Trasig dator

Min dator tog livet av sig härom dagen. Tror jag. Den fungerar i alla fall inte så nu är den i kompis Johans vård i ett par dagar för att se om den kan återupplivas.
Annars får jag helt enkelt köpa en ny i helgen (även om det är en utgift jag helst skulle slippa just nu).

Så det blir inte så mycket bloggande förrän jag har en dator igen. 

Och så unga Harry...

Den 15 september är verkligen en kunglig dag. Dianas yngste son Harry blir 30 år idag också.
Mangokvarg!

Men alltså: välsigne Finland och deras fantastiska proteinprodukter! När jag var där förra veckan köpte jag med mig en burk med Mangokvarg som jag åt som mellanmål i förmiddags. 
Den var nästan löjligt god!

Svenska mejerier: se och lär! 
Grattis prins Daniel!

41 år idag. Och grattis till Kungen som idag har suttit 41 år på tronen!
 
Bild lånad av svenskdam.se

Bettan tar hand om min hy om nätterna

Härom veckan betalade jag 350 kronor för att träffa en hudspecialist (det hade bara kostat mig 150 kronor om min allmänläkare som rekommenderade mig att gå till en hudspecialist hade orkat att skriva ut en remiss).
Det primära problemet - att jag tappat ca 80% av håret på huvudet - gjorde han inte så mycket åt förutom att rekommendera mig mjällschampoo och Rogaine (!). Inga tester alls gjordes utan han bara "antog" (nej, jag blir inte alls förvånad när jag läser i tidningarna om läkare som missat att patienter haft cancer. Förbannad - ja. Förvånad - nej).
Det sekundära problemet - min hy - fick (utan tester) diagnosen "Rosacea" (vilket jag tyckte var ytterst märkligt eftersom denna åkomma ska förvärras i solen - inte förbättras som min gör). För det sekundära problemet fick jag antibiotika i tre månader och en kräm på recept (samt tryck för bröstet när jag skulle betala kalaset på Apoteket).
 
Ironiskt nog var det varken antibiotika eller en receptbelagd kräm som fick huden att bli bättre utan en nattkräm från Elizabeth Arden. Jepp, alldeles riktigt!
Nattkrämen kommer från Eight Hour-serien och innehåller lavendel. Och som ni redan vet borde den klassiska Eight Hour Cream finnas inom räckhåll ALLTID. Den är bra till allt: från tillfälliga eksem, till brännskador, torra nagelband osv.
 
Så har ni problemhy och inte vill lägga ut onödiga summor till läkare som inte gör riktiga tester utan bara sitter och antar: prova Elizabeth Ardens nattkräm med lavendel!
Ett sällsynt besök i biosalongen

Långledig helg mötte mig med höstens förkylning. Ja, det var väl helt enkelt min tur. Jag boostade kroppen med Enchinagard, ingefärsshot, c-vitaminbrus, Dayquil och Nyquil (de två sistnämnda: oslagbara. Bunkra om ni åker till USA eller känner någon som ska dit).
 
Så istället för promenader i det vackra höstvädret eller träning på gymmet har helgen varit väldigt lugn. Och jag har sovit massor.
Igår gjorde jag någonting så ovanligt för mig som att gå på bio på eftermiddagen. Jag minns inte ens när jag gjorde det senast men det är någonting jag gång på gång lovar mig själv att göra oftare. Valet föll på Lasse Hallströms senaste film, "100 steg från Bombay till Paris".
 
Bättre val kunde jag knappast ha gjort. En film som handlar om mat och utspelar sig i fantastiskt vackra miljöer i södra Frankrike. Jag blev verkligen lycklig av att se den. Ända in i själen.
Och Helen Mirren... Min av mina absoluta favoriter på vita duken.
 
"100 steg från Bombay till Paris" rekommenderas varmt.
 

Vidrig Déjà Vu

Det är cirka 20 grader i skuggan idag. Solen skiner. Och jag har legat nerbäddad i soffan nästan hela dagen.
Den 11 september 2014 påminner så mycket om samma datum för 13 år sedan.
Det är en vidrig déjà vu.
Bättre batteri önskvärt

Nej, jag behöver ingen lur som ersätter varken nycklar eller plånbok. Ett bättre batteri skulle göra mig mycket lyckligare... Just sayin. (iPhone6 i DN).

Dagens andra goda gärning...

Jag hann att baka till kollegorna i morgon också. Dels till min egen besättning, dels till dem som ska skjutsa oss över till Helsingfors i morgon eftermiddag. Så det blev en stor påse kladdkaksmuffins med havretäcke.
Nagellacken fick ett nytt hem

Sakta men säkert rensas det här hemma. Eftersom mitt hjärta tänker på miljön (delar dock inte åsikter med MP) så vill jag gärna att det jag inte längre har användning för eller inte vill ha kvar kommer till nytta någon annanstans.
I förmiddags hade jag bokat en timmes oljemassage hos mina duktiga tjejer. De gör även pedikyr så innan jag gick dit rensade jag bland nagellacken i kylskåpet (jag har stränga direktiv från jobbet hur naglarna får se ut - därför kan jag i stort sett bara ha nagellack på fingernaglarna när jag har semester. Mina tånaglar är dock alltid utsmyckade). En stor påse med flaskor fick jag ihop och tjejerna blev jätteglada!
Höstgåva till mig själv

Ni vet regeln: köp aldrig någonting till ordinarie pris. Nu har jag gått och väntat en evighet på att få en rabattkupong på 20% hos Åhléns så jag skulle kunna köpa en klocka som jag har velat ha i flera månader. Mitt tålamod tog till sist slut så när det kom en kupong med 10% rabatt åkte jag in till stan och köpte klockan (för övrigt måste Åhléns ha det sämsta möjliga bonussystemet).
 
Jag är inne i min "roséperiod". Mina smycken är i rosé och självklart även klockan jag trånat efter. Märke: Guess. Ett av mina favoritmärken för övrigt. Älskar deras väskor också.
Ljuvlig höstdag

 När hösten är som den har varit idag så älskar jag den. Började dagen med en powerwalk, sedan hem och fyllde på med energi, besök hos tandhygienisten och så ett benpass på gymmet.
Jag ska verkligen ta till vara på den positiva energi vädret fyllt mig med idag!
 


RSS 2.0