Banta och rädda planeten

Det ligger i vår natur att söka efter syndabockar. Tidigare var det rökarna som var roten till allt ont. Rökning var helt plötsligt orsak till allt elände.

"Jag har stukat foten"

"Röker du?"

"Ja"

"Där har vi orsaken"

Nej. Man stukar inte fötterna av att röka. Man ökar chanserna att få lungcancer.

Nu röker inte människor i samma utsträckning längre. Vi äter istället. Då blir det ganska naturligt att nästa generation syndabockar blir de överviktiga (som i dagsläget respresenteras av en sjättedel av jordens befolkning).
Idag beskylls de överviktiga för att bidra till växthuseffekten.

Idéen om att höja momsen på onyttiga livsmedel kanske inte är så dum ändå. När man gjorde samma sak med cigaretter så blev ju följden att folk slutade att röka. Höjd moms på godis och snacks kanske i långa loppet räddar hela planeten?

Men vad gör vi sedan? Om vi lyckas få alla människor att bli normalviktiga och leva ett sundare liv? Vilka ska vi då utse som syndabockar? För syndabockar behöver vi. Det är lika viktigt som luft och vatten för att överleva.

Är pensionärerna nästa målgrupp att bespotta?



En tickande bomb?

Kommentarer
Postat av: Agilitydream

"Män som hatar kvinnor" blir bara bättre och bättre. Nu är det svårt att lägga ifrån sig boken. Appropå höjd moms på godis och annat onyttigt kraffs. Helt kanon. Jag är på...........kramar om

2009-04-22 @ 17:34:09
URL: http://agilitydream.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0