"Dagens Outfit"

Att världen idag är ytlig är ingen nyhet. Det är föga förvånande att de bloggar som har mest läsare idag är modeinriktade och har det återkommande temat Dagens Outfit.

Egentligen känner jag inte att det är något fel med det. Jag tror på något sätt att det är en försvarsmekanism vi har. Att blunda för det som är jobbigt runt omkring oss. Det som är tragiskt och gör ont. Vi stänger av helt automatiskt.

Det är helt ok att göra så. Att stänga av allting runt omkring för en stund. Man behöver kunna glädjas för att kunna glädja andra.
Bara man inte lever i total förnekelse. Man måste vara medveten om att alla människor inte har tak över huvudet eller mat för dagen. Även i Sverige.

För er som vill läsa någonting med mer innehåll än Dagens Outfit tipsar jag om Anders Bergs blogg. Han är en hemlös fd narkoman som försöker ta sig tillbaka till livet igen.
Jag blev oerhört berörd när jag läste den. Han väcker många frågor som är viktiga. Bland annat började jag att fundera över hur vi dömer våra medmänniskor. Och att vem som helst - oavsett social status och bakgrund - kan hamna i missbrukets klor.

Offra fem minuter av era liv för att läsa om hans. Ni kommer att känna en större tacksamhet för det ni har. Och ni kommer också att få en större förståelse för de människor som många ser ner på.

Jag önskar Anders all lycka till med sitt nyktra liv.

Kommentarer
Postat av: Agilitydream

Anders har en av de snyggaste bloggar jag sett och med ett intressant innehåll.

2009-04-12 @ 19:56:12
URL: http://agilitydream.blogg.se/
Postat av: Agilitydream

Ok, märkte nu att det finns fler uteliggare som har samma layout, men den är snygg ändå. Otroligt kul att läsa deras inlägg och fy fan vad folk beter sig illa mot de. Det är hemskt. Deras bloggar fyller verkligen en funktion och man får en helt annan bild av dessa människor när man läser om deras vardagliga bestyr.

2009-04-12 @ 20:12:40
URL: http://agilitydream.blogg.se/
Postat av: Lena Svensson

Jamen visst är den alldeles underbar :) ha en riktigt go dag

Kramar Lena

2009-04-13 @ 09:33:43
URL: http://www.metrobloggen.se/caromb

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0