Laddar för en bra träningsvecka

Det sägs ju att man ska smida medans järnet är varmt. Just nu fungerar träningen fantastiskt bra. Kom precis hem från gymmet där jag körde bröst (min svagaste muskelgrupp) och triceps. De senaste dagarna har jag haft extra energi på gymmet och jag njuter varje sekund av det.
 
I kväll blir det även lite konditionsträning i form av ett spinningpass.
 
Eftersom det går så pass bra just nu hoppas jag att jag kommer att få tid att träna så mycket som möjligt den kommande veckan. Jag har två jourdagar tisdag-onsdag, sedan är jag ledig torsdag och fredag (på torsdag ska jag iväg på Hem & Villamässan i Älvsjö) och jour igen i helgen.
 
Så har jag tur blir detta en kanonvecka för träning!

Mandelolja i badet

Jag röjde rejält här hemma igår på eftermiddagen. Hittade bland annat en gammal låda med papper i som jag gick igenom. Efter det drog jag slutsatsen: rensa i röran oftare!
 
Känslan efter man har röjt och slängt är dock så skön. Det är som att rena själen en smula.
 
Eftersom jag även hann med att skura badrummet (älskar känslan att gå in i ett nystädat badrum) så belönade jag mig med ett varmt bad på kvällen. Med skum och mandelolja.
Hittade mandelolja av en händelse på Medstop härom dagen. Det ska tydligen vara väldigt bra för huden så nu får jag ha i ett par droppar i vattnet varje gång jag badar och se om det stämmer.
Jag kände mig i alla fall mjuk efteråt!
 
 
 
 

Glädjande syn på gymmet

Min förmiddagsträning gick över förväntan. Orken, styrkan och motivationen var på topp. Jag körde rygg och biceps och kände mig starkare än på mycket länge.
 
Och jag blev så glad av att vara på gymmet idag. För trots att "nya" SATS Märsta är en jävla katastrof (man har tagit bort en tredjedel av alla redskap men har fortfarande lika många medlemmar som ska dela på dem vilket medför att man får stå och vänta på att köra vissa övningar vilket inte är ok för den avgiften de har fräckheten att ta) så är det många unga tjejer som tränar där som vågar lyfta tungt. Jag var faktiskt riktigt imponerad.
 
Det gläder mig. Var inte rädda för att ta i, tjejer! Starka muskler är bara till fördel. Det finns bara positiva effekter av att ha en stark fysik (ni slipper till exempel få "onda" axlar och rygg på grund av att era muskler inte orkar med vardagssysslor).
 
Det "värsta" som kan hända är att ni får träningsvärk. Men tro mig, ingen värk känns skönare.

Höst i förorten

När jag gick förbi min lokala blomsterhandel härom dagen:
 
Så söt. Jag vet bara inte vart jag skulle ha den...

Varm igen

Vädret slog om lite väl snabbt. Visserligen är det väl helt i sin ordning att det är kallt vid den här tidpunkten på året men just den brutala växlingen från sensommar till nästan vinter på en vecka överraskade mig en smula. Jag var inte förberedd alls när det gällde kläder, visade det sig.
 
I våras slängde jag nämligen ut mina "vardagsvinterkläder", det vill säga en tjock dunjacka och en kappa (de hade gjort sitt båda två). Så när jag skulle iväg till mässan igår stod jag där utan någonting att ha på mig (en fuskpäls i leopard kändes inte rätt i sammanhanget). Så jag tog på mig en poncho och med mig hade jag en rabattkupong på 20% från Stadium.
 
På vägen hem från mässan åkte jag förbi Sollentuna centrum, gick in på Stadium där och hittade en parkas i vitt (jag vet, hysteriskt opraktiskt). Varm och skön och med rabattkupongen betalade jag bara 700 kronor för den (ni vet regeln: aldrig betala någonting till ordinarie pris). Helt klart i min budgetklass nu när jag har fått för mig att renovera hela köket.
 
Den ska premiärbäras när jag går till gymmet om en stund.
 
Bild lånad från stadium.se

New York-leverans av tvålar

Min vän hemmafixaren Martin är en mycket upptagen man. Därför blev vårt möte igår endast ett par minuter långt. Den underbara människan hade köpt tvålar till mig från Bath & Bodyworks i New York (beviset på äkta vänskap = när man ringer från andra sidan Atlanten för att fråga vilka dofter på tvålarna jag vill ha).
 
Bästa killen. Bästa tvålarna.
 
