Vit ischoklad med en touch av lime

Jag har inte bara misslyckats med min första laddning knäck idag utan för första gången har jag även köpt hem kokosfett för att kunna göra vit ischoklad (den blev å andra sidan mycket lyckad).
Det var en spännande upplevelse. För er som inte är så bekanta med kokosfett men funderar på att göra något smarrigt godis som innehåller det som ingrediens ska jag ge er ett gott råd:

STÄLL INTE IN KOKOSFETTET I KYLEN NÄR NI KOMMIT HEM FRÅN AFFÄREN!

Tvärtom. Ha det ute för tining så länge som möjligt. Eftersom fettet skulle värmas i vattenbad så tog jag det direkt ifrån kylen och skulle dela av en bit.
Jag var ett hårstrå ifrån att få åka in till akuten och sy tillbaka mitt finger. Lyckligtvis klarade jag mig helskinnad och kunde slänga fettet i vattenbadet.
Det tar dock vansinnigt lång tid för det att smälta.

Här har ni i alla fall receptet på ISCHOKLAD MED EN TOUCH AV LIME:

200 gram kokosfett
200 gram Marabous "limited edition" vinter vita choklad
saften av en lime

GÖR SÅ HÄR:

Lägg kokosfetten i vattenbad (alltså ställ en skål ovanpå en kastrull med kokande vatten) och låt det smälta. Bryt chokladen i bitar, lägg den i det smälta fettet och rör om tills chokladen också smält. Ta av skålen från kastrullen och pressa i saften av en lime. Rör om.
Häll smeten i en tillbringare och häll i aluminiumformar. Låt stelna (nu när det är hysteriskt kallt ute så räcker det med att de får stå ute på balkongen i 15 minuter).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0