Recept på Bröllopstårtan

Den kanske inte ser mycket ut för världen - i synnerhet inte eftersom jag garnerade kronprinsessparets monogram på fri hand och den därför påminner mest om en spindel - men jag försäkrar er om att den blev oerhört god.
Egentligen är det en påsktårta men den passade lika bra för att fira ett kungligt bröllop.



Botten:

300 gram mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
2 msk kakao

Fyllning:

3 dl vispbar grädde
200 gram vit choklad
2 äggulor
1 paket saffran

GÖR SÅ HÄR:

Vispa ihop ägg, äggvitor och kakao till en smet. Riv ner mandelmassan. Grädda smeten i en smord form med löstagbar kant i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Låt kallna
Fyllning: Vispa grädden men inte allt för hårt. Smält chokladen i vattenbad. Vispa ner äggulorna i chokladen, lite av grädden samt saffran och rör ut till en jämn smet. Vänd sist ner chokladsmeten i resten av grädden.
Bred ut smeten över kakan i formen. Täck över med plastfilm och frys minst 3 timmar. Låt kakan stå framme cirka 30 minuter innan servering.
Garnera med blå pyntgelé.

Riktigt gott!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Gud så gott det låter!

Postat av: Maria

Jag kan gå i god för att tårtan var fantastiskt god! Tusen tack, igen!



/Grannen Maria

2010-06-21 @ 21:22:45
URL: http://mariaemb.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0