Vem vågar smeta Apoliva i ansiktet?

Jag är inte på något sätt insatt eller kunnig om reklambranschen, men jag gör en lekmans bedömning att syftet med en reklamkampanj måste vara att öka försäljningen av en produkt.

Just nu verkar det förefalla sig så att trenden inom reklam är att skapa så mycket uppmärksamhet och starka känslor kring en kampanj som möjligt. Det verkar som att det pågår en tävling om vem som kan skapa den mest enerverande reklamfilmen.

Säljer verkligen produkten mer på det här sättet?
Jag betvivlar det starkt. Det finns reklamfilmer som är så dåliga att jag vägrar att köpa produkten i fråga, hur bra den än är, av ren princip.

En av de filmer som väckt mest känslor är Apotekets, där en modell - som helt ärligt ser ut som hon är levande död - gör reklam för deras hudvårdsserie Apoliva.
Det är förmodligen Sveriges mest kända hudvårdsserie idag. Alla vet vad Apoliva är. Just på grund av att reklamfilmen är så omdiskuterad - inte själva produkten.

Men säljer den bäst? Troligtvis inte. Jag skulle aldrig ens våga testa dessa produkter med rädsla för att få det resultatet som filmerna faktiskt framhäver: att få en hy som ser grå och livlös ut.
Därför tror jag inte att uppståndelsen kring kampanjen är till Apotekets fördel, även om de verkar ta det med ro och snarare glädjs åt rabaldret de skapat.

En taleskvinna från Apoteket AB - Eva Fernvall - hävdar: "Det handlar mer om ovana än att modellen är skräckinjagande".

Du har fel, Eva. Det är inte ovana. Vi är rädda för att Apoliva-produkterna gör att vi ser döda ut. Jag ser till att hålla dessa produkter på ett betryggande avstånd från min hy.

Kommentarer
Postat av: Knaada

Du är inte ensam. Det är fjärde eller femte inlägget jag läser om denna kvinna. Men jag håller med Pappa Schulman, åh polly va gott, åh polly va gott...



Vet inte vilken som är värst.



Sen ska det väl sägas också, att bara det att vi diskuterar detta gör båda reklamfilmerna till en succé, tyvärr.

2009-08-05 @ 08:01:14
URL: http://knaada.com
Postat av: Maria

Just i det här fallet tror jag inte att "all publicitet är bra publicitet". Filmerna är omdiskuterade, ja, men jag tror inte att det bidrar till någon större säljsuccé.

2009-08-05 @ 08:10:48
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Grabben grus

Fan vilka töntar det finns, hur kan man bli rädd av en liten reklamsnutt, big deal liksom.. Skiter ni i brallan när ni ser läskiga inslag på nyheterna också?

Väx upp för fan!

2009-08-05 @ 09:39:41
Postat av: Maria

Hej Grabben Grus!



Det är inte själva reklamfilmen som skrämmer mig (jag är stor skräckfilmsentusiast) - jag är bara rädd för att använda produkterna filmer gör reklam för.

Det är där skräcken ligger.

2009-08-05 @ 09:47:27
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: chagor

Denna diskussion är larvig, varför blir folk rädda för en kvinna som inte är sminkad och får regn på sig. Tänk till lite, jag blir mer rädd att höra att det finns miljontals barn som arbetar i världen istället för att få vara barn.



2009-08-05 @ 09:47:55
URL: http://chagor.com
Postat av: Maria

Instämmer helt, Chagor. Kanske Apoteket skulle skänka en slant till Unisef om de går med vinst efter denna reklamkampanj?

Kampanjfilmen för Unisef med Mikael Persbrandt är ju helt strålande bra och effektiv!

2009-08-05 @ 09:50:32
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: ellinor

håller med dej!:)

2009-08-05 @ 10:14:14
URL: http://ellinorericsson.blogg.se/
Postat av: Bröllopsbloggen

Snälla hjälp oss att hitta LINDA hon har varit försvunnen nu i ett par dagar polisen behöver alla tips och all hjälp dom kan få...



Läs HÄR hur du kan hjälpa till

www.brollopsbloggen.webblogg.se/2009/august/hemskt-besked.htlm



2009-08-05 @ 10:34:04
URL: http://brollopsbloggen.webblogg.se/
Postat av: Tina

Jag förstår inte varför alla bryr sig så fruktansvärt mycket om Apoliva och deras reklamfilm. Vad är det för fel på den eller tjejen i den? Inget. Det är bilden av översminkade, snygga modeller som ruinerar folks tankegångar. Det är mer onormalt att se så perfekt ut som det förväntas i alla reklam, än grå och livlös.

2009-08-05 @ 10:37:40
URL: http://tjockobbe.blogg.se/
Postat av: Joakim.

Det lite fula är, att tjejen som är med i reklamen faktiskt ser rätt bra ut vanligtvis. Men ja, creepy reklam!

2009-08-05 @ 10:40:34
URL: http://joakimforsberg.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag håller med dig, Joakim. Hon är väldigt vacker annars. Det är rent elakt att framställa henne på det sättet som hon blir här.

Hon är både vacker och naturlig i vanliga fall. En riktig skönhet.

2009-08-05 @ 10:42:26
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Grabben grus

Vad är Apoliva förresten, är det ngn hudkräm eller dylikt? Jag kör med Fenuril och fortsätter med det oavsett fräsiga reklamfilmer eller inte.

Fattar inte att folk reagerar över reklamfilmer, enda gången jag reagerar är när det är humor i dom. T ex Norrlands Guld där just reklamfilmerna är det enda som är bra med den drycken :).

2009-08-05 @ 11:52:24
Postat av: Maria

Norrlands Guld-reklamerna är helt underbara! Dem gillar jag skapt.

2009-08-05 @ 11:58:43
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0