Annika Östberg är ingen oskyldig duvunge

Annika Östberg är ett kontroversiellt ämne. En het potatis. Därför har jag undvikit att kommentera hennes hemkomst till Sverige. Men jag kan bara inte låta bli längre.
Det är nämligen ingen oskyldig duvunge vi tar hem.

I dagens Metro läste jag nämligen en kommentar av en rättslig expert vid namn Stefan Wahlberg. Han skrev att det är en missuppfattning att Annika Östberg är "dömd för medhjälp till mord som hennes pojkvän begick". Hon var i själva verket så aktiv vid de båda morden att åklagaren i sin plädering beskrev att pojkvännen "inte var någonting annat än Annikas marionett". Hon är således dömd för dubbelmord i USA. Varav ett av offren var en polis.
Vidare kan man läsa att Annika Östberg sju år tidigare dömts för dråp i San Francisco. Någonting som den svenska pressen - som i 16 års tid fört en kampanj att få hem henne till svenskt fängelse - mörkat ganska bra.

Den stora frågan för svenskarna verkar vara om det är rimligt att sitta fängslad i 28 år för dubbelmord?

För några år sedan blev en mormor och hennes barnbarn ihjälkörda av en rattfyllerist här hemma i Sverige. Han hade utan tvång och utan hot satt sig i en bil full, av helt fri vilja. Och dödade två människor.
För det fick han ett år. Ett år.
Jag är övertygad om att den mamman - som den dagen då han körde full förlorade både sin egen mor och sitt barn - inte kommer över denna förlust på ett år. Denna sorg kommer hon att bära med sig resten av livet.

28 år i fängelse är mer rimligt än ett år för två bragda liv.

Vi har olika syn på rättssystemet i USA och Sverige. Men båda länderna är demokratier. Det är alltså folket som bestämmer hur landets lagar ska se ut.
Att mörda en polis är USA är bland det värsta man kan göra.

Nu ska Annika Östberg avtjäna sitt straff i Sverige. Mina skattepengar kommer att mätta hennes mun. De som knorrar över att skattepengar kommer att finansiera kronprinsessebröllopet nästa sommar åker från och med nu på en propp. Understå inte att gnälla över det i dagsläget. Gör det inte bara.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja, här i Sverige har vi nog det system vi förtjänar, helt enkelt. Själv skulle jag nog valt att ta lagen i egna händer i en sådan situation.

2009-04-09 @ 10:33:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0