Gör så här istället

Jag skulle aldrig någonsin få för mig att försvara rökning. Nej, tvärtom. Det är ett cancerframkallande beroende.
Däremot kan jag ibland känna att rökare får ta onödigt mycket på sitt ansvar. Nu senast kostar de enorma pengar på sin arbetsplats, för att de i genomsnitt ägnar en halvtimme av arbetsdagen till rökpauser.

En halvtimme i det här sammanhanget känns lite. Jag är nämligen väldigt intresserad av att få veta vad kostnaden blir per dag för de som ägnar timmar åt att nätsurfa på arbetstid. Förmodligen mer än vad rökarna kostar. I rena pengar alltså - än så länge finns det väl inga som helst rön om att nätsurfande är cancerframkallande. Beroendeframkallande möjligtvis.

Den saken som förbryllar mig mest i artikeln är ändå rätten till pauser. Är det inte kutym att ha fem minuters paus ifrån sitt arbete per timme?
Nu behöver man nödvändigtvis använda dessa fem minuter till att röka. Däremot borde man använda dessa fem minuter till att ta en nypa frisk luft och sträcka på benen. Det behöver inte vara någonting pretentiöst - bara att man lämnar sitt skrivbord en liten stund och rensar tankarna. Jag lovar att det gör underverk både för humöret och prestationen resten av dagen.

Efter ett tag kommer kanske era rökande kollegor att se vilka positiva resultat bensträckarna i frisk luft ger och följer erat exempel. Utan en cigarett då förstås.

A win/win situation.

Kommentarer
Postat av: irmelinat

Min chef tycker det är bra med en kort rökpaus, då får man åtminstonde lite frisk luft & jobbar därefter bättre.

2009-08-25 @ 13:35:08
URL: http://irmelina-t.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0