Hej, hej Ångest!

Ibland träffar verkligenheten en i pannan som ett basebollträ. Hela dagen idag har jag haft ångest över att jag snarast måste hitta ett sommarjobb. Det är mindre än en månad kvar på mitt kontrakt. Från och med den 19 april är jag arbetslös igen.
Saken är den att jag inte trodde att jag skulle vara det. Att jag hade gjort min beskärda del som arbetssökande förra året (jag är starkt påverkad av alla klämkäcka människor omkring mig som hela tiden mässar om att "allting löser sig" bara för att det gjort det för dem).
I ärlighetens namn borde det dock vara bra mycket lättare i år att hitta ett jobb. Bara i Stockholms län finns det tre gånger så många tjänster ute på annons nu som motsvarande period förra året (det skrämmer mig lite att jag har koll på det här).
För jag har inte krafter till att gå igenom arbetslöshet igen. All byråkrati, alla papper, all förnedring. Orkar bara inte.

Mer ångest: Elräkningen.
Jag har en tvåa. Elräkningen den här månaden var på dryga 800 kronor, varav 300 spänn var kostnaden för själva elen. Resten är skatter och andra avgifter.

Nu tar jag ett djupt andetag. Detta är bara en tillfällig svacka. 2010 ska ju bli ett sjuhelvetes bra år.

Kommentarer
Postat av: Julia

Söt blogg :)

2010-03-23 @ 17:16:52
URL: http://spjulia.blogg.se/
Postat av: zaida

alltid jobbigt det där med sommarjobb..

2010-03-23 @ 17:20:01
URL: http://zaida.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0