En anspråkslös fredagslunch

Att jag har en förkärlek till det italienska köket har nog inte undgått någon. En av mina favoriträtter är Spaghetti alle Vongole.
Idag gjorde jag en förenklad variant. Ett budgetalternativ dessutom eftersom jag använde musslor på burk istället för färska hjärtmusslor. GI-anpassat blev det också (lite i alla fall) då jag använde fullkornspasta.

INGREDIENSER:

ett knippe fullkornsspaghetti
olivolja
1 chilifrukt
3 stora vitlöksklyftor
½ finhackad gul lök
2 dl vitt vin
hackad persilja efter smak
½ dl matlagningsgrädde
1 burk musslor

salt och svartpeppar
rikligt med parmesanost att strö över

GÖR SÅ HÄR:

Koka pastan i saltat vatten (ni vet regeln: pasta ska alltid vara al dente). Fräs under tiden vitök, gul lök och en chilifrukt i olivolja på medelhög värme. De ska inte ta färg. Häll i persiljan och det vita vinet och låt koka ihop under lock en stund. Ta ur chilifrukten och släng den.
Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Tillsätt slutligen musslorna i såsen.
Häll över pastan i såsen och blanda om.

Servera med parmesanost.


Kommentarer
Postat av: Peter

I princip använder jag aldrig lätt- eller mellanfettsprodukter, men här gör du faktiskt det rätta; om man äter kolhydrater (fullkorn eller ej, det struntar magen i) ska man inte vräka på med fett.



Vad hände med fredagspanelen nu då??

2011-01-23 @ 03:12:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0