor. Jag älskade verkligen Millenium-triologin och det hade varit spännande att följa Stieg Larssons utveckling som författare.
Men många av dem jag gillar att läsa spårar ur efter ett par böcker. På 90-talet skrev Elizabeth George fantastiska deckare men de senaste böckerna har jag inte ens orkat igenom.

2. VAD ÄR LYCKA FÖR DIG?

Ro i själen.

3. VILKEN LEVANDE PERSON BEUNDRAR DU MEST?

Bob Geldof. Inte nog med att han tog steget att bokstavligt talat lyfta arslet ur soffan och försöka göra en förändring i världen - han har ju också visat sig vara en beundransvärd man på många andra sätt (läs hans biografi HÄR).

4. VAD ÄR DU MEST MISSNÖJD MED HOS DIG SJÄLV?

Att jag i vissa situationer i livet har fegat ur, varit lite väl försiktig och inte vågat ta steget. Jag har dock blivit mycket modigare med åren.

5. VILKEN ÄR DIN STÖRSTA TILLGÅNG?

Min humor och min hälsa.Bob Geldof gav Bono uppdraget att sjunga den svidande textraden "Tonight, thank God it´s them, instead of you". Viktiga ord som vi borde påminna oss själva om lite oftare.

Ingen olycka framme än så länge

Tvärtom mot gemene man brukar jag se fram emot fredagen den 13:e. Det brukar alltid inträffa någonting trevligt dessa dagar. 

Än så länge har dagen gjort bra ifrån sig: min jour började halv sex i morse och jag har kunnat tillbringa arbetsdagens fem första timmar i sängen. Skulle inte ha någonting emot att vara hemma resten av tiden heller för ikväll är det mitt favorit-spinningpass som jag är oerhört taggad att köra.

Jag håller tummarna att det blir så.


Byrunda och Marabou Black

En och en halv timmes byrunda tillsammans med Tress och Andreas blev det nu på eftermiddagen. Underbart väder att promenera i. Inget regn, ingen storm, lagom temperatur.

Dagen till ära (lakritsdagen) så köpte jag en Marabou Black på vägen hem. Den har fått mycket bra omdömen av dem som testat men har varit väldigt svår att få tag på (limited edition, naturligtvis). Men i förorten fanns den kvar!

Däremot vet jag inte om jag är så helsåld på kombinationen av choklad och lakrits. Älskar båda men gärna var för sig.
Jag kan sträcka mig till att ge den 3 +. Jag har ätit godare.


Bild lånad av marabou.se


Lakritsdagen!

Man kan inte låta bli att älska amerikanerna och deras förkärlek till att fira det som firas kan. Även om lakrits ännu inte riktigt har slagit igenom på allvar i USA så har de utnämnt denna dag - 12 april - till Lakritsdagen.

Jag är vansinnigt förtjust i saltlakrits och mina absoluta favoriter är Haribos lakritsnappar.

Sveavägen 107 i Stockholm ligger Lakritsroten. Man kan gå på provningar i butiken och även beställa sitt godis via nätet. Kolla deras hemsida för mer info.

Jag ska lära mig lite mer om laktrits innan dagen är slut.Kuriosa: Arbetsnamnet på Madonnas album "Hard candy" var just "Licorice".

Skriv på! Agera mot homofobin i Ryssland!

Det tar dryga timmen att flyga till St Petersburg från Stockholm. Det är inga stora avstånd mellan länderna. Det är dessutom ganska länge sedan "muren föll" nu.
Trots detta är Ryssland fortfarande ett riktigt u-land i flera avseenden. Bland annat deras inhumana syn på homosexuella.

Gå in och läs HÄR. Skriv på. För vidare. Agera!

Bojkotta detta skitland tills dess att alla deras medborgare fått samma rättigheter!

Höj era röster, vänner!

Mycket imponerad!

För att nå resultat måste man göra mer än bara prata - man måste agera. Min kompis Andreas har anammat "Biggest loser"-Ralphs lyckade strategi och promenerat bort en massa kilon.
Nu har Andreas blivit så pass lätt att han vågar sig på andra träningsformer.