Än så länge fraktar inte Bath & Bodyworks sina produkter till Sverige. Jag skrev och frågade och fick ett långt mail tillbaka (de kan service i USA). Förhoppningsvis kan man dock göra det inom snar framtid men passa på att köpa tvålarna när ni är där. Finns i oändligt många dofter och sex tvålar kostar cirka 20 dollar.

Min favoritmonter - Americana Classic Vintage

Min favoritmonter på Antikmässan var Americana Classic Vintage (självklart). Där hittade jag en skylt och en liten tavla som jag genast blev förälskad i:
 
 
De har en butik på Gamla Brogatan 23 i Stockholm. Här är mer smakprov:
 
 
 
 

Bilder från dagens Antikmässa i Kista

Antik-och Kuriosamässan i Kista var verkligen supermysig! Jag kom hem med en blandad kompott av saker (varav två jag inte hunnit fotografera ännu), massor av inspiration och idéer.
 
Här kommer lite bilder från mässan:
 
Älskar verkligen dessa vintageburkar!
 
Retrobackarna är superläckra men kostar skjortan!
 
Nostalgi utan dess like! Smurfar!
 
Handväska med Linjeflyg-loggan. Underbart!
 
Gamla idolbilder på Paul och Ringo. Kärlek!
 
Jag blev bara så glad när jag såg den här! "Friskt humör"! Haha... Vet dock inte om det är en kastrull eller potta...
 
Hur söt var inte den här minibyrån då?
 
En antikmässa har verkligen någonting för alla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snabb morgonhälsning

Jag fick mycket gjort igår ändå. Under tiden som jag hade jour röjde jag rejält här hemma, när den sedan var slut gick jag till gymmet och körde ett pass för axlarna.
 
Sent, sent på kvällen var det äntligen dags för nya avsnitt av "Modern family" TV4. Varför de hackar sönder säsongerna på det sättet de gör - eller gömmer ett sådant briljant program på en så oattraktiv sändningstid - får vi aldrig veta.
 
Idag står Antik- och Kuriosamässan på agendan. Det ska bli riktigt spännande! Jag hoppas få en massa inspiration. Min fina vän hemmafixaren Martin kommer också dit.
Ny jacka måste jag också ha eftersom jag var lite oförberedd på den snabba temperaturväxlingen. Burr!

Fredagspanelen om märkliga dieter och historiska tv-ögonblick

 
Än så länge idag har jag hunnit med att raka benen, en pedikyr samt en liten promenad ner till affären. Strax lunch och gym men först veckans Fredagspanel:
 
1. FÖLJER DU NÅGON DIET?
 
Jag undviker vita kolhydrater i min vardagliga kost även om jag unnar mig det ibland. Men de flesta dieter som det skrivs om just nu gör mig vansinnig eftersom de flesta verkar bara leta efter ett sätt att gå ner i vikt utan att röra på sig. Motion behöver ALLA. Lägg fokus på att äta efter sunt förnuft och energin på träning istället för märkliga dieter.
 
2. VAD ÄR DET MESTA DU VUNNIT?
 
Hm... Ett par tusen kanske. Jag var precis och hämtade ut tre stycken Trisslotter som jag vann fredagen den 13:e (jag köper alltid Triss den dagen).
Jag får återkomma när jag har skrapat dem - det kanske är en storvinst.
 
3. VILKEN FISK TYCKER DU ÄR GODAST?
 
Lax. HÄR finner ni mitt favoritrecept på lax.
 
4. VILKET TV-ÖGONBLICK GLÖMMER DU ALDRIG?
 
Live Aid. Jag känner mig lyckligt lottad som fick vara med om den händelsen. Jag var tolv år gammal och såg alla sexton timmarna på tv.
 
 
 
David Bowie framför sin "Heroes" på Live Aid-galan, 13 juli 1985. Fortfarande idag får jag gåshud när jag ser klippet.
 
5. VILKET ÄR DITT FAVORITDJUR?
 
Katter. De har en avundsvärd integritet.

Snart så...

Jag ska inte ropa "hej!" riktigt än för jag har faktiskt jourtjänstgöring till klockan 15:00 idag men nu kan jag faktiskt känna doften av ledig helg i alla fall. Dessutom var det ganska skönt att vakna upp för en stund sedan och inse att de första fyra timmarna av arbetsdagen gått åt till sömn (vilket faktiskt är helt i sin ordning).
 
I helgen ska jag dra ner på tempot rejält. Det har varit lite väl mycket de senaste månaderna. Jag ska bara koncentrera mig på mig själv (en riktig ego-helg ska jag ha!). Mycket träning och ett besök på Antikmässan i morgon.

