Definitionen av en lycklig människa

Tidig morgon i en norrlänsk stad. Ett nästan fullsatt flygplan ska flyga ner till den stora flygplatsen norr om Stockholm. Resan kommer att ta sjuttio minuter. En timma och tio minuter.

Flygplanet lyfter, kabinpersonalen värmer vatten, gör iordning de försäljningsvagnar där passagerarna kan köpa en kopp kaffe, vatten, läsk. Det finns även ett fåtal frukostpåsar som innehåller en liten smörgås samt en juice till försäljning.

Eftersom passagerarna är många och frukostpåsarna få, säljer de snart slut på dessa. Det är cirka 50 minuter kvar till landning på en flygplats som har ett stort utbud av frukostställen att äta på.

Flygvärdinnan frågar en medelålders kvinna vad det får lov att vara.

Den medelålders kvinnan svarar att hon vill ha en frukostpåse.

Flygvärdinnan informerar den medelålders kvinnan om att de är slutsålda.

Den medelålders kvinnan svarar: "Redan?! Det var det värsta jag har varit med om!"

Och flygvärdinnan avundas den medelålders kvinnan. Hon avundas henne eftersom en slutsåld frukostpåse är det värsta hon har varit med om. Den medelålders kvinnan har tydligen aldrig fått sitt hjärta krossat, aldrig förlorat en närstående, aldrig blivit sårad, aldrig känt förtvivlan eller sorg.

När en slutsåld frukostpåse är det värsta man varit med om måste man vara världens mest priviligerade och lyckliga människa.

Man får hoppas att den medelålders kvinnan uppskattar sin lyckliga lott i livet.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tänkvärt! Och fasiken vad bra sammanfattat Maria!!

2011-07-25 @ 22:23:35
Postat av: Treas

2011-07-25 @ 22:56:45
Postat av: Maja

Bra skrivet. Jag jobbade också som flygvärdinna tidigare och förundrades alltid hur människor brusade upp och överreagerade över petitesser ombord. Jag tänkte alltid, herre gud hur beter sig dessa människor i "verkliga" livet om de blir så jäkla argaom t ex gin och tonic är slut...

2011-07-26 @ 10:16:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0