Igår fick jag med honom på ett spinningpass. Egentligen ingenting för "nybörjare" - det är ett intensivt pass med en tuff och peppande instruktör (underbara Sussie!). Men Andreas imponerade enormt med tanke på att det var hans första spinningpass. Konditionen har han och tekniken på cykeln behöver bara ett par finjusteringar.

Dessutom var det modigt! Gå och träna med tjejer är det inte alla killar som vågar (om detta beror på en medeltida kvinnosyn eller rädsla för att brudarna ska överglänsa dem i träningen är jag osäker på).

I eftermiddag tar vi återigen en lång powerwalk tillsammans.

Badrumsstädning idag

När man jobbar skift är det inte alltid så att man kan slutföra de projekt som man startar på hemmaplan när man själv önskar. Dels för att man måste åka iväg i ett par dagar, dels för att man ibland är något tröttare när man är hemma än vad man hade räknat med.

För någon vecka sedan började jag storstäda i badrummet. Jag drog ut badkaret och gjorde rent kakelplattorna bakom det och fortsatte sedan med resten av kaklet bit för bit.
Sedan har jag fått göra lite i taget när jag väl har varit hemma och har haft ork. Nytt draperi har kommit på plats och om en liten stund - när golvet har torkat - ska jag även lägga dit en ny badrumsmatta (bild kommer när jag är helt klar).

Älskar när badrummet är nystädat och doftar rent.Förvaringsstege från Pottery Barn. Självklart på önskelistan!

Inget promenadväder idag direkt

Förutom ett besök på gymmet tidigare idag, gick jag även en promenad på eftermiddagen med kompis Andreas. En och en halv timme i isande regn och orkanvindar.

Har man bokat upp någonting så har man. Det var bara att ta på sig dunjackan (kan man inte få lägga undan vinterkläderna snart?), mössan och vantarna.

Regnet var så kallt att jag kände mig förlamad i ansiktet efter halva distansen. När jag kom hem tog jag en mycket varm dusch för att tina upp. Men man känner sig lite extra duktig när man har varit ute och gått i det vädret (Andreas försökte under hela promenaden att uppmuntra mig med att man förbränner mer när det är kallt).

I morgon är det min tur att ge igen. Då ska Andreas få testa sitt första spinningpass någonsin.

Styrketräningscomeback

Styrketräningen har inte prioriterats de senaste två månaderna. Det har blivit något sporadiskt pass här och där. Dels har jag ju varit mycket på resande fot, dels blev det ingen träning på två och en halv vecka när jag var förkyld.
Konditionen har jag dock lyckats hålla igång med hjälp av promenader och spinningpass.

Idag gjorde jag min "comeback" på gymmet. Det blev ett styrkepass för ryggen och det lär jag väl känna av i flera dagar framöver.
Jobbschemat de närmsta veckorna är lite lugnare än vad det har varit årets tre första månader. Därför hoppas jag kunna komma igång rejält med styrketräningen nu.

Kompis Mattias har kört igång sin blogg igen (nu med ännu ett nytt namn - han är lite ombytlig). Den hittar ni HÄR. In och läs!

Syltkyssar

De hjortronkyssar jag skulle göra till påskhelgen och bjuda kollegorna på blev ananas/mangokyssar. Men det fungerade lika bra och igår gjorde jag dem med päronmarmelad.
Ja, som ni förstår så fungerar det med vilken sylt/marmelad man än vill ha.

INGREDIENSER:

125 gram rumsvarmt smör (riktigt smör)
lite salt
1,5 dl florsocker
2,5 dl vetemjöl
1 äggula
valfri sylt marmelad

GÖR SÅ HÄR:

1. Rör ihop smör, salt och florsocker.

2. Blanda i mjölet och äggulan och arbeta ihop till en deg.

3. Låt degen vila inplastad i kylskåp i en timme.

4. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla degen till små bollar (denna deg räcker till cirka 20 kakor) och lägg dem med mellanrum på en plåt (självklart med bakplåtspapper under).

