Greetings from Dubai

Hemma från Dubai. Något fattigare men full av positiva intryck.

Det blev aldrig något Burj Khalifa. Biljetterna till utsiktsplatsen var slutsålda för dagen vilket jag egentligen inte sörjde så mycket sedan när jag såg byggnaden på håll. Faktum är att jag drog en tyst suck av lättnad. Men ett besök där finns kvar på min "saker-att-göra-i-Dubai"-lista för besöken där lär bli fler hoppas jag.

Istället tillbringade jag förmiddagen på hotellets tak vid poolområdet (jag doppade mig!) för att få lite färg på kinderna. Fredagar är helgdagar i muslimska länder och därför öppnade inte affärer och dylikt förrän på eftermiddagen.

Sedan blev det shopping. Jag utökade min redan välfyllda samling av pashmina-sjalar med tre stycken, köpte en julklapp till mamma, hittade ett par rosa Uggs i vuxenstorlek men köpte dem aldrig eftersom färgen på de två stövlarna skilde sig från varandra och det var det sista paret de hade, tog en sväng på Carrefour och köpte majonnäs och soppåsar med lavendeldoft (det gör jag alltid när jag har möjlighet att besöka det varuhuset).

Lite annat smått och gott fick jag också plats med i väskorna. De vägde bly när jag kom hem. Redan nu har jag lagt upp en strategi inför nästa besök så jag får plats att ta hem det jag vill.
Jag fick nämligen låta bli att köpa ett par koppar från Starbucks på grund av platsbrist!

Det blev bara två bilder tagna. Ett på min kollega utanför flygplanet som jag naturligtvis inte kan lägga upp på bloggen och ett ifrån hotellrummet där den mest påtagliga skillnaden mellan kristna och muslimska länder gjorde sig påmind.
Istället för Nya Testamentet som man hittar på de flesta hotellrum i västvärlden fanns här en bönematta.



Jag rekommenderar er Dubai som semesterresmål, kära bloggläsare. Det tar bara runt sex timmar att flyga dit, klimatet och temperaturen är fantastiskt, man kan äta och handla mycket billigt och människorna är oerhört trevliga.
Och framför allt finns det så mycket att se och uppleva!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0