Syltkyssar
De hjortronkyssar jag skulle göra till påskhelgen och bjuda kollegorna på blev ananas/mangokyssar. Men det fungerade lika bra och igår gjorde jag dem med päronmarmelad.
Ja, som ni förstår så fungerar det med vilken sylt/marmelad man än vill ha.
INGREDIENSER:
125 gram rumsvarmt smör (riktigt smör)
lite salt
1,5 dl florsocker
2,5 dl vetemjöl
1 äggula
valfri sylt marmelad
GÖR SÅ HÄR:
1. Rör ihop smör, salt och florsocker.
2. Blanda i mjölet och äggulan och arbeta ihop till en deg.
3. Låt degen vila inplastad i kylskåp i en timme.
4. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla degen till små bollar (denna deg räcker till cirka 20 kakor) och lägg dem med mellanrum på en plåt (självklart med bakplåtspapper under).
5. Platta ut dem lite och gör ett hål i mitten. Klicka i sylt.
6. Grädda cirka 10-12 minuter tills kyssarna fått lite färg.
Ja, som ni förstår så fungerar det med vilken sylt/marmelad man än vill ha.
INGREDIENSER:
125 gram rumsvarmt smör (riktigt smör)
lite salt
1,5 dl florsocker
2,5 dl vetemjöl
1 äggula
valfri sylt marmelad
GÖR SÅ HÄR:
1. Rör ihop smör, salt och florsocker.
2. Blanda i mjölet och äggulan och arbeta ihop till en deg.
3. Låt degen vila inplastad i kylskåp i en timme.
4. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla degen till små bollar (denna deg räcker till cirka 20 kakor) och lägg dem med mellanrum på en plåt (självklart med bakplåtspapper under).
5. Platta ut dem lite och gör ett hål i mitten. Klicka i sylt.
6. Grädda cirka 10-12 minuter tills kyssarna fått lite färg.
Kommentarer
Trackback