Recept - Ugnspannkaka med bacon

Det blev en riktig husmansklassiker idag på matbordet (i verkligheten: framför tvn). En lättlagad vardagsmiddag som är riktigt god men kanske inte så nyttig eller GI-vänlig.

INGREDIENSER:

250 gram strimlad bacon (eller fläsk)
3 ägg
8 dl mjölk
4 dl mjöl
lite salt

GÖR SÅ HÄR:

Fördela baconen i en ugnsform. Ställ in formen i ugnen på 225 grader i ca 7-8 minuter så att baconen får lite färg. Gör under tiden pannkakssmeten. Den är bara att vispa ihop. Inga konstigheter där inte.
Häll sedan smeten över baconen och grädda pannkakan i samma värme (225 grader) i 25-30 minuter.

Servera med rårörda lingon och vitkålssallad eller rivna morötter.


Kommentarer
Postat av: Nathalie

Åhh gott med ungspannkaka! Inte så ofta man äter det:) Blir oftast vanliga pannkakor i så fall.

2009-08-13 @ 19:52:21
URL: http://vegetarianen.blogspot.com
Postat av: Mattias

Nu har jag laddat upp lite bilder. Fler kommer!

2009-08-13 @ 20:08:48
URL: http://malmkvist.blogg.se/
Postat av: Nisse

Vilket sammanträffande Maria! På vårt middagsbord var det ugnspannkaka också idag! Mums!

2009-08-14 @ 11:03:34
URL: http://marheden.wordpress.com
Postat av: Rosida

Gooott! :D

2009-08-16 @ 10:06:48
URL: http://beyondthesurface.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0