Recept - Pasta med räk och vitvinssås

Det här är en riktig festmåltid, men den är faktiskt inte alls svår att laga till. Fort går det dessutom.
Egentligen ska det vara scampi (tigerräkor, havskräftor) som används, men det är en vara som är ytterst svår att få tag i numera. Trist, för de är mycket godare än vanliga räkor.
Har man tillgång till riktig scampi, så ska dessa stekas i olja och flingsalt innan de läggs ner i grytan.

INGREDIENSER:

3 scharlottenlökar
2-3 vitlöksklyftor
ca 6 färska champinjoner
1-2 msk hummerfond
2 dl vitt vin
500 ml Milda Mini Mat (7%)
salt, peppar
400 gram räkor

Pasta

GÖR SÅ HÄR:

Fräs den finhackade scharlottenlöken och vitöken i olja tills de får färg. Lägg i de fint skurna champinjonerna och stek tillsammans en stund. Slå över vinet och låt det koka ihop i ca 5 minuter.
Tillsätt hummerfonden och grädden. Låt koka upp. Tillsätt allra sist räkorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
Pastan kokar man under tiden man tillagar grytan (al dente, vänner. Al dente).

Serveras med en riklig mängd av parmesanost.


Kommentarer
Postat av: zaida

mums, vad det ser gott ut .

2009-08-16 @ 10:23:58
URL: http://zaida.devote.se/
Postat av: Lilla O

Ser supergott ut!

2009-08-16 @ 16:17:26
URL: http://lillaosblogg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0