Kylan gör mig kreativ

Klämkäcka människor - i synnerhet dem som aldrig har haft en allvarlig motgång i hela sitt liv - vräker gärna ur sig frasen "inget ont som inte har något gott med sig" titt som tätt (och gärna vid tillfällen då det är helt opassande).
Jag kan förmodligen göra en lång lista på onda saker som inte har en enda positiv effekt, men det låter jag bli idag. 2010 går i glädjens tecken och därför ska jag anamma det uttjatade talesättet så gott jag kan.

Därför ignorerar jag helt att det är omänskligt kallt ute, undviker att gå ut och har istället en massa projekt inomhus. Och här finns det att göra, kan jag tala om. Jag ska - lite motvilligt - städa undan julen (det är lika vemodigt varje år). Bara att plocka ner alla kulorna från granen kommer att ta ett bra tag.

Inte nog med det: jag har dessutom haft skovård. Helt sant. Jag har rengjort skor och stövlar, putsat upp dem och haft på vattenskyddande spray.
Det hade jag ju aldrig ägnat tid åt annars om det inte hade varit svinkallt ute och jag inte varit fånge i mitt eget hem. Så det kan man väl kanske säga är att vända någonting ont till någonting gott. Eller?

Dagens låt: Sons of the silent age från plattan Heroes (1977).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0