Några rader om "Hypnotisören"

Jag tog en egodag i Kista Galleria idag där jag lallade omkring lite innan jag avslutade på bion. Hittade bland annat bokmärken så nu kan jag slutföra projektet jag håller på med (bild kommer så småningom).
Bion började halv fyra och vid den tidpunkten på dagen är det inte så många som går och tittar på film. När jag klev in i salongen satt det bara två A-lagare där. Jag ljuger inte. Men de var väldigt artiga och informerade mig om att de redan sett filmen en gång i fredags när den hade premiär men de tyckte att den var så bra att de ville se den igen. Ok.
 
Efter jag hade satt mig på min plats så dyker det upp två stycken mycket högljudda äldre damer och sätter sig precis bakom mig (alltså - det fanns drygt 190 lediga platser). Jag satt och läste nyheterna på luren men kunde liksom inte undgå att höra deras konversation (filmen hade alltså inte börjat ännu).
Efter ett tag insåg jag att de var helt inställda på att filmen - alltså "Hypnotisören" - byggde på en bok skriven av Stieg Larsson. Jag hade inte hjärta att rätta dem. Jag tyckte det var vansinnigt sött.
 
Filmen då? Ja, jag säger så här: Som bok tyckte jag av flera skäl att den inte dög. Men den var ju skriven som ett filmmanus och då kanske det hade varit en bra idé att rippa den rakt av. Det har man dock inte gjort. Trots att jag var övertygad om att berättelsen skulle göra sig bättre som film så har Hallström misslyckats. Man har ifrångått mycket grundläggande i handlingen och resultatet blir ganska lamt (till skillnad mot boken som stundtals var onödigt brutal).
Jag vill också tillägga att jag redan när jag läste boken såg Mikael Persbrandt framför mig som Hypnotisören. Han är dock ganska blek i den rollen tyvärr.
 
Filmens stora stjärna är utan tvekan killen som spelar polisen Joona Linna - Tobias Zilliacus. Han allena gör filmen värd att se! Vilken underbar skådespelare. Han överglänser Persbrandt totalt! Jag är helt tagen! Tack Finland!
 
Filmens stora stjärna tillsammans med författarna bakom pseudonymen Lars Kepler - paret Ahndoril.
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofie

Håller med dig om att "Hypnotisören" var en bra film. Tobias Zilliacus är en duktig skådis med sin vackert sjungande finlandssvenska.

Svar: Alltså, jag tyckte inte att "Hypnotisören" var en bra film. Den var ganska slätstruken och jag begriper inte att Hallström kunde misslyckas så enormt.Det var bara Zilliacus som var bra. Enastående till och med.
Maria L

2012-10-05 @ 05:48:40
URL: http://ilovemyicehorse.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0