Tack, Reinfeldt, för den nya tandvården!

Jag har varit på min årliga undersökning hos tandläkaren på förmiddagen. Att gå just till tandläkaren - även om det bara är för en enkel undersökning - har i hela mitt liv gett mig ångest. Jag är livrädd. Fördelen med en sådan rädsla är att jag tar hand om mina tänder exemplariskt.
De senaste åren har denna rädsla minskat något (det är fortfarande en otäck upplevelse för mig, men något lindrigare än tidigare) för jag har numera en tandläkare som inte bara är skicklig på sitt jobb, utan även väldigt proffsig i sitt bemötande mot mig som patient. Han vet att jag är livrädd för honom, därför förklarar han allting i detalj för mig. Ju mer kunskap man har om någonting, ni vet.
Han informerar också innan vad saker och ting kan komma att kosta, om det är någonting som behöver göras så man inte får en chock av det (för det har hänt).

Han är så bra att jag till och med skriver ut hans namn: Henrik Mimer. Jag kan verkligen rekommendera honom.

Henrik har varit min tandläkare i sex eller sju år. När vi träffades första gången så påpekade han att jag hade ett litet, litet hål i en visdomstand på höger sida i övre käken och att det inte var någon idé att laga den utan det bästa var att dra ut den på en gång.
Det var också när han sa meningen som innehåll orden "dra ut tanden" som han upptäckte min extrema tandläkarskräck eftersom jag höll på att svimma av bara beskedet.

Visdomstanden sitter kvar. Den har ännu inte gett mig några som helst besvär och jag har under dessa sju år kommit med de mest vansinniga undanflykter för att slippa att dra ut den.
Den fånigaste ursäkten jag har använt mig av är: "Gud gav mig visdomständerna av en anledning!" fastän jag vet att argumentet inte håller in court of law.

För ett par år sedan hade Henrik nästan fått mig att gå med på att dra ut visdomstanden. Nästan. Jag hade kommit så pass långt - och tro mig att detta är en bra bit på vägen för mig - att jag sa till honom: "Jag ska fundera på saken".

Då kommer Katastrofen emellan. En misslyckad rotfyllning som en annan tandläkare gjorde många år tidigare - inte alls lika bra på sitt jobb som Henrik är - bidrog till en upplevelse som jag hade varit mycket gladare om jag hade sluppit (ekonomiskt rikare hade jag dessutom varit).
En svindyr krona, en operation (då var jag så drogad så jag minns inte så mycket av den), fyra penicillinkurer och 15 000 kronor fattigare senare är smärtan så olidlig i den nedre käken att jag på eget bevåg ringde Henrik och bad att han skulle dra ut rötterna som fanns kvar.
I detta stadium såg jag dessutom ut som Barbapappa med påssjuka.

Det tog 70 minuter att dra ut rötterna som fanns kvar i underkäken. 70 minuter! Jag misstänker starkt så här i efterhand att han fick använda upp hela sitt förråd med bedövningsmedel på mig - jag påminde väldigt mycket om Linda Blair i "Exorcisten".

Efter det var vi tillbaka på ruta ett. Det var inte längre så lätt för Henrik att försöka övertala mig om att dra ut tänder inte är "en så omständig process".

Men idag när jag var på min undersökning bokade jag in en tid för att dra ut tanden.
Den ger mig fortfarande inga besvär - jag känner inte av det lilla, lilla hålet i den.
Mitt oerhört vågade beslut grundade sig på två saker:

1. Jag ska flyga långlinjer i vinter. Jag har inte haft besvär med denna visdomstand en enda gång, men jag ger mig sjutton på att om jag låter den vara kvar så kommer den rackaren att börja jäklas när jag befinner mig i Phuket (I don´t do sjukvård där).

2. Fredrik Reinfeldt. Jepp, vår statsminister. Den nuvarande regeringen har nämligen infört ett högkostnadsskydd inom tandvård, vilket innebär att man inte längre blir helt ruinerad bara av en undersökning. Jag kan tillägga att när jag fick lägga ut 15 000 kronor på EN TAND var regeringen socialistisk.
Kan Reinfeldt genomföra att alla numera har råd att gå till tandläkaren, så är väl det minsta jag kan göra att dra ut en sketen visdomstand som inte har någon funktion som tack.

En undersökning i vanliga fall kostar 640 kronor - med högkostnadsskyddet betalade jag idag 320.

Freddan, jag tackar dig för att vi kan behålla våra gaddar i ett bra skick. Får du nu bara ordning på a-kassorna (det är skamligt att människor ska behöva vänta i fyra månader på sin ersättning) och satsar mer på skolorna så har du en säker röst nästa september.

Om tanden blir utdragen den 27 oktober när jag har bokat min tid, återstår att se. Men för mig är det ett stort steg att bara ha kommit så långt.

Kommentarer
Postat av: Therese

Du kommer att klara de galant!



Så det var alltså sju år sedan jag satt med en stackars värkande Mia i väntrummet, dessutom tror jag mig att det var en skärtorsdag om jag inte minns helt fel?

Och du nu blir jag lite rädd.Jag går ju nämligen fortfarande hos Lena Israelsson (Hon ovanför corner) (Trooor att det var hon du gick hos innan lovely Henrik kom in i bilden, om jag inte även där minns fel?

Kanske borde jag byta till Henrik efter dessa fina lovord :-)Telefonnummer??



Kramar

Tress



Må så gott!

2009-10-02 @ 20:36:55
Postat av: Maria

Jag har för mig att han som fuckade upp rotfyllningen hette Jan Rangevik (jobbade nere vid Rondellen INNAN underbara Henrik kom och frälste stället). Däremot var det Lena Israelsson - den haggan - som lurade på mig en dyr krona för 6000 spänn, för "det går inte att ha ett tomt hål mitt i käken".

Vilket var skitsnack!! Det går alldeles utmärkt. Hon ville bara tjäna pengar och en sådan tandläkare rekommenderar jag inte till någon.

2009-10-02 @ 20:48:24
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej jag såg att du haft Tandläkare Jan rangewik vill du kontakta mej! Jag har nämligen råkat illa ut för honom Jag lagade mina tänder där och min nota var ca 20-25 tusen kronor Allt han lagade gick sönder han gjorde rotfyllningar på tänder som INTE skulle kunna räddas sa den nya tandläkaren jag gick till! Jag frågade om hon tror att jag blivit lurad! Ja sade hon med en bestämd röst! Nu hon skickade efter alla mina handlingar från honom och fick se skräckexempel på lagningae! När jag skulle ta reda på han försäkringsbolag visade det sig att han INTE hade någon sådan! V G Kontakta med om du kanske kan hjälpa mej med vissa frågor ang honom mitt mob nummer är 0769290667 M V H Kenneth!

Svar: Hej Kenneth! Jag tror du tyvärr står helt maktlös här, liksom jag. Dessvärre gick jag ju också till en annan oseriös tandläkare efter honom. Men nu har jag funnit världens bästa!
Maria L

2014-03-05 @ 10:38:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0