Recept på Bröllopstårtan
Den kanske inte ser mycket ut för världen - i synnerhet inte eftersom jag garnerade kronprinsessparets monogram på fri hand och den därför påminner mest om en spindel - men jag försäkrar er om att den blev oerhört god.
Egentligen är det en påsktårta men den passade lika bra för att fira ett kungligt bröllop.
Botten:
300 gram mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl vispbar grädde
200 gram vit choklad
2 äggulor
1 paket saffran
GÖR SÅ HÄR:
Vispa ihop ägg, äggvitor och kakao till en smet. Riv ner mandelmassan. Grädda smeten i en smord form med löstagbar kant i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Låt kallna
Fyllning: Vispa grädden men inte allt för hårt. Smält chokladen i vattenbad. Vispa ner äggulorna i chokladen, lite av grädden samt saffran och rör ut till en jämn smet. Vänd sist ner chokladsmeten i resten av grädden.
Bred ut smeten över kakan i formen. Täck över med plastfilm och frys minst 3 timmar. Låt kakan stå framme cirka 30 minuter innan servering.
Garnera med blå pyntgelé.
Riktigt gott!
Egentligen är det en påsktårta men den passade lika bra för att fira ett kungligt bröllop.
Botten:
300 gram mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl vispbar grädde
200 gram vit choklad
2 äggulor
1 paket saffran
GÖR SÅ HÄR:
Vispa ihop ägg, äggvitor och kakao till en smet. Riv ner mandelmassan. Grädda smeten i en smord form med löstagbar kant i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Låt kallna
Fyllning: Vispa grädden men inte allt för hårt. Smält chokladen i vattenbad. Vispa ner äggulorna i chokladen, lite av grädden samt saffran och rör ut till en jämn smet. Vänd sist ner chokladsmeten i resten av grädden.
Bred ut smeten över kakan i formen. Täck över med plastfilm och frys minst 3 timmar. Låt kakan stå framme cirka 30 minuter innan servering.
Garnera med blå pyntgelé.
Riktigt gott!
Kommentarer
Postat av: Johanna
Gud så gott det låter!
Postat av: Maria
Jag kan gå i god för att tårtan var fantastiskt god! Tusen tack, igen!
/Grannen Maria
Trackback