Får man strypa sina grannar?

Det må vara ett trivialt problem, men alla som har en delad tvättstuga har någon gång upplevt det: irritationen på grannarna.
Jag har bott på samma ställe i sju år och har under de åren upplevt förvånansvärt lite problem just i tvättstugan. Tvärtom så har jag mycket trevliga, hänsynsfulla och hjälpsamma grannar. Alla hjälps åt efter bästa förmåga att hålla rent och snyggt, respektera varandras tvättider för att skapa en trivsam miljö för alla.

Vid något enstaka tillfälle under dessa sju år har jag kommit ner för att tvätta och funnit tvättstugan i ett skick som påmint om ett terrordåd. Men i och med att det har inträffat så sällan - och att jag oftast blir bemött av en skinande ren lokal - så har jag inte retat mig på det. Jag känner mig tvärtom förskonad, eftersom man har hört riktiga skräckhistorier som utspelat sig i tvättstugan från vänner och bekanta.

I förmiddags blev jag dock mött av en syn som jag inte trodde var möjlig. Någon har förmodligen försökt att tvätta en kudde innehållande dun, som gått sönder i maskinen och skapat ett stopp som gör den obrukbar. Det kan hända alla. Men vad den här personen har gjort är att lämna tvättmaskinen i det skicket!
Alltså inte själv felanmält till bostadsrättsföreningen om det ärliga misstaget att maskinen gått sönder och inte heller gjort minsta ansats till att göra rent maskinen från allt dun.



Det är här min fråga kommer in: Får man strypa sina grannar?
Skulle jag ens bli dömd i domstol? För är inte det här "förmildrande omständigheter" om något? Jag tror till och med att majoriteten av mina grannar som är hjälpsamma och sympatiska till och med skulle gå i god för mig. Kanske skulle de utse mig till "Årets granne" om jag fick tag i denna obeskrivligt korkade och hänsynslösa person?

Jag sätter upp en lapp. Med namninsamling! "Vilka är för och vilka är emot".

Kommentarer
Postat av: annette

ojj..ja där vill man ju inte stoppa in sin tvätt precis!!!

2009-07-25 @ 11:41:30
URL: http://loppingvin.blogg.se/
Postat av: kiki

åh men morde det inte gå att luska ut vem som gjort det? Vem som hade tvättid innan och så?

2009-07-25 @ 13:08:47
URL: http://varulven.blogg.se/
Postat av: Boktokig

Förstår att du blev arg! Att personen inte felanmält!!! Man kan ju inte låta bli att undra... varför?



Återkommer med åsikt om hypnotisören när jag läst den! :) Förstår hur du menar med "Där regnbågen slutar", charmen med en handling helt uppbyggd av sms, snabbmeddelanden, brev och mejl.

2009-07-26 @ 09:58:41
URL: http://boktokig.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0