Svensk klassiker: fläskpannkaka
Är det lördag så är det. Fläskpannkaka är så långt ifrån GI man kan komma men ibland måste man få äta även det.
INGREDIENSER:
250 gram stekfläsk
3-4 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
salt efter smak
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader. Klipp/skiva fläsket i bitar i lägg i botten av en ugnsform. Stek fläsket i ugnen i cirka 10 minuter tills det är knaperstekt.
Gör smeten under tiden som fläsket är i ugnen. Låt din Kitchen Aid hjälpa till.
Ta ur det knaperstekta fläsket ur ugnen och häll pannkakssmeten över. Grädda på 225 grader i 25-30 minuter.
Färdigt! Jag äter blåbärssylt till min pannkaka.
INGREDIENSER:
250 gram stekfläsk
3-4 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
salt efter smak
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader. Klipp/skiva fläsket i bitar i lägg i botten av en ugnsform. Stek fläsket i ugnen i cirka 10 minuter tills det är knaperstekt.
Gör smeten under tiden som fläsket är i ugnen. Låt din Kitchen Aid hjälpa till.
Ta ur det knaperstekta fläsket ur ugnen och häll pannkakssmeten över. Grädda på 225 grader i 25-30 minuter.
Färdigt! Jag äter blåbärssylt till min pannkaka.
Kommentarer
Trackback