Grattis "Sheldon"!

Natten till idag hölls den årliga Emmy-galan i USA (tv-världens motsvarighet till Oscarsgalan). Välförtjänt vann Jim Parsons pris för sin tolkning av Sheldon Cooper.
HÄR är hans tacktal.

Ont i ryggen

Det känns som om dagarna går väldigt fort just nu. Jag får liksom prioritera vad jag ska göra. Idag blev det besök hos min nageltjej på förmiddagen, hem och slängde i mig lite lunch för att sedan ta mig till gymmet. Idag körde jag rygg och biceps.
 
Jag har haft väldigt ont i nedre delen av ryggen i ett par dagar nu. Det oroar mig lite. Men träningen gick i alla fall bra. Jag kanske bara behöver en massage? Eller stretcha mer noggrant?

Utlåtande om Paulùs "Supergröt"

Fördelen med AXA´s gröt är att man häller grynen i en skål, på med hett vatten och sedan sköter den sig själv tills den är klar.
 
Nackdelen med Paulùns "Supergröt" (jag är mycket förtjust i namnet för jag känner mig som en "Superkvinna" när jag äter den) är att den är svårlagad. I morse testade jag att laga den i micron (risken att jag ställer mig och kokar gröt på spisen på morgonen är minimal) och resultatet blev så där. Det är inte lätt från början att få en gröt att se aptitlig ut och tre minuter i micron var inte till fördel för "Supergröten".
 
Smaken är det dock inget fel på alls (i synnerhet inte om man tillsätter fler blåbär och blåbärsmjölk). Mycket gryn och fröer vilket ger ett bra tuggmotstånd och förhoppningsvis mättnad i ett par timmar framöver.
 
På det stora hela får "Supergröten" 3 + av 5 möjliga.
 
Bild lånad av pauluns.se

Jag ger "Bron 2" en chans

Jag såg hela förra säsongen av "Bron". Den hade helt klart sina brister men på det hela var den väldigt välskriven och jag fullkomligt älskade den danske skådespelaren i huvudrollen.
Svårare hade jag för vårt svenska bidrag till serien, Sofia Helin. Maken till överspel har sällan skådats. Det var smärtsamt att se. Att hon dessutom skulle gestalta en polis med någon form av mentalt funktionshinder gjorde inte saken bättre. Det blev science fiction för mig - helt osannolikt.
 
Jag betvivlar att Helin blivit en bättre skådespelare sedan förra säsongen (hon tenderar att spela över i allting jag har sett henne i) men jag ska ge serien en chans. Om inte annat så för den härliga dansken.
 

Morgondagens frukost

Min standardfrukost består vanligtvis av AXA äppelgröt (favoriten med blåbär försvann från hyllorna för ett par månader sedan), blåbär, proteinberikad blåbärsmjölk samt fyra hårdkokta äggvitor.
 
AXA´s gröt är dock väldigt svår att hitta (jag misstänker att den är på väg ur deras sortiment, sorgligt nog). Men i morgon ska jag testa en - för mig - ny gröt: Paulùns "Supergröt" med blåbär och hallon. Hittade den när jag var på Willys och handlade efter träningen idag (som för övrigt blev bröst och triceps).
 
Jag hoppas att den är så god att den får ersätta AXA. Ni får ett utlåtande i morgon.
 
 

En osannolik solskenshistoria

Skam den som ger sig. Efter mycket letande fann jag slutligen en gedigen gammal byrå i trä på en av bytes/säljsidorna jag är med i på Facebook. Så där lagom härligt sliten, charmig och väldigt, väldigt tung.
 
Av alla dagar jag kunde ha valt att hämta den var nog denna söndag den sämsta. Jag har nämligen överjävligt ont i ryggen. Men killen i familjen jag köpte den av hjälpte mig in med byrån i mammas lilla Toyota Corolla (jag är banne mig stum av beundran över hur mycket den lilla bilen rymmer när man fäller ner baksäterna - den blir ju som en mindre lastbil!) och hem till mig var det inte många meter.
 
Att sedan få ur byrån ur bilen var en större utmaning. Till sist gick det men då var både mina och mammas krafter slut.
 
Men som ett skänk från ovan går det förbi en omtänksam, engelsktalande, gudomligt vacker, främmande yngling som frågar om han kan hjälpa till (vi måste ha sett så hjälplösa ut). Den unge mannen hjälpte mig in i porten och hissen med den tunga byrån och jag kunde bara inte släppa blicken från honom.
 
