Det händer saker även i förorten

Jag har varit bosatt nära Arlanda hela mitt liv. För att göra en lång historia kort, så kan jag sammanfatta det så att man reagerar inte på ljudet från flygplanen - jag har helt enkelt vant mig och reflekterar inte alls över dem.
Andra främmande ljud kan dock väcka min uppmärksamhet - som när en helikopter flyger i cirklar i en timme i närområdet. Det lät helt ärligt som om de var på väg rätt in i min lägenhet.

Då kunde jag inte längre koncentrera mig på min läsning (det var väldigt vad lättstörd jag har blivit den senaste tiden då) så istället tog jag den korta promenaden till Pan-ica för att inhandla det som saknades till kvällens middag.

Och vad möter mig vid det lilla söta torget där matbutiken är belägen? Jo, en hel samling poliser. Då tar ju självfallet nyfikenheten över - deckarnörd som man är.
Vände mitt huvud mot banken, eftersom det är det mest troliga målet. Nej. Det såg ut att vara öppet och inte nyligen rånat. Var det självaste Pan-ica som råkat ut för ett rån? Kassörskorna såg i så fall onaturligt lugna ut.

Så jag gick hem med min kasse och började söka på nätet. Lokaltidningens hemsida. Ingenting. Däremot fick jag där reda på att en bil exploderat bara en bit härifrån för ett par dagar sedan. Hur kommer det sig att jag inte hörde det? Det måste ju bli en rejäl smäll.

Jag är fortfarande helt ovetandes om orsaken till detta pådrag som inträffade här på förmiddagen. Får höra med mamma om hon har något byskvaller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0