Svensk klassiker: fläskpannkaka

Är det lördag så är det. Fläskpannkaka är så långt ifrån GI man kan komma men ibland måste man få äta även det.

INGREDIENSER:

250 gram stekfläsk
3-4 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
salt efter smak

GÖR SÅ HÄR:


Sätt ugnen på 225 grader. Klipp/skiva fläsket i bitar i lägg i botten av en ugnsform. Stek fläsket i ugnen i cirka 10 minuter tills det är knaperstekt.


Gör smeten under tiden som fläsket är i ugnen. Låt din Kitchen Aid hjälpa till.


Ta ur det knaperstekta fläsket ur ugnen och häll pannkakssmeten över. Grädda på 225 grader i 25-30 minuter.


Färdigt! Jag äter blåbärssylt till min pannkaka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0