Bröllop och äktenskap

Den riktiga bröllopsyran inför de stundande prinsessbröllopen kanske inte har infunnit sig helt i landet ännu (kanske chocken över att det faktiskt blir två på ett och samma år inte lagt sig), men här hemma stundar bröllopsfebern redan.
Det faller sig ganska naturligt att fungeringarna kring bröllop då är många.

Jag har aldrig varit gift och - som det ser ut i skrivande stund - kommer inte att bli det inom snar framtid heller. Bröllop är fantastiskt trevliga event och jag tycker om att bevittna dem. Men för egen del har jag nog en ganska "okvinnlig" syn på dem.

Ofta har jag hört tjejer som drömmer om Den Stora Dagen. Som att det är det slutgiltiga målet. Inte att själva vigseln är början på Äktenskapet.
Ungefär som när de diskuterar graviditeter. De pratar om hur de längtar efter att ha stora magar och att vara gravida. Men att det efter närmare tio månader kommer ut en liten människa som de ska ansvara för, verkar gå dem förbi.
Med andra ord: de tänker inte längre än vad näsan räcker.

Jag strävar inte efter Bröllopet. Det är Äktenskapet jag vill ha. Att dela sitt liv med en person man älskar. Varje dag. Glädje och sorg. Någon att ha vid sin sida. Få bli gammal tillsammans med. Få vara ett "vi".

Det måste ju vara det mest fantastiska man någonsin kan få vara med om. Vilken gåva.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0