Hörde jag rätt?

Om en dag börjar dåligt, går oftast resten av dagen i samma tecken.

Jag har varit hos flygläkaren idag. Man har alltid läkarundersökningar innan man börjar en anställning på ett flygbolag - myndighetskrav.

Man får fylla i en blankett om sin hälsa, ta urin- och hörselprov. Samt samtala med flygläkaren.

Nu är det ju så här i flygbranschen att den alltid har, är och kommit alltid att vara väldigt osäker. Det är vi som arbetar inom den väl medvetna om. Bolag startas och går i konkurs - jag är inne på mitt fjärde bolag nu.
Dessutom skiljer sig efterfrågan på personal från sommar till vinter.

Jag har således fått ett visstidskontrakt på ett halvår. Vilket jag är överlycklig för - det är inte roligt att gå arbetslös, det är rent förnedrande ibland hur man blir behandlad av byråkratin när man inte har en anställning och jag har sökt så många jobb nu att det kändes som högsta vinsten att äntligen få ett napp.

Jag var ärlig nog mot flygläkaren att berätta att humöret på grund av den långa arbetslösheten inte varit på topp - vilket jag kan tycka är helt naturligt. Självförtroendet försämras ganska snabbt när man inte har ett jobb att gå till. Jag berättade också att jag de senaste veckorna - sedan jag fått beskedet att jag har en anställning att vänta i ett halvår - blivit mycket gladare och fått mer positiv energi.

Flygläkaren svarar: Men vore det inte bättre om du hade en fast anställning - det ger ju mer stabilitet i tillvaron? Det här gäller ju bara för en begränsad period?

Jag trodde inte mina öron! Självklart skulle jag helst allt vilja ha en fast anställning, men om det inte finns några att få är det väl bättre att jobba under en viss period istället för att gå arbetslös?

Tyvärr var detta inte den enda dumma kommentarer han kom med under vårt möte. Det värsta av allt är att denne läkare har makten att avgöra om jag är kvalificerad för jobbet eller ej.
Jag funderar allvarligt på att ringa till min blivande arbetsgivare och berätta vad han sagt. Imorgon ska jag ringa min "riktiga" läkare och be honom att skriva ett mer trovärdigt intyg om att jag är arbetsför.

Den här veckan ska jag även ringa det efterlängtade samtalet till Arbetsförmedlingen och meddela att jag har en anställning att vänta inom snar framtid. Men jag ska även berätta om vilket bemötande man som arbetssökande får - att läkare har fräckheten att föreslå att man tackar nej till en visstidsanställning.

Förnedringen med att vara arbetslös ibland vet inga gränser.

Kommentarer
Postat av: Jörgen H

Kul Maria att du får jobba igen, hoppas att det går bra med den sk läkaren. Kanske ska bli läkare :)

2009-10-16 @ 16:01:44
Postat av: A-K

Det var bland det knasigaste jag har hört!!!

Vad var det för dum läkare som sade så? Stå på dig! Det är ju tusen gånger bättre att ha ett jobb och slippa stämpla... Kramar/AK

2009-10-17 @ 21:10:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0