Kvällens krubb: tagliatelle med bacon och broccoli
Nej, denna maträtt är inte alls GI-vänlig på något sätt men vansinnigt god. Jag orkade inte ta mig ut och handla idag och därför blev det middag på det jag hade hemma.
Denna rätt påminner lite grann om Pasta Carbonara - krämig och fyllig i smaken.
INGREDIENSER:
400 gram tagliatelle (idag blev det både vit och grön)
1 paket bacon
250 gram trädgårdstomater
lite soltorkade tomater för sältan
1 broccolihuvud
250 ml matlagningsgrädde
0,5 dl vatten
salt + svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Sätt på pastavattnet. Knaperstek baconet i en stekpanna. Ta sedan ur baconet och lägg åt sidan. Häll i lite extra olivolja i pannan, stek broccoli och tomater mjuka. Koka klart pastan under tiden.
Sänk värmen på stekpannan och häll över grädde och vatten på grönsakerna. Låt dem sjuda samman ett tag, salta och peppra.
Häll slutligen i bacon och pasta i såsen. Klart att ätas - gärna med en äggula.
Denna rätt påminner lite grann om Pasta Carbonara - krämig och fyllig i smaken.
INGREDIENSER:
400 gram tagliatelle (idag blev det både vit och grön)
1 paket bacon
250 gram trädgårdstomater
lite soltorkade tomater för sältan
1 broccolihuvud
250 ml matlagningsgrädde
0,5 dl vatten
salt + svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Sätt på pastavattnet. Knaperstek baconet i en stekpanna. Ta sedan ur baconet och lägg åt sidan. Häll i lite extra olivolja i pannan, stek broccoli och tomater mjuka. Koka klart pastan under tiden.
Sänk värmen på stekpannan och häll över grädde och vatten på grönsakerna. Låt dem sjuda samman ett tag, salta och peppra.
Häll slutligen i bacon och pasta i såsen. Klart att ätas - gärna med en äggula.
Kommentarer
Trackback