Dagens ros går självklart till honom. Ni som bor i förorten vet hur dåliga oddsen är för att någon ska erbjuda en hjälp över huvud taget. Att man dessutom blir det av någon som är hysteriskt vacker gör historien nästan overklig.
 
Här är i alla fall en "förebild" av byrån. Den ska nu slipas ner lite grann, målas vit och placeras i mitt sovrum.
 
 

Fredagspanelen om skaldjur och gröna fingrar

Min arbetsdag var slut redan klockan nio i morse. Nu tar jag helg på riktigt och passar på att bjuda på veckans Fredagspanel:
 
1. VILKET SKALDJUR ÄR DIN FAVORIT?
 
Hummer. Ärligt talat är det ju inte så ofta man äter det och kanske just därför är det så gott. Fast jag är väldigt förtjust i skaldjur över huvud taget.
 
 
2. HAR DU GRÖNA FINGRAR?
 
Inte alls. Det är till och med så pass illa att mina två växter trivs bättre i trapphuset än inne i min lägenhet.
 
3. VAR SKULLE DU HELST ÅKA MED EN TIDSMASKIN?
 
Den här frågan hade jag för ett par veckor sedan också. Då svarade jag att jag skulle vilja se en Ziggy-konsert och jag står fast vid det.
 
4. VAD FINNS ALDRIG I DITT KYLSKÅP?
 
Halv/helfabrikat, inälvsmat och jordgubbar (samt allting som kan tänkas innehålla jordgubbar).
 
5. BRUKAR DU GÅ MOT RÖD GUBBE?
 
Inte gärna men det händer. Jag är försiktig även när jag har grön gubbe. Jag litar inte på bilister. En del kör som galningar.

Antikmässa i Kista

Gårdagen gick åt till återhämtning efter ganska intensiva arbetsdagar i Göteborg. Jag hade dessutom fått för mig att försöka gå in mina sprillans nya skor på den slingan. Det var inte ett bra beslut. Jag borde ha lärt mig vid det här laget att det tar en evighet för mina fötter att vänja sig vid nya skor, hur sköna de än må vara.
Så hem kom jag med hysteriskt ömma fötter.
 
Den senaste tiden har det känts som om jag bara är hemma och vänder. I morgon ska jag iväg igen (till Norrland den här gången). Jag hoppas att oktober blir lite lugnare.
 
Av en händelse fick jag härom dagen veta att Antik- och Kuriosamässan är i Kista den 27-29 september (jag visste inte ens att de hade mässor där längre). Då är jag dessutom ledig så jag hoppas att den kommer att vara lika bra som den i Älvsjö var i februari.
 
Här är lite bilder från den:
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagspanelen om kräftor och bollsinne

I morgon bitti bär det av för tre nätter (inklusive en massa jobb) i Göteborg. Men innan dess bjuder jag er på veckans Fredagspanel:
 
1. TYCKER DU OM ATT ÄTA KRÄFTOR?
 
Jo då. Absolut! Fast jag tycker inte om att skala dem. Jag får sår på händerna.
 
2. PLOCKAR DU SVAMP?
 
Nej, aldrig. Är faktiskt inte så där jätteförtjust i att äta svamp heller (förutom de färska champinjonerna man kan köpa i affären).
 
3. HAR DU BRA BOLLSINNE?
 
Inte ett dugg faktiskt. Jag är född helt utan bollsinne och ska hålla mig så långt ifrån bollar som möjligt.
 
4. VART VILL DU HELST RESA?
 
Jag vill alltid till New York. Men nästa resa blir nog till London för lite shopping.
 
5. GÅR DU OFTA PÅ BIO?
 
Nej. Fast jag går oftare på vinterhalvåret än på sommaren. Sedan beror det ju helt och hållet på utbudet också. Ibland går det flera månader utan att de visar någonting som jag är nyfiken att se.
Bild lånad från alltommat.se

Helg för mig

Tisdag i verkligheten. Helg för mig. En oerhört välbehövlig sådan också eftersom den senaste arbetsperioden var ganska intensiv.
 
Visserligen har jag  "bara" två dagars ledighet framför mig nu men de ska jag ägna helt och hållet bara åt mig själv. Idag ska jag börja med att fixa naglarna (det är riktig vardagslyx). Sedan ska jag träna, vilket det inte varken funnits ork eller tid till de senaste dagarna (ett shoppingpass i Luleå igår räknas knappast som effektiv träning).
 
