Minipajer till Semifinal 2

I det numret av Damernas Värld som kom i veckan (07/11) hittade jag ett recept på små pajer som är perfekta till picnic eller som snacks framför tvn.
Jag ändrade om lite i receptet och ska i framtiden göra själva pajdegen lite annorlunda (kanske smaksätta med grahamsmjöl istället).

Men igår gjorde jag mina Minipajer med fetaost, basilika och körsbärstomat så här:

INGREDIENSER (till 12 små pajer):

pajdeg:

150 gram margarin
4 dl vetemjöl
lite kallt vatten
lite salt

fyllning:

4 ägg
2 dl matlagningsgrädde
150 gram fetaost
hackad färsk basilika efter smak
salt och peppar
12 körsbärstomater, halverade

GÖR SÅ HÄR:

Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Ställ sedan in degen i kylen i cirka 30 minuter.
Tumma sedan ut degen i en muffinsplåt. Ställ plåten i kylen under tiden du gör fyllningen.

Vispa ägg och rör i grädde. Smula i fetaosten och tillsätt sedan hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen i formarna. Lägg till sist på tomathalvorna.

Grädda i cirka 20 minuter på 200 grader.

Servera gärna med en grönsallad till.


Investera gärna i muffinsplåtar till hemmet. De kan man använda till så mycket.


Gott tilltugg till hockeymatcher! Lätta att göra dessutom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0