You get what you are paying for

Klagomålen mot flygbolaget Ryanair bokstavligt talat haglar in hos KO. Jag betvivlar inte för en sekund att det finns saker som konsument att klaga på när man flyger med ett lågbudgetbolag, men samtidigt måste jag ställa frågan:

Vad förväntar ni er?

Man får helt enkelt det man betalar för. Själva flygbiljetten är hos flygbolag av den här typen nästan gratis. Det innebär att man måste få in inkomster på andra sätt och där är Ryanair så påhittiga att man inte kan låta bli att beundra dem (för deras uppfinnelserikedom alltså).

Som lättlurad konsument ser man i regel bara biljettpriset och tycker att det är en bra deal. Man tänker inte i det skedet på att själva resan mellan flygplats och den stad man önskar besöka i regel är dyrare än själva flygbiljetten. Bolagen vill kunna starta och landa så billigt som möjligt, därför väljer man flygplatser där dessa avgifter inte kostar skjortan. Dessa flygplatser är i regel därför också placerade en bra bit ifrån huvudmålet dit resenären vill åka till.

Väljer man dessutom att flyga med ett bolag av denna typen så får man faktiskt finna sig i att betala för mat och dryck ombord och att de inte tillhandahåller service och information vid evetuella förseningar eller inställda flyg. Det ingår helt enkelt inte i det pris man betalar.

Slutsumman att åka från A till B blir ofta densamma ovsett om man väljer ett lågprisbolag eller ett lite dyrare. Väljer man det dyrare biljettpriset från början kan man också förvänta sig mera, såsom ombokningar vid eventuella inställa flyg.

Så det är en fråga man ska ställa sig innan man bokar sin resa: Hur dumsnål vill jag vara?


Kommentarer
Postat av: Moa

Oj. Jag har åkt med Ryanair massvis av gånger, främst till London och Glasgow och det har aldrig strulat. Och resan från flygplatsen har kostat som en vanlig biljett till flygbussen kostar från gbg till landvetter. Mystiskt.

2009-08-04 @ 20:19:56
URL: http://revolver.blogg.se/
Postat av: Maria

Men det är väl härligt att det finns positiva upplevelser med lågbudgetbolagen också?

Mina vänner tog en tripp till Paris med Ryanair och fick betala 2000 kronor för hela familjen i tågbiljetter från flygplatsen till stan.

2009-08-04 @ 21:40:20
URL: http://princessjinx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0