Spontanansökan

Man måste vara påhittig och energisk om man ska hitta ett jobb idag. Min energi har jag lite tappat på vägen eftersom det har gått så trögt på jobbfronten, men helt har jag ännu inte givit upp. Listan på jobb som jag sökt den senast månaden börjar att bli ganska lång. Den hade jag tänkt att ta med mig till Arbetsförmedlingen nästa gång jag ska dit på obligatoriskt möte den 18 augusti (när de bokade in den tiden till mig tidigt i våras så skrattade jag lite inom mig - jag var helt säker på att jobbsituationen skulle ha löst sig under sommaren).

Min handledare på TRR (som inte riktigt har greppat att det är en stundande lågkonjunktur i världen ännu) föreslog att jag skulle skicka in spontanansökningar till företag. Alltså chansa.

Jag tror inte på den idéen. Jag tror inte att företag idag, när arbetsmarknaden ser ut som den gör, uppskattar att de får ansökningar på jobb som de inte annonserat om. Jag tror att de bara blir irriterade.

Ändå har jag skickat ett par ansökningar av det här slaget. Alla ignorerades utom ett. Där fick jag svaret - via mail - att de uppskattade mitt intresse för företaget men att de inte hade några tjänster att erbjuda mig just nu.

Idag funderar jag på att skicka en spontanansökan till. Kanske sitter de just i denna stund och bara väntar på att just jag ska höra av mig till dem.
Eller nåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0