Jag och mina rakblad

Jag har full förståelse för att det kan verka som att det är kutym för flygvärdinnor att ha svart bälte i shopping. Att springa i affärer eller på marknader och pruta för glatta livet är långt ifrån min favoritsyssla men även jag kan göra av med pengar.
Men då på lite annorlunda saker kanske än vad man förväntar sig av en kvinna.

Nu senast när jag kom hem från Thailand hade jag hamstrat rakblad. Jo, ni läste rätt. Men jag kan försvara det:

Ni vet själva hur det är när man hittar en produkt eller vara som man är oerhört nöjd med och som man troget använder. Då vet ni också hur förtvivlad man blir när denna vara inte längre finns att tillgå och hur desperat jakten kan bli för att hitta någonting att ersätta den med.
Så var det för mig och Gillette Sensor Excel for women.

Den är - utan konkurrens - den bästa rakhyvel jag någonsin använt. Men för ett par år sedan togs denna produkt bort ur sortimentet av Gillette. Tydligen bara i Sverige, för den finns tamme sjutton överallt annars. När jag har frågat om orsaken till detta i butiker här hemma, så har jag fått svaret att de ersatt denna med en hyvel som heter Venus och ska vara så mycket bättre (ni vet själva hur man låter när man ska sälja någonting).
Eftersom benen måste rakas så köpte jag vid ett tillfälle denne Venus för att testa. Och den är förmodligen mycket bra. För flickor som har fjun - inte för fullvuxna kvinnor med hårväxt!

Därför hamstrar jag dessa rakblad när jag åker utanför landets gränser. Jag har hittat dem i Helsingfors, i Riga, i Spanien och nu senast i Thailand (där passade jag även på att köpa en extra hyvel för att vara på den säkra sidan). Priset är dock detsamma vart man än köper dem som de kostade när de fanns i Sverige.

Men jag undrar: Varför gjorde Gillette så? Tog dem ur sortimentet här hemma men inte någon annanstans? Har de någon jeppe på Sverigekontoret som har en fetisch för håriga kvinnor och därför inte vill att vi ska kunna raka oss ordentligt? Eller vad är grejen?


Kommentarer
Postat av: Elin Ahlberg

Hej Maria,



Jag har exakt samma problem/frågor som du. Jag håller på och jagar ihjäl mig för dessa rakblad och kan inte förstå varför man slutat sälja dem i Sverige. Och precis som du så hamstrar jag varje gång jag är utomlands och får syn på dessa turkosa paket.



Hittade din blogg och ditt inlägg i samband med att jag satt och sökte webbshoppar som säljer dessa rakblad.



Jag har hittat en webbshop som heter www.drugstore.com som säljer dessa blad. Men för att det ska bli lönsamt måste man köpa ganska många. Med risk för att verka konstig så undrar jag om du skulle vilja gå ihop och köpa ett större parti ihop med mig?!



Jag har några exempel på vad det skulle kosta:



Köper man 20 stycken rakblad kostar dom 29 kr/st.

Köper man 40 stycken rakblad kostar dom 22 kr/st.

Köper man 60 stycken rakblad kostar dom 20 kr/st.

osv. Priset är inkl fraktkostnad och tull.

Man skulle ju också kunna köpa till någon extra rakhyvel.



Fundera på det. Jag heter Elin Ahlberg, är 31 år och bor i Stockholm på Södermalm. Jag har ingen aning om vart du bor eller om du skulle tycka det var en bra idé. Men jag blev så glad när jag läste ditt inlägg för jag trodde jag var den enda i detta landet som inte kan sluta använda just den rakhyveln :)



Om du vill maila mig så är min mailadress [email protected] eller ring mig på 0768-558810.



Ha det så bra!

Elin

2010-08-29 @ 16:21:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0