På väg till Arvidsjaur?

Jag har en kreativ dag idag.

På förmiddagen har jag lyckats deklarera. Visst känns det vuxet att göra det? Att deklarera är egentligen en sån där sak som känns som alla andra gör, men inte en själv. Trots att jag förmodligen gjort det sedan jag var 15 år. Nu är det gjort för i år i alla fall.

Sedan har jag gett Arbetsförmedlingen en lägesrapport. Man måste göra det med jämna mellanrum för att de ska se att man letar jobb "aktivt" så man får behålla sin a-kassa. Pratade med en väldigt trevlig tjej i telefon som matchade mig med ett par jobb och önskade mig lycka till. Två av jobben sökte jag omedelbart.

Och så kom posten.

Jag har kommit upp till den åldern då jag fasar för när den kommer, för det är aldrig bra nyheter. Idag fick jag ett brev från min handläggare på Arbetsförmedlingen som ansåg att jag skulle söka ett flygvärdinnejobb i ARVIDSJAUR. Gör jag inte det så riskerar jag att bli av med min a-kasseersättning.
Jag vet inte ens var ARVIDSJAUR ligger. Vågar inte ens googla efter en karta. Vet bara att det är jättelångt bort och bara tanken på att flytta dit ger mig panik.

Slängde mig på telefonen för att få tag på min handledare och be på mina bara knän att han inte skulle tvinga mig att söka denna tjänst. Jag söker ju så mycket annat här i närheten. I närheten av civilisationen.
Han var på "tjänsteärende" och kommer tillbaka i eftermiddag.

Så nu kommer jag att gå omkring hela dagen med panik och ont i magen och ha hemska dagdrömmar om hur jag flyttar till ARVIDSJAUR och får lappsjuka.

Kommentarer
Postat av: Anonym

ARVIDSJAUR??? Vänta lite... det är väl inte 1:a april idag? Vet dem inte hur långt det är dit?

Kram/A-K

2009-04-24 @ 22:13:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0