Hur man bäst piggar upp sig en grå söndag

En av de många fördelarna med att arbeta skift är att man slipper "helgstressen". Ni vet när man ska hinna med ALLT på lördag och söndag. Jag kan uträtta ärenden en tisdag och slipper ta ledigt från jobbet om jag ska gå till tandläkaren, frissan eller vill storhandla.
En annan fördel med skiftarbetet är att man inte behöver använda sig av uttrycket "fredagsmys" (den personen som gjorde den reklamfilmen är till lika stor skada för dagens unga som Staffan Westerberg var på min tid med sitt "Vilse i pannkakan". Och inte bara unga förresten! Till min förskräckelse hör jag titt som tätt vuxna, röstberättigade personer som anammar uttrycket också).

Idag var det dock en "riktig" söndag även för mig. En sån där dag då man känner sig uttråkad redan när man vaknar. Blaskigt och grått var det ute också (annars brukar faktiskt en promenad ute i friska luften vara en rejäl humörhöjare).

Vad gör man en grå söndag för att bli på bättre humör? Jo, man kan ta med sig mamma till det uppfräschade Sollentuna centrum och göra av med lite pengar.

Det är märkligt det där hur glad man kan bli av att få använda sitt VISA-kort ett par gånger per dag. Till min stora fasa har jag också upptäckt att jag ständigt går och nynnar på ABBAs "Money money money" när jag befinner mig i affärer...

"I work all night, I work all day to pay the bills I have to pay. Ain´t it sad?"




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0