Vägen till lycka med Botox

Jag är ärlig och säger som det är: Jag hatar att åldras. Jag tillhör också den kategorin av människor som tycker att var och en själv ska få bestämma över sin kropp. Vill man ha siliconbröst så ska man få ha det - utan att militanta feminister blir rabiat galna och fördömer ens handling.
Det är upp till var och en.

Själv testade jag för några år sedan att spruta in Restylane i mina läppar. Den högra sidan av min överläpp är smalare än den andra och det var en sådan sak som jag störde mig på (självklart la ingen annan märke till detta - inte ens när jag påpekade det). Jag betalade 3000 kronor för en behandling och resultatet blev över förväntan och var mycket naturligt (det såg alltså inte ut som jag hade fått en fläskläpp). Jag blev på denna skönhetsklinik informerad om att för att nå bästa resultat så skulle denna smärtsamma behandling upprepas inom tre veckor.
Självklart så ville jag ha det bästa tänkbara resultat. Så jag betalade ytterligare 3000 kronor tre veckor senare.
Reslylane är en gele som tas upp av kroppen efter ett tag - det blir alltså inte ett permanent reslutat.

Tre veckor efter min andra behandling så hade mina läppar återgått till sitt normala utseende. Min kropp tar tydligen upp främmande material med en förbluffande hastighet.

Det var verkligen jättefint så länge det varade, men med tanke på smärtan och kostnaden så insåg jag att det inte var värt det. Men jag hade testat. Och kommit fram till att det inte var för mig.

Jag skulle kunna tänka mig att testa Botox också. I synnerhet för den bekymmersrynka jag har i pannan. Ju äldre jag blir, desto argare ser jag ut.

I studier har man nu tagit bort denna bekymmersrynka just med Botox och funnit att effekten blivit att testpersonerna har blivit lyckligare efteråt. Det på grund av att Botox förlamar muskelaturen och medför att man inte kan rynka på pannan längre. Om dessa personer verkligen har lidit av en klinisk och svår depression låter jag vara osagt samt hur vetenskaplig denna undersökning verkligen var.

Men det kan ju ligga någonting bakom påståendet. Om inte annat är det ju trevligare att bli bemött av en person som inte rynkar pannan och som har ett leende på läpparna istället.

Kommentarer
Postat av: Tina

Såg att du hade skrivit om pride på bloggen, tyckte du att det var kul? jag hade sjukt kul och ska lätt gå nästa år igen

//Tina

2009-08-02 @ 18:05:14
URL: http://neckis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0