A-kassorna biter sig själva i arslet

Det finns en vinnande grupp som gnuggar händerna i denna lågkonjunktur och skålar i champagne hela vägen till banken: Försäkringsbolagen med privata inkomstförsäkringar.

Samtliga a-kassor har under denna pågående ekonomiska kris med följande arbetslöshet visat sig från sin allra sämsta sida. I dagens Aftonbladet kan man läsa om den 21-åriga Ramin som gått utan ersättning sedan i julas. Han är tyvärr inte unik. Han är bara en i raden.

Det är inte gratis att vara med i en a-kassa. Tvärtom. Man betalar in en relativt stor summa varje månad som en försäkring till inkomst om man skulle förlora sitt jobb. Då ska man också kunna kräva att utbetalningarna kommer som de ska den dagen man behöver det.

Jag godtar inte ursäkten "vi har mycket att göra just nu, därför drar ärendena ut på tiden". Sorry. Synd. Det finns hur mycket kompetent arbetskraft som helst i landet. Det är bara att anställa fler. För vi betalar för att det ska fungera.

En lågkonjunktur varar - tack o lov - inte för evigt. Snart vänder vindarna. De stora förlorarna då kommer att vara a-kassorna. Folk kommer att lämna dem och välja de privata alternativen istället.

De biter sig själva i arslet.

Kommentarer
Postat av: Therese

Ja man hoppas ju att "folket" kommer att se sig om och titta in andra alternativ i framtiden. konkurrens ÄR bra, då kanske "akassorna" får tummen ur röven.



Kram

2009-04-29 @ 19:55:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0