Årstid kontra väderlek

Under sommarmånaderna - juni, juli, augusti - drar man ner både öppettider och utbud på mitt gym. Ingenting konstigt med det. Antalet besökare minskar under dessa månader då det är semestrar och annat som istället lockar.

En dag som denna - då det är vansinnigt grått ute och regnet fullkomligt öser ner - är det dock fullt med entusiastiska motionärer på gymmet. Självklart! Såvida man inte är fanatisk tränare så ger man sig inte ut i detta väder för att utföra sin träning. Majoriteten väljer att göra det inomhus.

Detta är bara ett exempel. Det är inte unikt för gym att anpassa sitt schema efter årstider - överallt i samhället är det så.

Det är egentligen ett lustigt fenomen. Vi klär oss även efter årstider - inte efter väderleken. Lika märkligt som jag kan tycka att det är att sätta på sig yllemössan, dunjackan och lovikavantar en novemberdag när det är tio plusgrader och strålande sol, lika främmande känns det att ha en kortkort kjol med ett tunt linne och sandaler i juni när det är samma gradantal och hällregn.

Men det är så vi gör. Samma gradantal kräver oerhörda kontraster i klädvalet för dagen. Det är årstiden som styr. Inte det sunda förnuftet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0