Genidrag

I serien "All publicitet är bra publicitet" har vi idag kommit fram till det geniet på Aftonbladet som knäckte den fullständigt briljanta idéen att låta Sveriges mest provokativa mediaperson - Alex Schulman - skriva krönikor varje onsdag om "Allsång på Skansen".
Det är så lysande och genialt att det inte har några gränser. För vår älskade Allsång på tisdagskvällarna är nämligen någonting man inte får kritisera. Eller ens vågar kritisera. Förutom Alex då. Även om han gör det på det mest kärleksfulla sätt man tänka sig kan. Med ett kryddmått ironi.

Det är där genidraget ligger. För jag förstår att dessa krönikor skapar rabalder. Och det är ju det man vill ha. Roligt blir det också, eftersom Alex skriver det där vi andra bara vågar tänka.

Förra veckan var egentligen höjpunkten på alla sätt och vis. Då hade Schulmans hatobjekt nummer ett - Marcus Birro - medverkat i Allsången (efter att vid upprepade tillfällen sågat konceptet med motiveringen att han så gärna vill tillhöra "den stora skalan").
Vad gör Alex då? Jo, han nämner inte ens Birro i krönikan dagen efter.

Genialiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0