Är det värmen som gör människor dumma i huvudet?

Jag försöker att förstå.
Förstå hur människor (som är vårdnadshavare av sina barn och inte är omyndigförklarade) kan "glömma" alternativt välja att lämna sina barn i stekheta bilar "för att gå in och shoppa".

Hur tänker man? Gör man det över huvud taget? Är dessa föräldrar en kromosom ifrån att vara en gurka från början eller är det sommarvärmen som får deras hjärnceller att gå på strejk?

Nu senast var det inte en het dödsfälla till bil som ett barn blev kvarglömt i, utan på ett hotell. En sexårig pojke i Norge. Några fysiska besvär kommer nog inte pojken att få dras med eftersom hotellpersonalen tog hand om honom. Men ändå.
Att glömma ett par solglasögon på ett bord känns ok. Men en sexåring?

Nordbor kanske inte ska åka längre söder över, för där är det ännu varmare än vad det nu är i Skandinavien. För alldeles klart är att tankeverksamheten hos nordborna inte alls fungerar som den ska i värme.

Så en god idé till skandinaviska föräldrar som känner sig i riskgruppen för att "glömma" sina barn på hotell eller i bilar: Stunta i att lägga pengar på en chartersemester. Satsa istället en rejäl slant på aircondition (i synnerhet i era bilar).

Jag tror att obligatorisk aircondition i landets alla hem kommer att rädda många barnaliv.

Kommentarer
Postat av: anne

hörde du inte om den 11 månaders gamla bebisen som dog i sverige?

2009-07-04 @ 18:39:39
URL: http://annebertelsen.blogg.se/
Postat av: Maria

Jo. Det är alldeles för många barn som dör till följd av oansvariga föräldrar.

2009-07-04 @ 18:45:54
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Marita

Oavsett hur mycket hjärnsläpp man får i värmen så är jag förvånad att det överhuvudtaget är möjligt att missa sina barn? Om jag så är svimfärdig eller i annan akut nöd så går väl barnen före allt? Har jag missat något`Fy faan så sorgligt!

2009-07-05 @ 02:20:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0