5. Platta ut dem lite och gör ett hål i mitten. Klicka i sylt.

6. Grädda cirka 10-12 minuter tills kyssarna fått lite färg.


Pepparrotskräm som fungerar till det mesta

I torsdags fick jag göra min påskmiddag eftersom jag skulle iväg och jobba hela helgen (tänkte faktiskt fortsätta mitt påskfirande idag då jag är ledig).
Det blev ugnsbakad delikatesspotatis med timjan (egentligen skulle det vara mandelpotatis men den var slut överallt), helstekt rostbiff och en pepparrotskräm som kommer att tillagas ofta här hemma.

Röran passar förmodligen till all slags kött och blir troligtvis väldigt god även till lax.

INGREDIENSER:

3 dl gräddfil
2-3 msk smält smör (riktigt smör)
1-2 msk riven pepparrot
några dillkvistar
salt, peppar

Gräddfilen ska vara rumstempererad och smöret något avsvalnat men sedan är det bara att röra ihop allting och servera.


Victoria´s secret till London i sommar?

Jag är mycket förtjust i Victoria´s secrets dofter och framför allt läppglans. Poängen med dessa läppglans är dock att de kostar 7 dollar att köpa (vilket blir cirka 45 svenska kronor). Man blir alltså inte helt ruinerad. Om man köper dem i USA.

Butikerna (det är faktiskt flera nu) i Dubai är mycket dyrare. Dessutom har de inte hela utbudet till försäljning. Förutom dofterna kan man kan köpa vissa trosor och ett par linnen samt svindyra plånböcker. Ingenting annat.

Men nu går ryktet att Victoria´s secret äntligen ska slå upp butiker i Europa. Till en början ska ett flagship store (visst låter det gigantiskt stort?) öppna i London i sommar. Mer information om denna butik än vad som står HÄR hittar jag dock inte.
Jag hoppas att det blir verklighet för de har fantastiska underkläder, nattlinnen samt badkläder. Sådant borde onekligen finnas till försäljning i ett "flagship store", eller hur?

Det vore trevligt att ha en butik endast två timmar bort.


Älskar dessa läppglans!

Kärlek vid första ögonkastet!

Nu är jag hemkommen från Dubai. Landade vid halv sex i morse och har hittills idag hunnit med att sova samt tagit en powerwalk med Tress och Andreas (jag erkänner: jag sinkade dem rejält idag för jag är lite jetlaggad samt har sår på en lilltå).

Sammanfattning av mitt dygn i Dubai: Jag känner mig både fattigare och rikare på samma gång. Fattigare på grund av att jag gick loss ganska hårt på Victoria´s secret (ett flagship store kommer att öppna i London i sommar - mer om detta senare). Rikare på grund av att Pottery Barn och jag fann varandra. Det var kärlek vid första ögonkastet.

Dessvärre hittade jag Pottery Barn (det ligger på bottenvåningen i Dubai Mall för er som har vägarna förbi) när kassarna redan var fulla och min budget nästan var överskriden (jag ska till mitt försvar säga att jag faktiskt kom hem med pengar som jag växlat in). Man ska ju få hem allting också.

Först blev jag kär i en ljuvlig karaff med tapp. Helt fantastisk att servera sangria eller lemonad i. Titta så fin:Fler modeller hittar ni HÄR.

Sedan fann jag serveringsbrickor som vann mitt hjärta ögonblickligen:


Men jag insåg min begränsning att vi med dessa saker hem till Sverige. Glädjande nog fick jag via nätet veta att Pottery Barn numera levererar sina produkter till Sverige. Så det första jag gjorde när jag sovit klart var att gå in på deras hemsida och försöka beställa.
Det visade sig dock att ingen utav dessa två produkter går att beställa utanför USA. Faktum är att jag inte hittade en enda produkt som kunde att shippas över pölen. Oerhört enerverade.

Så om ni ser någonting som påminner om ovanstående saker i Sverige så får ni gärna tipsa mig! Man vet ju aldrig när man hamnar i Dubai nästa gång eller om sakerna då finns kvar.

Smaksensation?


God natt från Dubai

Mycket står på schemat i morgon: jag ska leta efter saffran, vanilj och kanel på kryddmarknaden, sedan vidare till Dubai Mall för att köpa lite presenter (och självklart fika på Starbucks).

