Marockansk köttgryta

Jag testade ett nytt recept igår från Tasteline på en marockansk gryta med kanel. Riktigt god men den blev lite väl "vattnig", därför har jag minskat ner på vätskan i receptet nedan:

INGREDIENSER:

2 msk rapsolja
2 grovt hackade gula lökar
3 hackade vitlöksklyftor
500 gram tärnat nötkött
3 tomater
3 msk pressad citronsaft
1-2 kanelstänger
2 tsk malen koriander
8 dl köttbuljong
1 msk färsk oregano
salt, svartpeppar

TILL SERVERING:

couscous

GÖR SÅ HÄR:

Fräs lök och vitlök i olja på medelhög värme tills den är gyllenbrun. Höj värmen och tillsätt köttet. Stek cirka 5 minuter och tillsätt därefter kanel, koriander och oregano så köttet får stekas en stund med kryddorna. Häll på buljong, tärnade tomater och pressad citron.
Låt grytan sjuda i 45 minuter.

En gryta som går snabbt att slänga ihop och under tiden den puttrar på spisen så sprider sig en härlig doft i köket.


Kommentarer
Postat av: louis

Great, LOVE!!!

2010-10-19 @ 12:17:00
URL: http://www.louisvuittonspeedy.com/
Postat av: Peter Svanberg

Låter mums!

2010-10-20 @ 17:29:29
URL: http://petersvanberg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0