Kastar inte Lilja sten i glashus?

Att Regalskeppet Vasa tillhör ett av de största fiaskon i landets historia behöver man inte argumentera emot. Att uttrycket "att tänka efter innan man pratar är som att torka sig i arslet innan man skiter" förbluffade ofta stämmer överens med verkligheten ger Andreas Lilja ett exempel på.

Han är tillsammans med sina lagkamrater från Detroit på besök i huvudstaden, och dessvärre är just Regalskeppet Vasa en av stadens turistattraktioner. Hur det kommer sig att vi stoltserar med ett regelrätt fiasko övergår mitt förstånd, när det finns så mycket annat i vår historia som är mer intressant att visa för omvärlden (jag är övertygad om att ett ABBA-museum skulle få människor från världens alla hörn att vallfärda till Stockholm).

Andreas Lilja tycker att Vasa-skeppet är "pinsamt".

I det uttalandet förmodar jag att han har samma känslor för skeppet som vi hade för honom när han, tillsammans med två andra hockeyspelare från landslaget under pågående turnering, hade gruppsex med en ung flicka på ett hotell i Stockholm.

Faktum är att de två incidenterna liknar varandra en hel del - den gemensamma nämnaren är just ordet "pinsamt".

Kanske borde Lilja fundera lite över hur länge pinsamheter finns kvar i folks minnen (Vasa till exempel sjönk till botten för nästan 400 år sedan) - jag har en känsla av att hans uttalanden skulle bli en smula mer försiktiga och ödmjuka då.



Kommentarer
Postat av: göran

Lilja ska absolut inte tala om pinsamma saker, han om någon har trampat i klaveret av minst samma dignitet...de tilltaget tog vad jag förstår betydligt längre tid än 35 sek, liksom sina två kollegor

2009-10-02 @ 12:16:09
Postat av: Maria

Underbar kommentar, Göran! Ja, man kan ju alltid hoppas på att tog Lilja längre tid än 35 sekunder. Riktigt säker kan man ju dock inte vara.

2009-10-02 @ 17:27:56
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: John

Vad är det för fel att ha gruppsex?

2009-10-03 @ 03:24:33
Postat av: Maria

Ingenting. Det är inte heller vad inlägget handlar om, om du tar dig tid att läsa den.

Det pinsamma ligger väl i att bli anklagad för våldtäkt under en pågående turnering.

2009-10-03 @ 08:00:23
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0