Väderprognosen säger att det blir ungefär 30 grader varmt. Härligt!

Nu ska jag taktiksova!


Förmiddagsrunda i Nyhavn

Det snöade tidigare idag i Köpenhamn. Men nu är vädret fullkomligt strålade om än lite friskt.

Det blev en liten runda innan det är dags att göra sig klar för eftermiddagens arbetspass.


Framme i Köpenhamn

Kan man annat än älska Köpenhamn? Grön plysch som sängkappa och prydnadskudde.


Småstressig skärtorsdag

Jag har blivit med nya powerwalkskor (25 % rea på allt på Stadium fram till 9 april), hittat en gigantisk donut till mitt hår (fanns på Ur&Penn), gjort en supergod middag (ugnsstekt rostbiff med timjanspotatis och pepparrotskräm) samt bakat småkakor (mina Hjortronskyssar blev till slut Ananas/Mangokyssar).

Nu är jag ute på turné hela påsken och är hemma igen på måndag morgon. Då får ni recepten på både min påskmiddag och de goda kakorna.

Förhoppningsvis hinner jag uppdatera lite från Köpenhamn och Dubai.

Glad Påsk, kära vänner!


Påskpanelen om elände och fruktan

Min påsk kommer att tillbringas i Köpenhamn och Dubai. Därför bjuder jag på Påskfredagspanelen redan idag:

1. VILKEN HISTORISK PERSON AVSKYR DU MEST?

Jag nämner tre: Hitler, Stalin och Usama Bin Laden. Det finns många rötägg i vår historia och tyvärr lever många även idag.

2. VAD ÄR ELÄNDE FÖR DIG?

Ett liv utan kärlek och glädje.

3. VAD ÄR DITT MOTTO I LIVET?

Jag börjar varje morgon med sinnesro-bönen. Den är faktiskt väldigt bra att leva efter:

"Ge mig styrka/sinnesro att finna mig i det jag inte kan förändra.
Ge mig mod att förändra det jag kan.
Och förstånd att inse skillnaden"

Mer vardagligt (och på jobbet) kör jag efter mottot: "Förenkla livet". Jag blir alldeles nervös att vara i närheten av människor som hela tiden ska försvåra saker i onödan.

4. VAD FRUKTAR DU MEST?

Att jag ska förbli barnlös.

5. NÄR LJÖG DU SENAST?

Jag avskyr verkligen när folk ljuger för mig, därför försöker jag undvika att göra det själv. Enda undantaget är vita små lögner när man ska försöka hemlighålla en överraskning till exempel. Då är det ok. Inte annars.
Ärlighet varar alltid längst (även om sanningen gör ont).


Dyra bär

Eftersom den hjortronssylt jag hade i kylen fick slängas härom dagen (utgångsdatum var juni 2010), så gick jag alldeles nyss ner till Willys för att köpa en ny burk. Tänkte ställa mig och baka Hjortronkyssar i eftermiddag.

Priset för EN normalstor burk hjortronssylt på Willys var 83 kronor. ÅTTIOTRE KRONOR! Jag kan inte undgå att fundera över vad den då kostar på andra ställen.

I mina påskkakor kommer det att bli en annan slags sylt, kan jag meddela.

Comeback i sadeln

Jag gjorde min comeback på spinningsadeln igår efter mitt ofrivilliga uppehåll då jag hade min karlförkylning. Det känns idag, kan jag säga, men ni anar inte hur efterlängtat det var.

På träningsagendan idag står en powerwalk. Sedan ska jag och Tress iväg till Stadium (som har 25 % rabatt på allt just nu) och titta på nya träningsskor.

Bra skor på fötterna är en förutsättning för en lyckad träning, kära vänner.

"Ombonat" i Sigtuna

Fastigheten där den härliga inredningsbutiken Ombonat ligger i är till försäljning. Vilket tyvärr ledde till rykten att själva butiken ska stängas igen. Det ska den inte - Ombonat blir kvar.

Tog lite bilder från butiken igår när jag var där och tittade. Har ni vägarna förbi Sigtuna finner ni adressen till butiken HÄR. Väl värt ett besök.


