Den omdebatterade pralinen blir kvar

Det finns vissa saker som engagerar oss mer än andra. Som innehållet i Aladdin-asken till exempel. Där kan vi tala om hetsk debatt (nedrustningsförhandlingarna framstår som en bagatell i jämförelse).
Till och med Marabou själva har uppmärksammat att innehållet i denna ask faktiskt berör en stor del av den svenska befolkningen, och därför genomförde man en omröstning på nätet om vilka praliner som skulle få vara kvar i asken.

Vilken pralin blev då den mest populära? Jo, körsbär i likör.

Det gav mig samma känsla som när Christer Sjögren ställde upp i Melodifestivalen med en rent bedrövlig låt häromåret. Till allas förvåning gick han vidare till final.
Då tog jag upp telefonen och röstade. För har man tagit fan i båten får man ro honom i land.

Vem äter körsbär i likör?
Ingen. Den blir alltid kvar i asken (min mamma påstår att hon tycker om denna pralin, men jag misstänker att hon bara vill ha uppmärksamhet och känna sig unik. När ingen ser på spottar hon med all säkerhet ut den i en servett).
Man röstade på den äckliga pralinen för den var just det. Äcklig.

Kan det måhända bero på vårt grundläggande behov av traditioner? Körsbär i likör ska ligga i Aladdin-asken trots att ingen äter den. Finns den inte där så att vi kan klaga på den så har en del av julen gått förlorad. Ungefär som om Jultomten inte skulle dyka upp. Eller att Kalle Anka bytte sändningstid. Det skulle bli rena upproret. Ett land i kris.

Nu känns allt som det ska vara. Körsbär i likör är kvar. Kalle Anka visas klockan tre.

Det blir nog en bra jul i år med, ska ni se.


Kommentarer
Postat av: Mamma

Nu ska du höra på här. Jag tycker körsbär i likör är den godaste och vet du Britt-Marie, här på jobbet, tycker också att den är godast. Om jag stoppar den i en servett är det för att ta med den hem och njuta.

2009-12-15 @ 15:39:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0