GI-anpassade citronräkor med Tagliatelle
Jag åt en hysteriskt god pasta på Applebee´s i New York. Idag testade jag att GI-anpassa rätten med fullkornspasta. Resultatet blev mycket bra.
INGREDIENSER:
400 gram stora räkor
250 gram fullkornstagliatelle (eller annan fullkornspasta)
1 generös vitlöksklyfta
200 gram mogna tomater (jag tog cherrytomater idag)
½ rödlök
250 ml Milda grädde (4%)
1 dl riven parmesanost
1 näve färsk basilika
1 burk kronärtskockshjärtan
skalet från 1 citron
salt + svartpeppar
rapsolja att steka i
GÖR SÅ HÄR:
Koka pastan al dente. Under tiden:
Fräs räkorna på hög värme i ett par droppar rapsolja.
I en traktörpanna: pressa ner vitlöken i ett par droppar rapsolja. Låt den få lite färg. Tillsätt tomater (skurna i tärningar) och rödlöken (ganska finhackad). Stek tills tomaterna blir lite mjuka.
Tillsätt kronärtskocka (också skuren i tärningar). Den ska bara bli varm. Häll sedan i grädde + riven parmesan (blanda samman dem innan). Rör om till osten smält.
Tillsätt basilika (antingen hela blad eller så river man dem till önskad storlek) och häll i pastan. Blanda med såsen. Häll sedan på räkorna och riv slutligen citron över.
Färdig att serveras!
Kommentarer
Trackback