Julbordet räddat

Att jag älskar att gå omkring i matvaruaffärer när jag är utomlands kanske inte är en så stor skräll med tanke på mitt matintresse. Det är det första jag lokaliserar när jag kommer till ett nytt ställe.

Min kärlek till det spanska julgodiset Turrón är så stark att julen inte känns komplett utan den. Det är som stenhård vit knäck med nötter och man måste äta det med försiktighet om man inte vill ha en tandläkarräkning på flera tusen.

I helgen hade jag förmånen att sova på Las Palmas. Jag sprang omedelbart upp på hotellrummet och bytte om för att leta efter en mataffär som hade öppet.
Efter tjugo minuters promenad i hård storm (jag såg ut som Tina Turner i håret) hittade jag äntligen det jag sökte. Kom ut ur affären med Turrón, Pringles med jamónsmak (denna smakutsåva misstänker jag bara finns på Kanarieöarna - har letat mig galen efter denna sort både i Madrid och på Mallorca utan att hitta den) samt majonnäs. Den spanska majonnäsen är nästan lika bra som den amerikanska men kostar bara en fjärdedel.

Så nu känns julen räddad. Jag har min Turrón. Jag har chips. Jag har majonnäs. Allt ett julbord kräver ;)

Dessvärre brukar julgodiset vara slut redan innan julafton äntligen är här.




Kommentarer
Postat av: Fru Madsen

Perfekt mia , jeg har majonäsen og chips , du tager med dig turron, og det var förste år jeg var så hurtig klar med julbordet og til at fejre juleaften



2009-12-14 @ 23:09:20
Postat av: Maria

Jag har köpt en liter whiskey också, fru Madsen! =)

2009-12-15 @ 00:12:00
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0