Ännu en blåbärskaka
Testade en ny blåbärskaka idag efter träningen. Mycket enkel att göra och man kan ha vilka bär/frukter man vill - här är det bara fantasin som sätter gränser. Nästa sommar ska jag göra den med rabarber (visst längtar vi redan dit?).
INGREDIENSER:
100 gram smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
0,5 dl muscovadosocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
valfria bär, frukter
mandelspån
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form (jag tog en fyrkantig, 24 X 24 cm). Vispa ägg och strösocker poröst. Häll i resten av ingredienserna i blandningen och rör till en slät smet.
Häll smeten i ugnsformen, strö över bär/frukt och mandelspån. Grädda 30-35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna och skär sedan upp i rutor.

INGREDIENSER:
100 gram smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
0,5 dl muscovadosocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
valfria bär, frukter
mandelspån
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form (jag tog en fyrkantig, 24 X 24 cm). Vispa ägg och strösocker poröst. Häll i resten av ingredienserna i blandningen och rör till en slät smet.
Häll smeten i ugnsformen, strö över bär/frukt och mandelspån. Grädda 30-35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna och skär sedan upp i rutor.

Kommentarer
Trackback