Det är inte alls svårt att hitta till butiken. Den här bilden är tagen från Stora gatan.


Här finns porslin från både Matteus och min favorit Gerbera.


Lexington-hörnan. Älskar!
Efterlängtad deckare

Idag kom äntligen Kristina Ohlssons nya deckare, "Paradisoffer", med posten (eller rättare sagt, jag fick hämta ut den själv på Pan-ICA eftersom det tydligen är jättejobbigt att dela ut böcker för brevbärarna).

Den ska jag börja läsa ikväll. Längtar redan.


Styrkepromenad och tussilago

Jag och min kompis Andreas hade planerat att ta en powerwalk igår eftermiddag (faktum är att vi messade varandra samtidigt om det på morgonen).
Sedan fick jag besked att min morbror så tragiskt gått bort och då tänkte jag ställa in promenaden. Men efter en stund insåg jag att det var just det jag behövde just då - lite frisk luft i sällskap av en av de snällaste människorna jag känner.

Vi var ute på en riktigt lång promenad. Jag fick dessutom - för mig - se årets första tussilago och det var balsam i själen. När jag kom hem mådde jag mycket bättre.

Det strömmade också in så många fantastiskt värmande och tröstande ord i går på min Facebook-sida att jag blev alldeles överväldigad. Människor kan vara så enormt stöttande och snälla i nödens timme. Jag är riktigt rörd över alla fina ord.

Tack alla!


Små arma krakar till tussilago.


Till morbror Roffe

Min älskade morbror Roffe som introducerade mig för så mycket fantastisk musik när jag var barn, gick bort i dag. Så overkligt sorgligt.

Den här är till honom:


Tupplur blev kladdkaksmuffins med havretäcke

Egentligen borde jag ha lagt mig ner och sovit i ett par timmar nu på förmiddagen när jag kom hem från jobbet. Sömnen i natt var ganska dålig.
Men istället började jag att söka recept på nätet. Jag är nämligen mycket sugen på att göra pistagemuffins. Så långt kom jag dock inte för jag fastnade för ett annat recept: Kladdkaksmuffins med havretäcke.

Enkla att göra och tar inte speciellt lång tid. Det blir cirka 10 muffins.

INGREDIENSER:

Muffins:
100 gram margarin/smör
100 gram mörk choklad (gärna Marabou´s som är fantastisk att baka med)
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
(50 gram hackad vit choklad)

Havretäcke:

100 gram margarin/smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
3 dl havregryn

GÖR SÅ HÄR:

1. Placera 10 söta muffinsformar i en muffinsplåt (har ni ingen så rekommenderar jag er att investera i en - ni kommer inte att ångra er!).

2. Smält margarin/smör på svag värme och lägg i chokladbitar. Rör om tills chokladen smält och ställ kastrullen åt sidan.

3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör sedan i mjölet och slutligen chokladsmeten (samt hackad vit choklad om man vill ha det i. Jag hittade en liten bit i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra av).

4. Klicka ut smeten i formarna (fyll ungefär halva) och grädda i cirka 8 minuter på 200 grader.

5. Förbered havretäcket: Smält margarin/smör på svag värme tills det smält. Ta sedan av plattan och rör i alla andra ingredienser till en smet.

6. Klicka sedan havretäcket över muffinsarna och grädda ytterligare 10 minuter.

Klart!


Tidig påskpresent

Även stora barn vill ha påskägg...


Seg förmiddag

Vaknade mör efter en nästan overkligt lång arbetsdag igår. Gick upp och hällde i mig flera koppar starkt kaffe, fick lust att baka lite.
Hade tänkt att göra Hjortronskyssar till kvällens arbetspass men när jag äntligen hittade sylten längst in i kylen så upptäckte jag att utgångsdatumet var 12 juni 2010. Någon ork att ta sig till affären för att köpa ny fanns inte så jag får baka dem i morgon istället.

Det enda jag har lyckats åstakomma denna förmiddag är lite nätshopping och att deklarera. Mer än så verkar det inte finnas energi till.

RSS 2.0