Blåbärspannkaka i ugn

Idag anammar jag den gamla klyschan "det finns inget ont som inte har något gott med sig". När jag ändå är hemma och är sjuk så har jag ju all tid i världen att uppdatera recept här på bloggen. Det första är en blåbärspannkaka som görs i ugn. Det receptet hittade jag i Svensk Damtidning (nr9/12) och kommer från E-types restaurang Aifur.

INGREDIENSER:

3 dl vetemjöl
lite salt
6 dl mjölk
3 ägg
cirka 3 dl blåbär
strösocker
smör till formen

GÖR SÅ HÄR:

Häll mjöl och salt i en skål och vispa ner mjölken lite i taget för en klumpfri smet. Rör ner äggen och häll sedan smeten i en smord ugnsform. Strö på blåbär och socker efter smak. Grädda på 225 grader i 20 minuter tills pannkakan fått färg.

Tips: Jag snålade lite med sockret när jag gjorde denna. Blåbär blir faktiskt lite surare än vad man kan tro. Men istället hade jag lite lönnsirap på och det blev alldeles förträffligt gott. Pannkakan serveras med fördel med en liten klick lättvispad grädde till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0