Här är morgonens mest olyckliga formulering:
 
 
 

Förmiddag i Luleå




Fredagspanelen om hösten och förebilder

Hemma och vänder. Bokstavligt talat. Jag har fem ganska intensiva jobbdagar just nu. I natt sov jag dock hemma. Och när jag ändå är här bjuder jag på veckans Fredagspanel:
 
1. VAD ÄR DET BÄSTA MED HÖSTEN?
 
Färgerna i naturen och mysfaktorn. Jag njuter verkligen av att kunna tända ljus igen på kvällarna, sätta mig under en filt och bara mysa. Jag är en riktig mysig tjej, faktiskt.
 
Lite förberedelser inför hösten.
 
2. VEM ÄR DIN FRÄMSTA FÖREBILD?
 
Jesus, självklart. Dagligen hamnar jag i situationer då jag får fråga mig själv: What would Jesus do? Generellt har jag förebilder som är svåra att leva upp till - jag sätter ribban ganska högt.  Min mänskliga förebild är fortfarande prinsessan Diana. Jag beundrar den förmågan hon hade att kunna beröra människor bara genom att vara i närheten av dem.
 
 
3. VILKEN VAR DEN FÖRSTA FILM DU SÅG?
 
Har inget minne av det alls. Jag minns inte ens vilken film jag såg senast.
 
4. SAMLAR DU PÅ NÅGOT?
 
Omedvetet har jag samlat på mig en massa olika kaffekoppar. Men jag sålde faktiskt flera på loppisen i Täby häromveckan. Man behöver inte ha så många kaffekoppar som jag har. Jag bor i en tvåa och har inte plats att bjuda så många människor på kaffe samtidigt.
 
5. VILKEN ÄR DIN FAVORITSTAD?
 
Jag finner alltid ett inre lugn när jag är i New York och London. När jag är i min egen huvudstad blir jag bara stressad och irriterad och längtar bara därifrån.
 
Central Park, New York.
 

Vackert väder, träning och Obama

I skrivande stund har jag - nästan klockan fyra på eftermiddagen - 22.1 i skuggan på termometern. Den fjärde september. Alltså, vilken sommar och sensommar vi har!
 
Idag blev min morgonpromenad något försenad. Jag fastnade framför tvn för att se president Obamas ankomst. Det var en ganska mäktig händelse för mig som bor så nära flygplatsen (på vintern när träden utanför mitt köksfönster inte har några löv ser jag faktiskt flygledartornet). USAs president har faktiskt varit tio minuter från mitt hem. Stort.
 
Efter frukosten gick jag iväg till gymmet och körde lite ben och mage. Jag har ännu inte återhämtat mig helt efter min förkylning - det var ganska segt att köra idag. Motivationen finns men inte orken ännu (fast glädjande nog tar det ju bara ett par dagar att "komma tillbaka").
 
Bild från förmiddagens powerwalk.
 

Grattis Madeleine och Chris!

Ungefär samtidigt som jag öppnade mina gröna i morse så lade Hovet ut nyheten om att prinsessan Madeleine och Chris väntar sitt första barn. Vad roligt!
 
Vilken GLAD tisdag. Jag är ledig, solen skiner och ännu en kungabebis är på väg.
 
 
(Kungahuset, Ex, AB, DN

Premiär för "Höstrundan"

Jag har tydligen en fetisch för äppelträd.


Stängda fönster

Trots att jag är väldigt förtjust i sommaren så har jag inga problem när vi sedan går över till höst (det är mer vintern jag har problem med). Så länge vädret är klart och soligt så är ju hösten helt fantastisk!
I natt var första natten sedan i våras som jag sov med alla fönster stängda. Lyckligtvis blev det alldeles för varmt. Jag vaknade vid halv två, genomsvettig efter en helt galen dröm.
 
Nu ska jag ta en promenad i den friska luften.
 
 

Norskt godis

Ibland kan jag bara inte låta bli att köpa saker. Som när man döper choklad till någonting så gulligt som "Småknas".
 
 

Hemma igen och på benen

Hemma igen från Norge och en ny månad. September kommer att bli intensiv, minst sagt. Jag jobbar väldigt mycket och kommer att ägna min lediga tid åt träning (det svider att jag fick offra en hel vecka till vila nu när jag var förkyld).
 
Nu på kvällen tog jag min första powerwalk på tio dagar och det var både efterlängtat och skönt. Underbart höstväder!
 
För mig är det "fredagkväll" ikväll. Nu tar jag helg tills på torsdag eftermiddag.
 
Bild från kvällens powerwalk. Äppelträden är så vackra nu.
 

RSS 2.0