Adventsfika med saffranspannkaka
Visserligen gör jag saffranspannkaka året om när lusten faller på. Den är vansinnigt god - därför blir det ganska ofta. Men det blir ingen första advent utan den! Det är ett obligatoriskt inslag.
Jag har lagt upp receptet tidigare men jag gör det igen för alla nya läsare:
INGREDIENSER:
1 dl gammaldags mjölk
1 gram saffran
6 ägg
2 msk mjöl
200 gram riven mandelmassa
500 gram risgrynsgröt
2-3 msk grovt hackade sötmandlar
GÖR SÅ HÄR:
Värm mjölken tillsammans med saffranet i en kastrull (ha koll på kastrullen eftersom det går fort). Ställ åt sidan. Vispa äggen och ha sedan i mjölet. Se till att det blandas ordentligt.
Blanda sedan ner riven mandelmassa, hackade sötmandlar och gröt. Häll sist över saffransblandningen.
Häll smeten i en välsmord ugnsform och grädda på 175 grader i 30 minuter.
Servera med vispgrädde och önskad sylt.
Nyuttagen ur ugnen.
Redo att ätas med grädde och blåbärssylt. Kanongott!
Jag har lagt upp receptet tidigare men jag gör det igen för alla nya läsare:
INGREDIENSER:
1 dl gammaldags mjölk
1 gram saffran
6 ägg
2 msk mjöl
200 gram riven mandelmassa
500 gram risgrynsgröt
2-3 msk grovt hackade sötmandlar
GÖR SÅ HÄR:
Värm mjölken tillsammans med saffranet i en kastrull (ha koll på kastrullen eftersom det går fort). Ställ åt sidan. Vispa äggen och ha sedan i mjölet. Se till att det blandas ordentligt.
Blanda sedan ner riven mandelmassa, hackade sötmandlar och gröt. Häll sist över saffransblandningen.
Häll smeten i en välsmord ugnsform och grädda på 175 grader i 30 minuter.
Servera med vispgrädde och önskad sylt.
Nyuttagen ur ugnen.
Redo att ätas med grädde och blåbärssylt. Kanongott!
Kommentarer
Trackback