Recept - Ugnspannkaka med bacon
Det blev en riktig husmansklassiker idag på matbordet (i verkligheten: framför tvn). En lättlagad vardagsmiddag som är riktigt god men kanske inte så nyttig eller GI-vänlig.
INGREDIENSER:
250 gram strimlad bacon (eller fläsk)
3 ägg
8 dl mjölk
4 dl mjöl
lite salt
GÖR SÅ HÄR:
Fördela baconen i en ugnsform. Ställ in formen i ugnen på 225 grader i ca 7-8 minuter så att baconen får lite färg. Gör under tiden pannkakssmeten. Den är bara att vispa ihop. Inga konstigheter där inte.
Häll sedan smeten över baconen och grädda pannkakan i samma värme (225 grader) i 25-30 minuter.
Servera med rårörda lingon och vitkålssallad eller rivna morötter.
INGREDIENSER:
250 gram strimlad bacon (eller fläsk)
3 ägg
8 dl mjölk
4 dl mjöl
lite salt
GÖR SÅ HÄR:
Fördela baconen i en ugnsform. Ställ in formen i ugnen på 225 grader i ca 7-8 minuter så att baconen får lite färg. Gör under tiden pannkakssmeten. Den är bara att vispa ihop. Inga konstigheter där inte.
Häll sedan smeten över baconen och grädda pannkakan i samma värme (225 grader) i 25-30 minuter.
Servera med rårörda lingon och vitkålssallad eller rivna morötter.
Kommentarer
Postat av: Nathalie
Åhh gott med ungspannkaka! Inte så ofta man äter det:) Blir oftast vanliga pannkakor i så fall.
Postat av: Mattias
Nu har jag laddat upp lite bilder. Fler kommer!
Postat av: Nisse
Vilket sammanträffande Maria! På vårt middagsbord var det ugnspannkaka också idag! Mums!
Postat av: Rosida
Gooott! :D
Trackback