Grattis alla a-kassor!

När vi summerar året 2009 om si sådär en fyra och en halv månad, så garanterar jag att titeln Årets Otyg kommer att tilldelas landets a-kassor. De känns onekligen ohotade till denna förstaplats.

Redan i mars månad kunde man konstatera att a-kassornas kompetens var under all kritik, men det är ju en ren bragd att kunna vara konsekvent i detta beteende under hela året. I ett samhälle där man vänder kappan efter vinden i alla andra frågor, måste man ju ge a-kassorna en eloge för att de är så konsekventa. Och jämställda! Alla arbetslösa behandlas lika illa - det är ingen som åker i gräddfil.

Det som fascinerar mig nästan mest är att a-kassorna skyller den pinsamt långa handläggningstiden på hög arbetsbelastning. I ett land där arbetslösheten spås att vara uppe i elva procent nästa år. Det måste ju vara hur enkelt som helst att få personal som är villiga att arbeta för dem. Rena drömläget för en arbetsgivare - bara att välja och vraka mellan möjliga kandidater.Jag betvivlar dessutom att man behöver ha en intelligensnivå liknande en kärnfysikers för att klara av uppgiften.

Jag kan göra det! Jag anmäler mig här och nu! Jag kan börja omedelbart.

Och jag garanterar att jag inte skulle ge rådet till arbetssökande som väntar på sin ersättning att gå till de sociala för att ha råd att betala hyra och mat.
För det är inte till de sociala myndigheterna a-kassornas medlemmar betalat sin avgift.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0